Drakenkoningin van An Janssens

Hallo lieve lezers van Bookstamel, An Janssens is natuurlijk deze maand een van de auteurs van eigen bodem. Tijd dus om eens een boek van haar te gaan lezen. Ik heb inmiddels al een aantal boeken van An in mijn kast staan maar ik besloot te beginnen met haar eerste boek Drakenkoningin. In deze blog vertel ik je alles over wat ik van dit debuut boek vindt.

Bewaar voor later op pinterest.

Drakenkoningin

Titel: Drakenkoningin Auteur: An Janssens Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Fantasy cijfer: 8

Hier gaat Drakenkoningin over:

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten – zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen – jong of oud, arm of rijk – kans maakt zich de kroon toe te eigenen. Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.

Niemand verwacht dat de koningin, die tenslotte elke keer haar tegenstanders genadeloos wist uit te schakelen, zal worden verslagen. Totdat Thala, haar dochter, zich opgeeft voor de wedstrijd…

Dit vind ik van Drakenkoningin:

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek! Ik vind de draak echt heel erg mooi. Maar ook de stad die je lichtjes op de achtergrond ziet. De titel was me in het begin van het verhaal niet helemaal duidelijk. Maar als je het boek uit hebt dan zul je merken dat de titel perfect bij het boek past.

De drakenkoningin is het debuut boek van An Janssens. Het verhaal begint gelijk spannend als een witte draak het dorp aanvalt waar Thala woont. Op dat moment ontwaakt Thala en weet ze eigenlijk niet zo goed wie ze is. Dit zal ze langzaam aan in het boek gaan ontdekken.

Het idee van de de drakenkoningin vind ik erg goed. Want hoewel er natuurlijk al 1000 duizende boeken over draken en tovenaars zijn verschenen vond ik dit verhaal toch wel uniek. Het enige nadeel vond ik eigenlijk dat het verhaal in mijn ogen af en toe wat te voorspelbaar was. Vanaf het begin wist ik eigenlijk al dat de goede uiteindelijk zouden overwinnen. Maar dat zegt verder niks over de schrijfwijze van An Janssen. Want an is wel ontzettend goed in het opbouwen van de personages en de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en je leest het boek dan ook binnen no time uit.

Al met al kun je dus zeggen dat An Janssens een sterk fantasie debuut heeft neergezet. Er zijn nog kleine verbeterpuntjes zoals het iets minder voorspelbaar maken van het verhaal en het iets beter door ontwikkelen van de bijpersonen. Met Thala kon ik volledig meeleven. Ook de koningin was super goed neergezet. Maar van bijv Ursus had ik toch wel iets meer wilde weten. Houdt jij van draken en een fantasie verhaal dan is dit boek zeker wel een aanrader. Ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede deel.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Lijkt me wel handig, hier en daar een gedachte planten. Jammer dat het boek soms wat voorspelbaar was.

nicole
3 jaren geleden

Jammer dat het vrij voorspelbaar was, hoewel dat soms ook juist wel weer fijn kan zijn. Het ligt bij mij ook aan mijn stemming of ik het fijn vind om verrast te worden.
nicole onlangs geplaatst…Beste tijd om boodschappen te doen?My Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x