Aan tafel met Jessie van Ikeetplantjes.nl

Hoi allemaal, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe aan tafel met. Dit keer geeft Gaan we aan tafel met Jessie. Jessie blogt op de website ikeetplantjes.nl ik ben benieuwd wat zij allemaal gedurende de dag eet. 

aan-tafel-met-jessie

Bewaar voor later op pinterest.

Vandaag gaan we aan tafel met Jessie van Ikeetplantjes.nl Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel Ja zeker! Ik ben Jessie, 31 jaar oud en woon in Nijmegen. Ik ben getrouwd en grafisch vormgever van beroep. Daarnaast volg ik op dit moment een opleiding tot online marketeer. Ik ben de eigenaar van de website Ikeetplantjes.nl waarop je informatieve blogs kunt vinden over veganisme en alles wat erbij komt kijken. Denk hierbij aan duurzaamheid, lifestyle, recepten, reviews van vegan producten en informatie over flora en fauna.

Wat heb je vandaag allemaal gegeten? Vandaag heb ik nog niks gegeten, dus ik zal vertellen wat ik gister heb gegeten. Voor mijn ontbijt heb ik verse (zelfrol) croissantjes gegeten. Mijn lunch was redelijk licht, met rode druiven, een kaiserbroodje met veganistische camembert en een handje noten. Mijn avondeten was een milde gele curry met tomaat, paprika, kikkererwten, ui, cashewnoten, stukjes verse kokos en rijst.

Wat mag er niet ontbreken op jou boodschappenlijstje? Courgette en aubergine. Ik maak doordeweeks graag een snelle lunch voor mezelf waarbij ik een hoop groenten eet, met wat peulvruchten, noten en soms tofu of falafel. Courgette en aubergine ben ik gek op, dus iedere dag eet ik wel een van de twee. Daarnaast eet ik ook graag tomaat.

Welke kruiden zijn voor jouw onmisbaar Basilicum en kerriepoeder vind ik erg lekker. Daarnaast gebruik ik graag een snufje peper in mijn eten. Hoewel ik basilicum niet dagelijks gebruik vind ik dat wel het lekkerste kruid. De laatste maanden ben ik munt ook steeds meer gaan waarderen.

Wat eet je regelmatig als ontbijt? Heel slecht, maar ik ontbijt eigenlijk alleen in het weekend. Doordeweeks begin ik graag eerst met werken. Vaak resulteert dat in een handje druiven of noten tegen 11 uur, en een grotere lunch rond half 1.

Heb je een favoriet lunch gerecht? Nee niet echt. Vooral omdat ik erg veel dingen lekker vind. Ik maak vaak een pokébowl voor mezelf met verschillende groenten en noten. Maar een broodje met lekker beleg kan ik ook van genieten. Omdat ik veel groente, peulvruchten en noten wil eten op een dag, probeer ik op z’n minst één van deze drie altijd wel in een van mijn gerechten te verwerken.

20200722_123222-01[4153]

Wat is je favoriete toetje Tiramisu. Heerlijk! Er hoeft voor mij echter geen alcohol in. Zonder alcohol vind ik het vaak lekkerder.

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?Verschillende soorten groente. Daarnaast ook altijd een pot Remia Mayolijn.

Is er iets wat je echt niet lust? Paddenstoelen, sinaasappel en pindakaas. Dat is niet altijd handig als veganist, maar ik kan er niks aan veranderen. Vooral die laatste twee heb ik echt een neus voor. Zodra het in een gerecht verwerkt zit merk ik het gelijk.

Waar ga je graag uit eten? Mijn man en ik gaan graag Indiaas eten bij India Gate in Nijmegen. Daarnaast is Tati in Nijmegen voor ons ook een heel fijn restaurant. We vinden het ook leuk om voor ons onbekende restaurants uit te proberen.

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt. Ik bereid dat het liefst een avondje wokgourmetten voor. Ik vind het heerlijk om wat langer aan tafel te zitten en te kletsen. Daarnaast kan iedereen zijn eigen smaken en ingrediënten kiezen en eten wat hij of zij het lekkerst vindt.

Wokgourmet---ikeetplantjes[4124]

Wat is jou favoriete gerecht en waarom? De risotto van mijn man. Vanwege de langere tijd die het kost om te maken eten we het niet erg vaak, en daarom is het misschien wel nog lekkerder. Mijn man maakt een heerlijke rood kleurige risotto met tomaat, ui en heel veel kruiden.

Kook je ook wel eens uit kookboeken? Af en toe. We hebben een aantal kookboeken maar die pak ik vooral voor ideeën op te doen voor salades, dips voor bij brood en kleinere bijgerechten. We hebben vaak ook periodes waarin we de boeken meer gebruiken dan anders. Wanneer we toe zijn aan inspiratie voor nieuwe gerechten te maken komen ze regelmatig uit de kast.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes. Het liefst zou ik alles zelf maken, maar in de praktijk pakken we toch regelmatig naar pakjes en zakjes. Het heeft vaak toch ook te maken met snelheid en gemak. Echter kunnen we doordat we veganistisch eten niet alles uit een pakje of een zakje halen.

Welk recept gaat bij jou nooit mis of is altijd een succes als je eters krijgt. Hier moet ik toch weer teruggaan naar het wokgourmetten. Omdat deze vorm van gourmetten nog lang niet bij iedereen bekend is, halen wij bij eters toch regelmatig het gourmetstel weer uit de kast. Daarnaast is het een relatief gezonde manier van gourmetten waar naar je huis juist heerlijk ruikt in plaats van stinkt. Ik vind het ook heerlijk dat er niks mis kan gaan. Ik moet er niet aan denken dat we een hele tijd in de keuken zouden staan voor onze gasten en dat het gerecht dat mislukt. Door te gaan gourmetten kan er niet zo veel mis gaan. En als het misgaat zijn de gasten er zelf verantwoordelijk voor. 😉 Voor iedereen die benieuwd is naar wokgourmetten heb ik ook een blog geschreven op mijn eigen website. Hier vind je alle informatie, tips en tricks over het wokgrourmetten.

Waar op sociale media kunnen de lezers van Bookstamel jouw vinden? Ik ben te vinden op Facebook, Instagram en Pinterest. Allemaal onder de naam: ikeetplantjes

Bedankt Jessie dat je ons een kijkje wilde geven in jou keuken en eetgewoontes! Ik vond het erg leuk om op deze manier wat meer over jou te weten te komen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Leuk zo een verhaal over een andere blogger, leuk om de mens er achter te leren kennen.

Cynthia
3 jaren geleden

Leuk om te lezen! Een pokébowl als lunch: wat een goed idee!
Cynthia onlangs geplaatst…5x Lekkere Recepten met Conference PerenMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x