Over de boeken van Mel Hartman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we het hebben over de boeken die Mel Hartman heeft geschreven. Nu zijn de meeste boeken al wat ouder want zoals jullie al in het voorstelblog hebben kunnen lezen heeft met een schrijf pauze gehad. Maar haar oudere boeken zijn natuurlijk nog steeds super leuk en verdienen dus ook nog een plek in het zonnetje. Dus ik zou zeggen ga lekker achterover zitten en geniet van de boeken die Mel hartman heeft geschreven.

Over de boeken van Mel Hartman.
Bewaar voor later op pinterest.

Ik begin met het boek De fantasiejagers van Mel Hartman. Dit boek kwam uit in 2017 bij Kramat. Dit boek telt 192 pagina’s. Het is dus een van de eerste verhalen van Mel.

Hier gaat de Fantasiejagers over:

Sinds de komst van ‘het Portaal’ staat de wereld in rep en roer. De ontdekking van een nieuwe dimensie, Emowereld, brengt met zich mee dat de droomwereld niet langer alleen in onze slaap en in ons eigen hoofd bestaat, maar een reële wereld blijkt te zijn met echt bestaande mensen. En niet alleen mensen bevolken die pas ontdekte dimensie, maar ook allerlei levensvormen die voordien enkel als mythische, folkloristische en niet echt bestaande wezens bekend waren. Wanneer deze wezens, ondanks een streng verbod, af en toe toch ontsnappen naar onze wereld, worden er maatregelen genomen. En zo ontstaat een geheel nieuwe veiligheidsdienst: de Fantasiejagers. De kennismaking tussen beide werelden loopt niet van een leien dakje. Een verschrikkelijk geheim leidt tot onomkeerbare en desastreuze gevolgen. Het lijkt erop dat zelfs de Fantasiejagers een ramp niet kunnen voorkomen…

Bewaar voor later op pinterest.

Het volgende boek dat Mel Hartman uitbracht is Droomloos dit boek verscheen in 2008 ook weer bij uitgeverij Kramat. Dit boek telt 227 pagina’s.

Hier gaat Droomloos over:

De Fantasiejagers: een groep mensen met uiteenlopende gaven die een opdracht krijgen van de regeringen van Ratiowereld en Emowereld. Ze worden ingezet bij het opsporen van niet-menselijke wezens uit de droomwereld die ónze wereld betreden… Wat is er aan de hand in Ratiowereld? Volwassenen en kinderen gedragen zich zonder reden erg agressief en gewelddadig. Het lijkt alsof ze hun anders zo beheersbare emoties niet meer onder controle hebben. De Fantasiejagers staan voor de moeilijke taak om uit te zoeken wat hiervan de oorzaak is. Is die te vinden bij de ratiomensen zelf? Of is er een boosaardig opzet van een emowezen in het spel? Waarom geeft Sekhmet, vroeger vereerd als Godin in Ratiowereld, een gigantisch decadent feest om deze problemen te vieren? En welke geheimen verbergt Toth voor de groep Fantasiejagers? Een verrassende ontknoping doet beide werelden op hun grondvesten schudden…

Op de fantasiejagers en Droomloos volgde ook nog de boeken Angstdroom en droombeeld. Hier ga ik niet teveel over vertellen omdat dit ook weer vervolgen zijn en dan ga ik helaas te veel spoileren.

Bewaar voor later op pinterest

Dan gaan we verder met een e-book only! Dit e-book kwam afgelopen Maart uit en is het eerste boek van Mel dat uitgegeven werd door Hamley Books. Het boek telt 300 pagina’s.

Hier gaat Manon Maxim over:

Manon Maxim is een anderssoort. Anderssoorten leven al duizenden jaren onopgemerkt onder de mensen en doen er alles aan om hun talenten verborgen te houden. Misbruikt een anderssoort zijn gaven, dan wordt Manon ingezet om daar iets aan te doen. Haar leven is daardoor een onvoorspelbare aaneenschakeling van speurwerk, passie en gevaar. Wanneer een meedogenloze figuur uit het verre verleden opduikt om Manon en de anderssoorten van wie ze houdt het leven zuur te maken, tast ze volledig in het duister. Bijgestaan door haar schatrijke adoptievader, Jabar, en enkele vrienden gaat Manon op onderzoek uit. Hoe dieper zij graaft, hoe verder zij verstrikt raakt in een netwerk van intriges en terreur. Als Manon ten slotte beseft waar ze in terechtgekomen is, lijkt ontsnappen niet langer mogelijk

Bewaar voor later op pinterest.

We sluiten de blog af met het nieuwe boek van Mel Hartman Als doden Dromen het eerste boek in de Dodenreeks. Dit boek is dus helemaal vers van de pers en pas 1 weekje in alle boekhandels te vinden. Het boek komt in een prachtige hardcover uitvoering en telt maar liefst 300 pagina’s.

Hier gaat Als doden dromen over:

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt.

Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden.

Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezens.

April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

Zo dat was de blog over de boeken van Mel Hartman welk boek spreekt jou het meeste aan?

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amina
3 jaren geleden

Wow, Wat een heerlijke fantasy boeken lijken me dit! De verhalen zijn heel leuk bedacht. Vooral die van “Als doden dromen” 🙂

KoolFamily
3 jaren geleden

Klinken heerlijke boeken!
KoolFamily onlangs geplaatst…Interview met ShirinMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Het boek van Manon Maxim ( schrijf ik het goed?) Spreekt me erg aan.

rachel
3 jaren geleden

fantasy boeken vind ik leuk en ik vind de covers ook weer mooi

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Ze lijken me allemaal erg interessant/spannend om te lezen. Mooie covers ook allemaal.

nicole
3 jaren geleden

Het fijne aan oudere boeken vind ik altijd dat je ze vaak per direct in de bibliotheek kunt vinden!
nicole onlangs geplaatst…Verjaardagsfeest zevenjarige voor zeven personenMy Profile

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x