Aan tafel met Lisa Tennebroek

Hallo lieve lezers van bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe aan tafel met. Vandaag maken we kennis met Lisa Tennebroek die ons een kijkje geeft in haar keuken! Ik ben reuze benieuwd naar wat er niet mag ontbreken op haar boodschappenlijstje. Maar wat mag er eigenlijk niet ontbreken op jou boodschappen lijstje? Laat je het me weten in een comment?

Bewaar voor later op pinterest

Vandaag gaan we aan tafel met ………. Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel

Hoi Lezers, Ik zal mij even kort voorstellen: Ik ben Lisa Tennebroek, 26 jaar oud en kom uit Eindhoven. Mijn passie voor koken begon al op jonge leeftijd, het liefst wilde ik er mijn werk van maken, maar ik wilde dan weer niet in de horeca werken tot in de late uurtjes of altijd met de feestdagen aan het werk zijn. Na het stoppen van mijn studie, besloot ik toch mijn dromen achterna te gaan en een website over gezonde voeding te beginnen. Om mij kennis uit te breiden ben ik een studie tot gewichtsconsulente begonnen en heb deze succesvol afgerond. Mijn website www.koolhydraatarmdieet.nl bleef groeien en ik kreeg steeds vaker de vraag of mijn recepten niet gebundeld konden worden in een echt boek in plaats van in een e-book. Het idee ontstond om er een hardcopy boek van te maken. Sinds september 2019 is mijn koolhydraatarme kookboek Lisa kookt koolhydraatarm te koop.

Wat heb je vandaag allemaal gegeten?

Ik ben de dag begonnen met een simpel ontbijtje. Een roerei met verschillende groenten: champignons, ui, tomaat, kruiden en een beetje geraspte kaas. Als lunch heb ik een koolhydraatarme wrap gevuld met gerookte zalm, sla, tomaat, komkommer en mosterd dille saus. Dit vind ik een heerlijke combinatie! Als straks het avondeten ga koken ga ik een lasagne maken met courgettebladeren in plaats van lasagnebladeren, lekker veel groente en een romige tomatensaus met ricotta.

Wat mag er niet ontbreken op jou boodschappenlijstje?

Groeten! Veel Nederlanders eten veel te weinig groenten en dat is zonde, het is ontzettend gezond, laag in kcal en je kunt het heerlijk op smaak brengen als je er wat mee doet. Denk aan grillen met verse kruiden. Gemarineerder champignons of een heerlijke salade met verschillende smaakmakers. Ook ben ik voorstander van verstopte groenten. Zoals bijvoorbeeld de lasagne die ik eerder benoemde met courgetteplakken in plaats van lasagnebladeren. Je proeft nauwelijks verschil, maar je krijgt wel meer groenten binnen en minder snelle koolhydraten. Een win-win situatie dus!

Welke kruiden zijn voor jouw onmisbaar

Kruiden die ik bijna iedere maaltijd gebruik zijn: paprika poeder, cayennepeper, gedroogde oregano en verse peterselie of basilicum. Verder ben ik dol op de kruidenmixen van pit & pit.

Wat eet je regelmatig als ontbijt?

Ik ontbijt regelmatig met taart. Dat klinkt gek, maar ik bak regelmatige gezonde koolhydraatarme ontbijttaartjes. Super lekker en je kunt er meteen een aantal maken zodat je ontbijt of lunch al klaar staat in de koelkast. Deze vind je dan ook terug in mijn kookboek of social media kanalen.

Heb je een favoriet lunch gerecht?

Mijn favoriete lunchgerecht is een broodje carpaccio. Carpaccio is echt een van mijn lievelings gerechten! Heerlijk met truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Ik maak er ook geregeld een maaltijdsalade van met groene pesto, heerlijk!

Wat is je favoriete toetje

Ik ben zelf niet echt een toetjes mens, maar ik ben wel dol op chocolade dus een lekker stukje chocoladefudge taart, brownie of bolletje chocolade ijs gaat er dan wel in!

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Mijn koelkast staat altijd bomvol. Ik zorg ervoor dat ik van alles op voorraad heb, zodat als ik wat wil koken of ik ineens een leuk idee heb voor een recept en meteen aan de slag kan. Er staan verschillende sausen in, kwark, kleine bakjes yoghurt, vleeswaren, (geraspte) kaas, Parmezaan, verschillende verse kruidenmixen van de groothandel, knoflookpuree en zo kan ik nog wel even doorgaan haha. Ik heb namelijk 2 grote koelkasten en 2 grote diepvrieskasten.

Is er iets wat je echt niet lust?

Spruitjes! Dit vind ik echt niet lekker. Ik heb het al op verschillende manieren proberen te bereiden, maar het is gewoon echt niet mijn ding. Daarnaast hou ik ook niet van haring en orgaanvlees maak je mij ook niet echt blij mee.

Waar ga je graag uit eten?

Wij gaan regelmatig uit eten, omdat ik het ook wel eens leuk vind om niet te koken en lekker te genieten van andere gerechten. Zo kan ik ook weer nieuwe smaken proeven en ideeën op doen voor nieuwe recepten of opmaak van borden. Ik hou van sushi, tapas, maar ook een gezellige bistro vind ik leuk om te gaan eten. Ook gaan wij enkele keren per jaar bij een sterrenzaak eten, hier kan ik echt van genieten.

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt.

Allerlei kleine gerechtjes, dus een soort tapas! Zo kan iedereen lekker pakken wat hij/zij lekker vindt en kun je van alles wat proeven. Ik vind het leuk om meerdere dingen te bereiden en als je wat kleinere porties maakt kun je allerlei gerechten serveren en proeven. Ik maak dan niet altijd typische Spaanse tapas, maar laatst had ik bijvoorbeeld Japanse tapas gemaakt met verschillende sushirollen, tonijntataki, geflambeerde zalm, yakitori spiesjes en biefstukpuntjes. Zo hou ik verschillende thema avondjes met Italiaanse tapas of toch lekker originele Spaanse gerechtjes.

Wat is jou favoriete gerecht en waarom?

Een goed stuk vlees van de Green Egg gaat er altijd goed in. Mijn ouders maken hier veel gerechten op en ik kom graag proeven. Zo maken ze wel eens verse spare ribs, brisket, rosbief of zelfs het toetje komt van de bbq, heerlijke smaken geeft het.

Kook je ook wel eens uit kookboeken?

Ik kook regelmatig uit mijn eigen kookboek, maar ook zeker uit andere kookboeken. De kookboeken van Sergio Herman zijn favoriet bij mij. Hij bedenkt echt super toffe gerechten en die probeer ik regelmatig na te maken. Verder heb ik veelkoolhydraatarme kookboeken waar ik dingen uit maak en ik ben net begonnen met de grove opzet van mijn tweede kookboek. Dus ik ben volop inspiratie aan het op doen.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes.

Ik kook zelden uit pakjes en zakjes. Probeer alles zelf te maken. truffelmayonaise of saus is een van de weinige kant en klare dingen die ik gebruik. Ik vind de smaak ook echt veel lekkerder als het zelf gemaakt is. Daarnaast weet je ook wat er in gaat en wat je binnenkrijgt.

Bewaar voor later op pinterest

Welk recept gaat bij jou nooit mis of is altijd een succes als je eters krijgt.

De gevulde courgettes zijn altijd erg populair als ik deze maak. Ik heb ondertussen al tientallen varianten gemaakt en ze zijn allemaal erg lekker. Het leuke is dat je kunt blijven variëren dus je kunt altijd weer een andere variant op tafel zetten. Hier vind je het basis recept voor de gevulde koolhydraatarme courgette.

Waar op sociale media kunnen de lezers van Bookstamel jouw vinden?

Op mijn website, facebook en instagram deel ik wekelijks lekkere gezonde en koolhydraatarme recepten.

Super bedankt Lisa dat je jouw keukengeheimen met ons wilde delen 🙂 Ik ga zeker snel eens een van jou koolhydraatarme recepten proberen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x