Blogtour Solovlucht van Aloka Liefrink

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Solovlucht. Ik ben een beetje laat want ik was heel de dag druk bezig. Maar nu is het dan echt tijd om mijn mening over Solovlucht met jullie te gaan delen.

Bewaar voor later op pinterest

Titel: Solovlucht Auteur: Aloka Liefrink Uitgeverij: Hamley Books Genre: Roman Cijfer: 10

Hier gaat Solovlucht over:

Savarana Termeer heeft een zwaar adoptieverleden achter de rug, wat haar erg kwetsbaar maakt. Wanneer ze na mishandeling door haar vriend voor dood geslagen wordt achtergelaten, spoken de fatale keuzes die haar op dit punt brachten, door haar hoofd.

Voor ze haar huidige vriend Gunter ontmoette, was ze gelukkig en succesvol, na een leven vol geweld. Haar laatste partnerkeuze lijkt haar nu fataal te worden.

Kan ze het tij nog doen keren, of is het al te laat?

Dit vind ik van Solovlucht:

Ik begin zoals altijd even kort met de cover en wauw wat is die tof! die trap met de vrouw in het heel klein erop. De titel vind ik ook echt geweldig.

Dan het boek wauw kippenvel loopt over mijn armen na het lezen van dit boek. Aloka Liefrink wist mij vanaf de aller eerste zin met haar woorde te raken. Aloka is een kei in het schrijven van prachtige woorden en zinnen maar bovenal in het neerzetten van prachtige sterke personages waarvan je vanaf de allereerste minuut kunt meeleven. Savarana veroverde mijn hart in record tempo.

Savarana krijgt nogal wat voor haar kiezen in Solovlucht dit begint al vanaf het moment waarop ze in huis word genomen door een adoptie gezin. Moeder is niet zo zorgzaam en regelmatig krijgt ze nare dingen naar haar hoofd geslingerd. Dit is eigenlijk wel een beetje de rode draad in het verhaal Savarana die nogal gekleineerd en onderdrukt wordt door de mensen die ze ontmoet in haar leven. Sommige mensen zullen tijdens het lezen denken maar hoe kun je? Hoe kun je zolang al deze dingen laten gebeuren.

Voor mij zijn deze dingen echter heel herkenbaar ik had dan soms ook best wel even moeite om door te lezen omdat de tranen over mijn wangen liepen en ik dacht oh meid wat doe je jezelf aan. Doordat je zo met Savarana meeleeft leest dit boek ook super snel weg want je wil gewoon weten hoe dit alles gaat aflopen. Dit verhaal is soms heftig en vooral heel erg ontroerend een verhaal dat iedereen gelezen zou moeten hebben.

Ik kan dan ook niet anders dan Aloka een dikke 10 geven voor dit boek en dit boek aan iedereen aanraden.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x