Aan tafel met Yvonne Bijkersma

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we weer gezellig met een blogger aan tafel. Dit keer gaan we aan tafel met Yvonne Bijkersma. Yvonne kun je kennen van de instagram vegalifestyle.nl

Aan-tafel-met-Yvonne

Vandaag gaan we aan tafel met Yvonne Bijkersma Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel Yvonne Bijkersma, moeder van 3 leuke boys (Justin, Dylan en Milan). Woon alweer bijna 15 jaar in het mooie Groningen. Na jaren vegetarier te zijn geweest, inmiddels 2 jaar geleden overgestapt naar het veganisme. Hier heb ik nog geen dag spijt van gehad. Dagelijks blog ik op mijn website over veganisme, beauty, de lekkerste recepten, leuke boeken, hotspots, wonen ect..

Wat heb je vandaag allemaal gegeten? Vandaag ben ik de dag begonnen met een bowl. Soja yoghurt met lijnzaad, mango, aarbeien, zwarte bessen en pitten.

Tussen door (tijdens het bloggen, snoep ik vaak. Daarom zet ik rauw groenten bij mij neer. Zo hap ik rustig een aantal brocoli of bloemkool roosjes weg. Heb ik dit niet staan, dan ga ik echt op roofjacht en dan slecht snoepen). Vandaag had ik tomaatjes, komkommer en druiven staan.

Lunch: Couscous salade (zo makkelijk om te maken. Couscous met kokend water in een kom doen. Dan een bosuitje snijden en er door. Eventueel nog andere groenten zoals paprika. Rozijnen erdoor en versekruiden. Zelf doe ik er ook altijd een beetje paprikapoeder door.

Avond eten: Curry

Bij de tv … naturel chips

Wat mag er niet ontbreken op jou boodschappenlijstje? Groenten en fruit. Ik eet veel rauwe groenten en ook regelmatig fruit. Mijn favoriet zijn wortels, die knagen zo lekker weg. Of een appel. Maar wissel het af. Maar drink ook graag een blikje cola.

Welke kruiden zijn voor jouw onmisbaar. Verse kruiden zijn sowieso onmisbaar voor mij. Elke dag eet ik verse kruiden, gewoon zo of ergens bij. Een cracker hummus en daar dan verse bieslook over bijvoorbeeld. Of een tomaatje met basilicum. Verse muntthee. Verse munt en basilicum heb ik altijd wel in huis.

Wat eet je regelmatig als ontbijt? Ik eet niet elke dag hetzelfde. Yoghurt met fruit en zaden, of crackers met lekkere smeersels, overnight, fruit.

Heb je een favoriet lunch gerecht? Ik vind heel veel dingen wel lekker. Maar maak regelmatig een lekkere soep voor de lunch. Wat geroosterd brood erbij …

Wat is je favoriete toetje? Ik ben geen toetjes mens. Ik eet dan ook echt zelfden een toetje.

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in? Kan met water en versfruit erin. Ook tomaten staan altijd wel in mijn koelkast. Ja ik weet dat ze eigenlijk buiten de koelkast horen, maar steenkoud vind ik ze vele malen lekkerder.

Is er iets wat je echt niet lust? Spruitjes echt zo vaak en op zoveel manieren geprobeerd, maar krijg ze niet weg.

Waar ga je graag uit eten? Oef lastige vraag, ik vind zoveel restaurants echt lekker. Ik ga wel graag naar de Griek: Taverna Doris bijvoorbeeld.

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt. Als ik eters krijg, probeer ik vaak een nieuw recept uit. De uientaart maak ik bijna altijd. En de aubergine dip is ook altijd een groot succes.

Wat is jou favoriete gerecht en waarom? Ik eet het liefst curry’s! Ze zijn super lekker, altijd anders en makkelijk om te maken.

Kook je ook wel eens uit kookboeken? Ja, alleen ben ik niet zo goed in recepten volgen. Ik maak ze altijd net weer wat anders. Een beetje van dit en nog een beetje van dat erdoor. Ik kook erg op gevoel.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes. Het liefst kook ik alles vers. Dan weet ik precies wat er wel en niet inzit. En het is ook nog eens veel lekkerder en gezonder.

Welk recept gaat bij jou nooit mis of is altijd een succes als je eters krijgt.

Vegan Stoofpot met Champignons en uien.Een lekkere vegan stoofpot maken is helemaal niet moeilijk. Het fijne van de winter vind ik altijd … Al die heerlijke geuren van het eten die je dan op straat al kunt ruiken. Als ik deze stoofpot maak zie ik mensen ook altijd ruiken en buren vragen altijd: “die lekkere geur komt zeker weer bij jou vandaan”. Jazeker!!

Vegan-champignon-uien-stoofpot-(5)

Waar op sociale media kunnen de lezers van Bookstamel jouw vinden?

Facebook Instagram  Pinterest: You Tube

Super bedankt Yvonne dat je mee wilde werken aan dit item! Ik vond het erg leuk om een kijkje in jou keuken te krijgen.

Liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x