Interview met Patty van Delft

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Onlangs konden jullie op mijn bookstagram een vraag achter laten voor auteur Patty van Delft. Vandaag gaat Patty een aantal van deze en andere vragen beantwoorden. Dus zit je klaar voor dit interview met Patty van Delft?

Bewaar voor later op pinterest

Interview met patty van delft

Eerst een aantal vragen die via Instagram gesteld zijn.

Heb je altijd al auteur willen worden of kwam dat later pas?

Ik heb wel altijd al geschreven, verhalen en gedichten. Maar ik heb er nooit over nagedacht om er echt mijn beroep van te maken totdat ik door ziekte mijn baan als Remedial Teacher niet meer kon uitvoeren. Nu ben ik ontzettend blij dat ik auteur ben!

Wat doet je kiezen om fantasieboeken te schrijven?

Ik hou van het genre en de diversiteit die het biedt. Je kunt ontzettend veel kanten op en er tegelijkertijd stukjes realiteit doorheen weven. Ik denk dat Fantasy een bepaald soort vrijheid aan een auteur geeft die bij andere genres minder is.

Is Fantasy ook je favoriete genre om te lezen?

In principe lees ik alle genres en elk genre heeft zijn charme. Maar de meeste boeken die ik in de kast heb staan vallen inderdaad onder Fantasy.

Was het na Drägan Duma moeilijk om iets anders te schrijven? Of was het juist ook superleuk?

Eigenlijk ging het vanzelf. Ik heb voor nu verteld wat ik wilde vertellen over Drägan Duma en in Terras Altas is ook ontzettend veel te beleven!

De cover is prachtig hoe is deze tot stand gekomen?

Net als met Drägan Duma had ik al snel een idee in mijn hoofd over hoe de cover eruit moest zien. Bij Drägan Duma heeft Dominik Broniek de plaatjes die ik in mijn hoofd had omgezet naar schitterende covers. Die man kan echt gedachten lezen. Maar voor Terras Altas had ik een andere stijl in mijn hoofd en ik wilde graag uitproberen of ik die zelf kon uitwerken. Ik hou van uitdagingen en ik ben blij dat deze zo goed heeft uitgepakt.

Waar haal je eigenlijk je ideeën vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mijn eigen ervaringen, dingen die ik om me heen zie, wat er in de wereld gebeurt, muziek, games, films en zo kan ik nog wel even doorgaan hahaha. Ideeën liggen voor het oprapen wanneer je hoofd altijd bezig is met dagdromen, vragen stellen en mysterieuze dingen net iets mooier of interessanter maken dan ze misschien zijn.

Is het gelukt om jouw ideale Fantasy wereld te schrijven of heb je er nog veel meer in je hoofd?

Heel eerlijk gezegd weet ik niet of de ideale Fantasy wereld bestaat. Elke wereld is zo verschillend en spannend om te ontrafelen. Ik ben van nature erg nieuwgierig dus ik ben altijd erg benieuwd wat voor werelden er nog meer zijn om te ontdekken.

Hoe gaat jouw schrijfproces?

Mijn verhalen lijken vaak uit het niets te ontstaan. Ik krijg een stukje van de wereld, een scène of een personage in mijn hoofd en ga dan zitten dagdromen. In het geval van Terras Altas begon het met het neerstorten van een luchtschip in een onbekend woud. Dan komen de vragen: wat maakt de plek waar je terecht bent gekomen zo bijzonder? Wat is daar allemaal te vinden? Hoe voel je je op zo’n moment? Als het verhaal en de vragen me genoeg boeien begin ik met schrijven. Ik begin altijd bij het begin van het verhaal en werk naar het einde toe, maar schrijf tussendoor wel losse zinnen en scènes op die ik later wil gebruiken. Wanneer ik schrijf ben ik zelf in de wereld die ik creëer en ik moet zeggen dat het nog toffer is dan in een film belanden!

We hebben inmiddels al aardig wat vragen gehad maar ik heb er ook nog een paar voor je.

Terras Atlas is een Steampunk verhaal. Waar komt je liefde voor Steampunk vandaan?

Mijn eerste (bewuste) kennismaking met Steampunk was op het Castlefest in Lisse, een Fantasy festival die ik graag bezoek. De stoere uitstraling en interessante uitvindingen van deze subcultuur grepen me direct aan. Dus ben ik informatie op gaan zoeken en hoe meer ik leerde over Steampunk, hoe toffer ik het begon te vinden. Het is heel veelzijdig, avontuurlijk en boeiend. Ik wist al snel dat ik hier graag een keer een verhaal over wilde schrijven.

Wat is je favoriete Steampunk outfit.

Ik heb niet echt een favoriete outfit. Soms ga ik voor sjiek, soms voor stoer en juist die afwisseling vind ik leuk!

Wat mag er in een Steampunk verhaal echt niet missen?

Bijzondere uitvindingen, spanning en een andere werkelijkheid dan die we kennen. Een goed Steampunkverhaal is voor mij een ontdekkingsreis!

Wie is je favoriete personage in een van je boeken en waarom?

Dat blijft een lastige vraag! Ik heb een zwak voor Moradeth en Rune uit de Drägan Duma trilogie. Maar ook Lily, River en Rain uit Terras Altas hebben mijn hart al gestolen. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en eigenaardigheden, dus ik zou niet zomaar een keus durven maken.

Ben je inmiddels alweer bezig met een nieuw verhaal? Zo ja, kun je een klein tipje van de sluier oplichten.

Op dit moment ben ik net begonnen aan het schrijven van deel 2 in de Terras Altas serie. Uiteraard wordt dit een vervolg op deel 1, maar deze keer schrijf ik vanuit twee personages.

Terras Atlas is in een prachtige hardcoverversie uitgegeven heb je hier bewust voor gekozen?

Ja. Ik ben zelf dol op hardcovers en ik hoorde van verschillende lezers dat ze het jammer vonden dat de hardcovers van Drägan Duma niet gelijk zijn uitgekomen. Vandaar dat de uitgeverij en ik gekozen hebben om Terras Altas direct in hardcover uit te brengen.

Wat is je grootste valkuil tijdens het schrijven?

Ik heb er een aantal, maar mijn grootste valkuil is dat ik tijdens het schrijven alles om me heen vergeet. Wanneer ik diep in het verhaal zit vergeet ik de tijd, ik vergeet te eten en andere taken te doen. Dat is natuurlijk niet zo gezond, dus ik moet daar echt op letten. Verder heb ik een aantal “lievelingswoordjes” die ik veel te vaak gebruik en die er dus door mijn proeflezers weer uitgehaald moeten worden.

Tot slot nog een aantal Dilemma’s natuurlijk.

Fietsen of lopen?

Lopen, ik ben een ramp op de fiets en mijn knieën vinden het niet leuk.

Steampunk of draken?

Draken, die zitten echt in mijn hart.

Fantasie of werkelijkheid?

Dat ligt heel erg aan hoe de werkelijkheid zich gedraagt hahaha.

Vrienden of Familie?

Familie, ik reken mijn beste vrienden ook tot mijn familie.

Eten of Drinken?

Drinken. Ik kan makkelijk een maaltijd overslaan, maar water drink ik de hele dag door.

Formule 1 of ijshockey?

Ah! Dat is een gemeen dilemma! Als Hijs Hokij speelt, dan ijshockey. Anders Formule 1.

Liefde of Geluk?

Liefde, want dat staat voor geluk.

Rijk en ongezond of gezond en arm?

Dat ligt aan wat “rijkdom” is. Als het om geld gaat: Gezond en arm.

Boeken of Film

Boeken. De meeste films komen daar sowieso vandaan 😉

Ik vond het weer een erg leuk interview met Patty van delft. Ik hoop dat jullie hebben genoten van de vragen die Patty van delft voor jullie heeft beantwoord.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit veranderd echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
3 jaren geleden

Ik vind het altijd zo leuk om (voor mij)m nieuwe Nederlandse auteurs tegen te komen op jouw site. Ik ben veelal van de trillers en romans maar lees ook steeds meer fantasy, aangestoken door jouw fijne recensies.

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

Castle fest leuk !!! ik zou dit jaar een dagje met mijn zoon mee gaan: helaas, volgend jaar dan maar!
En wat een leuk fantasievol kostuum heeft Patty aan

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Leuke vragenlijst voor de liefhebbers van het fantasy genre. En natuurlijk altijd leuk om zo iemand beter te leren kennen.

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat een leuke vragenlijst, erg leuk om te lezen! Ik ben door een chronische ziekte ook mijn baan verloren, ik hoop een nieuwe uitdaging te vinden die bij mij en mijn situatie past.

Tessa
3 jaren geleden

Wat leuk dat je aan jouw lezers gevraagd heb of zij nog vragen hadden voor Patty
Tessa onlangs geplaatst…Product in de spotlight: BronzersMy Profile

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x