Bloedmaan van Johnny Bollé

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Deze maand is Johnny Bollé een van de auteurs van eigen bodem. Dat betekend natuurlijk dat hij deze maand op mijn blog in het zonnetje staat. Vandaag gaan we het hebben over zijn boek Bloedmaan. Ik mocht Bloedmaan lezen en vertel je er alles over in deze recensie.

Bewaar voor later op pinterest

Titel: Bloedmaan Auteur: Johnny Bollé Uitgeverij: ISJB Uitgevers Genre: Thriller Cijfer: 8

Hier gaat Bloedmaan over:

Op de avond van de bloedmaan springt in Parijs iemand van de Pont Louis-Philippe. Luttele uren later wordt in Barcelona een brute moord gepleegd. Of zijn het zelfs twee moorden? In de aanloop naar deze dramatische gebeurtenissen speelt de beroemde actrice Eloise De Moines een centrale rol. Maar zelf vermoedt de labiele Eloise niets: zij is uitsluitend bezig met de opnames voor haar nieuwste film én de voorbereidingen voor het sprookjeshuwelijk met haar verloofde Philippe, de dag na de bloedmaan. En dan wordt ze ook nog gekweld door hallucinaties. Gelukkig voelt Eloise zich volledig gesteund door Philippe en haar jonge vriendin Babet, maar is haar vertrouwen in hen wel terecht? En welke rollen spelen de personal trainers Jolinde en Noah? Eén ding wordt in elk geval snel duidelijk: de nacht van de bloedmaan zal voor iedereen dramatisch zijn…

Dit vind ik van Bloedmaan:

Ik begin zoals gewoonlijk met de cover. Het rood steekt mooi af tegen het zwart en de rode maan past natuurlijk perfect bij de titel. De cover is dus helemaal dik in orde.

Bloedmaan is het eerste boek dat ik gelezen heb van Johnny Bollé. Thrillers lees ik alleen overdag want ik ben een echte bangerik :). Het duurde dus even voor ik het boek uit had maar daardoor kon ik er ook langer van genieten. Maar goed laten we het over het verhaal hebben. De proloog is mooi geschreven het is spannend genoeg en laat je met meer vragen achter dan antwoorden en dat is altijd goed bij een thriller natuurlijk.

In het begin moest ik even wennen aan de snelheid waarmee Johnny zijn verhaal verteld. Het verhaal word namelijk vanuit verschillende personages verteld en deze wisselen nogal snel. Maar hoewel ik daar even aan moest wennen past het wel perfect bij het verhaal en heeft johnny een fijne schrijfstijl.

De personages in het verhaal zijn stuk voor stuk sterke karakters die op een filmische manier worden beschreven. Eloise is een b*tch puur sang een echte filmster die van haar voetstuk is gevallen. Ze gunt andere niks en wil er alles aan doen om zich weer waardig te voelen en die ene filmrol nog te score. Eloise is ook het hoofdpersonage waar eigenlijk alles om draait. Dan heb je Philippe de man van Eloise haar dromen haar steun en toeverlaat. Maar is deze Philippe wel te vertrouwen?

De situaties in het boek zouden maar zo echt kunnen gebeuren en dat vind ik persoonlijk heel fijn. Het zijn aller daagse gebeurtenissen waar iedereen zich wel in zo kunnen vinden. Daardoor is dit boek geen ver van je bed show maar kruipt het verhaal echt onder je huid. De plot is mooi geschreven en het boek blijft spannend tot het einde.

Op een gegeven moment had ik wel door waar Johnny heen ging met zijn verhaal daarom geen dikke 10 maar en welverdiende 8. Hou jij van spannende maar realistische thrillers dan is Bloedmaan zeker het boek voor jou.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
3 jaren geleden

Dat klinkt als een erg spannend boek!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Zeeman Parfum LuchtMy Profile

trackback

[…] o.a al dit interview met johnny bollé lezen. Maar ook konden jullie mijn recensie van het boek bloedmaan […]

trackback

[…] heeft inmiddels al een aantal boeken op zijn naam staan. Boeken als Bloedmaan, Duivelskind en Wilde gok. Op 12 februari komt alweer zijn nieuwste boek uit genaamd Duistere […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x