Boekenpraat met Saskia van iliveformydreams

Hallo lieve lezers van bookstamel, Vandaag is het weer eens tijd voor een heerlijke boekenpraat. Want zoals jullie allemaal wel weten ben ik gek op boeken. Niet alleen ik maar met mij ook vele andere mensen zoals Saskia.

bewaar voor later op pinterest

Vandaag in boekenpraat maken we kennis met Saskia van iliveformydreams.com Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Sas, uit de jaren ‘80 getrouwd en mama van. Samen met mijn gezinnetje (inclusief poes) woon ik in een klein dorpje nabij het platteland. In het dagelijks leven ben ik kinderleidster, crazy eekhoorn/kat-lady en fulltime levensgenieter. Ik hou erg van bloggen, lezen, wandelen, skaten en DIY-en. 

Welk boek las je als kind graag?

Het zal je verbazen maar toen ik wat jonger was vond ik lezen helemaal niet leuk zelfs. Toen ik baby was vond ik boekje interessant, naarmate ik naar de basisschool ging verloor ik mijn interesse. Het lezen ging soms moeizaam wat het minder leuk maakte. Als tiener heb ik het lezen pas weer opgepikt met de boekjes van Nancy Drew, De Oolijke Tweeling, Flippa Flodderhoed en Floortje boeken. 

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Dat zijn er eigenlijk toch wel een aantal. Dat is De gloed van Vuur van Nora Roberts. Een spannend verhaal waar ik altijd helemaal in kan zitten. Er is ook een verfilming van die het zeker niet haalde bij mijn eigen fantasie. Maar ook bijna alle boeken van Sebastian Fitzek (zoals De Ogenverzamelaar en het vervolg Wijd open) en Camilla Läckberg (de serie van Patrick Hedstrom) Heerlijk gruwelijke psychologische thrillers waar je nog lang over na kan denken. 

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Ik heb eigenlijk weinig met Nederlandse auteurs en lees er dan ook weinig van. Ik lees meer van Engelse, Duitse en vooral Scandinavische schrijvers. Dat trekt me op een 1 of andere manier toch meer. 

In welk genre lees jij graag?

Psychologische thrillers

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

jazeker, soms een romannetje van Nora Roberts. Heerlijk om eens af te wisselen en weg te zwijmelen na al die bloederige boeken 😉 Ik lees trouwens alleen van Nora romannetjes, verder niet. 

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik heb niet echt een favoriete uitgever en hou me daar niet zo mee bezig. 

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik lees never e-books en heb alles op papier. Of geleend bij de bieb, maar de meeste staan te pronken in mijn heuse grote boekenkast, gemaakt door mijn man. Ik koop boeken, lever boekenbonnen in die ik krijg voor m’n verjaardag maar heb er ook boeken van de kringloop staan of weggeefkastjes. 

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Niet heel belangrijk hoewel het je wel aantrekt als ik in een winkel wat boeken bekijk. Het gaat mij toch meer om het verhaal dan om de kaft. 

Van welke auteur staan de meeste boeken in jou kast?

Dat is zonder meer Nora Roberts, maar ook de boeken van mijn favoriete schrijvers heb ik bijna allemaal. Sebastian Fitzek, Camilla Läckenberg, Jo Nesbo, Karin Slaughter en Simon Beckett bijvoorbeeld. 

Bewaar voor later op pinterest

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Oei ik zou het niet durven zeggen maar het loopt zeker in de honderden. Ik heb ook zeker wat boeken weggedaan maar ik denk dat ik al rond de 100 kom met alleen Nora boeken. En dat is 1 rij van de gehele kast. Ik zou zelf gokken (en daar ben ik niet echt goed in) dat ik rond de 900 boeken bezet. 

Welk boek vond je heel erg tegen vallen en waarom?

Ik ben in een aantal boeken gestopt en heb deze ook niet meer gelezen. Het was een boek van karin Slaughter van haar andere reeks. De reeks van Sara vond ik tof, de nieuwe ‘serie’ niet echt. Ik wil het zeker nog eens proberen maar ik kwam er niet echt lekker in. Ook de Harry Potter boeken (sorry fans!) vielen me erg tegen. Sowieso niet echt mijn ding qua fantasy maar ook de schrijfstijl was niks voor mij. Ik heb de boeken dan ook weggegeven. Ze staan nog wel boven op zolder, bij mijn man in zijn boeken-hokje. 

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja die heb ik. Ik heb mijn favoriete boek van karin Slaughter door haar laten signeren en haar dus ook ontmoet. Over de post heb ik 2 boeken gekregen van Sebastian Fitzek. Ik had contact opgenomen met zijn management en heb mijn 2 favoriete boeken met handtekening teruggekregen. Was wel super spannend om te sturen en hopen dat ik ze terug kreeg 😉 Ik ben er erg blij mee. 

Op welke plek lees je graag?

Ik lees graag in bed of met een mok thee op onze hoekbank. Heerlijk plekje om weg te dromen en me geheel te verliezen in een boek. 

Wanneer lees je het liefste?

Dat hangt er een beetje van af. Eerst las ik nooit ‘s avonds maar dat doe ik steeds vaker in bed. Lezen is altijd leuk dus ik vind dat het altijd kan. 

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jouw vinden.

Via Instagram (wel met een slotje, aanvraag kan je altijd doen) https://www.instagram.com/sassie__/

Mijn blog via Bloglovin’ https://www.bloglovin.com/blogs/love-i-live-for-my-dreams-1037803

Op mijn blog schrijf ik ook regelmatig over lezen. en ik heb ook een Hebban account waar ik alles bij hou: https://www.hebban.nl/User/view/iliveformydreamslivenl

Dankjewel Saskia dat je gezellig over jou voorkeur voor boeken met mij wilde praten!

Ik wens iedereen een fijne dag.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deborah
3 jaren geleden

Wat leuk om dit van Saskia te lezen op jouw blog. haha ik was haar al een tijdje kwijt uit mijn readers lijst en nu vind ik haar weer terug bij jou! Geweldig dat ze twee boeken heeft opgestuurd voor een handtekening. Overigens kan ik met haar meepraten wat betreft de spannende boeken. Toevallig vorige maand beide gelezen. Aanrader!!
Deborah onlangs geplaatst…What Sup, in de Biesbosch …My Profile

Saskia
3 jaren geleden
Antwoord aan  Deborah

Oh dat is zeker lang geleden! Leuk dat ik je inderdaad weer hier tegen kom Deborah…
En nog steeds erg blij met m’n opgestuurde boeken <3
Saskia onlangs geplaatst…8 x nieuwe aankoopjes van de afgelopen tijd (waar ik super blij mee ben)My Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x