Fotoshoot met Myrthe

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Onlangs vertelde ik al dat ik een nieuw camera had gekocht een Nikon D3400 . Dit was voor mij echt een droom die uitkwam want ik wilde me al heel lang in fotografie verdiepen. Zelf heb ik jarenlang met veel liefde en plezier voor de camera gestaan als model. Maar ook toen was ik al nieuwsgierig na de andere kant. Nu ik eindelijk mijn Nikon D3400 heb moet ik 2 angsten overwinnen. Namelijk het zoeken van mensen die model willen staan voor mijn camera zodat ik kan oefenen, wat dus ook betekend dat ik vreemde mensen moet gaan ontmoeten. Maar daarnaast moet ik er ook mijn straatvrees voor onder ogen komen. Want ik kan moeilijk alleen bij mij thuis shooten.

Afgelopen zaterdag had ik afgesproken met Myrthe van de blog Food Fröbel en fun om foto’s te gaan maken bij de noordkade in veghel. Ik vond het super spannend en die vrijdagnacht kon ik dus ook niet slapen. Op dat moment was ik enorm over prikkelt en zenuwachtig. Maar gelukkig wist ik me Zaterdagochtend te herpakken en was ik keurig op tijd bij de noordkade. Snel even gecheckt of de w.c open was (Want spanning betekent automatisch ook veel plassen) en gewacht tot Myrthe er was.

Bewaar voor later op pinterest.

Myrthe bleek een super leuke gezellige spontane meid te zijn die eigenlijk alles van zelf deed. Soms gaf ik een mini aanwijzing en al voordat ik precies had uitgelegd wat ik wilde deed ze het al. Dat werkt natuurlijk super fijn. In het begin vond ik het wel even spannend omdat de noordkade een openbare plek is waar dus ook gewoon veel mensen rondlopen. Maar als snel hadden we niet eens meer in de gaten dat er mensen rond liepen.

Het leuke aan de noordkade is dat je er echt allerlei kanten op kan. Het is een mooi industrieel gebied maar binnen zijn ook rustige hoekjes waar je prachtige foto’s kan maken. Al met al vond ik het een leerzame en ontspannen shoot en ben ik blij met de gemaakte foto’s. Ik kan ze niet allemaal op mijn blog plaatsen want dat kost een beetje teveel ruimten. Dus heb ik op flickr een album gemaakt waar je foto’s kan bekijken.

Helaas betekent het shoote ook dat ik inmiddels al weer 3 dagen last van me hand heb. Maar dat had ik er graag voor over want ik vind het echt heel leuk om te doen. Hopelijk wordt ik snel geopereerd aan mijn handen zodat hopelijk de pijn een stuk minder wordt. De komende maanden hoop ik mezelf te kunnen blijven ontwikkelen op het gebied van foto’s maken en werken met photoshop. Ik hoop misschien wel ooit als ik het lichamelijk zou kunnen er mijn werk van te maken. Maar voor nu is het een leuke hobby wat ik af en toe kan doen op goede dagen.

Liefs. Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Tuinweetjes schreef:

  Wat een leuke en spontane foto’s zijn het geworden.

 2. Felice Veenman schreef:

  fijn dat je je kon herpakken! dat zijn de betere momenten. En je foto’s zijn heel mooi geworden!

 3. Amina schreef:

  Zijn echt prachtig geworden meis! En tip: koop een statief! Ik heb een hele goedkope op bol.com gevonden die ook licht is. Camera’s zijn vaak zo zwaar, echt naar voor je handen. Liefs!
  Amina onlangs geplaatst…Mooie woonkamer make-over met Poster Store & kortingscodeMy Profile

 4. Frederique schreef:

  Oh wat fijn, ik zou ook zo’n camera willen! Lekker blijven doen, dan wordt het steeds minder spannend.

 5. Rory schreef:

  Wow! Ik heb op Flickr alle foto’s bekeken en ze zijn echt heel mooi. Spontaan en mooi in vele opzichten. Myrthe ziet er prachtig uit. Dat ligt natuurlijk ook aan haarzelf maar zeker ook aan de manier waarop jij haar op haar gemak hebt gesteld en je fotografie skills.
  Rory onlangs geplaatst…Fifty and feeling fabulousMy Profile

 6. Cynthia schreef:

  Mooie foto hoor! Ik hoop dat je snel geopereerd mag wordenaan je hand. Je hebt zeker talent!
  Cynthia onlangs geplaatst…Nogmaals 5x Escape Room Spellen Voor Thuis Getest!My Profile

 7. Tessa schreef:

  Wat fijn dat jouw eerste fotoshoot zo’n succes was. Mooie foto’s heb je gemaakt
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Zeeman Parfum LuchtMy Profile

 8. MC Kleuver schreef:

  Nice, ik heb de foto’s bekeken en ze zijn echt goed! Mocht je nog een mannelijk model nodig hebben haha 😉
  Fijn dat je ook zo kan genieten van foto’s maken en niet alleen model staan.
  MC Kleuver onlangs geplaatst…Eerlijk over emoties weg-eten | ColumnMy Profile

 9. Susan Johanna schreef:

  Leuke foto’s hoor! Ik wil ook graag een nieuwe camera haha
  Susan Johanna onlangs geplaatst…Outfit: New Dress from my BoyfriendMy Profile

 10. Lodi schreef:

  Wat leuk datje zo je passie weer gevonden hebt en fotograferen is toch ook zo leuk. Goed dat je ook meteen angsten moet overwinnen en dit ook gewoon wel even doet. Petje af hoor!

 11. nicole schreef:

  Wat goed dat je zulke mooie foto’s kunt maken! Ik doe het je niet na. Hopelijk gaan de klachten snel weer over.
  nicole onlangs geplaatst…Beste tijd om boodschappen te doen?My Profile

 12. Jouvence schreef:

  Wat een ontzettend mooie foto’s heb je gemaakt van Myrthe! Ik vind Myrthe ook een prachtige haarkleur hebben <3

 13. Krystle/Batboy schreef:

  Ik vind je foto’s heel mooi geworden! Fotograveren is altijd zo leuk om te doen. Heb zelf geen professionele camera, maak alle foto’s met mijn mobiel
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…De voordelen van een rugzak + WINMy Profile

 14. Kristof schreef:

  Nikon is sowieso altijd mijn favoriet al geweest.
  Wel heel k*t dat je zovee last hebt van je handen als je je hobby wil beoefenen.
  Kristof onlangs geplaatst…Waar eet je de beste spaghetti? Laat het hier weten!My Profile

 15. Gabrielle schreef:

  Het zijn echt leuke spontane foto’s, ik heb jaren ook gefotografeerd maar momenteel doe ik er nog weinig mee..
  Gabrielle onlangs geplaatst…Werkplek op Bali – Bali Bustle: met zwembad en fitnessMy Profile

 16. rachel schreef:

  ik ben zelf fotograaf en vind je fotos ook heel leuk geworden 😀
  rachel onlangs geplaatst…Happy moments #38My Profile

 17. Felice Veenman schreef:

  leuek foto´s en een leuk model! het plezier dat ze heeft is duidelijk zichtbaar

 18. Mooie foto’s! Mooie kleuren:)

 19. hippiemeisje schreef:

  Mooie foto’s, je ziet dat je model het ook echt leuk vond! 🙂

 1. 27 september 2020

  […] leuke aan de shoot met Audrey is dat de foto’s op dezelfde plek zijn gemaakt als die van Myrthe maar ze beide een totaal andere feeling hebben. Audrey voelde zich super op haar gemak voor de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge