Over de boeken van An Janssens

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we het uitgebreid hebben over de boeken van An Janssens. Deze super leuke fantasy auteur heeft inmiddels al een mooi aantal boeken geschreven. Dit keer zijn het boeken in het fantasy genre wat natuurlijk een van mijn lievelings genres is. Vandaag gaan we een aantal van deze boeken dus in het zonnetje zetten.

Bewaar voor later op pinterest

Laten we beginnen met het allereerste boek van An Janssens dat werd uitgegeven. Dit is natuurlijk Drakenkoningin waarmee ze de schrijfwedstrijd van L.S Amsterdam won. Dit is ook gelijk het boek dat ik deze week ga lezen voor de recensie volgende week. Drakenkoningin telt 270 pagina’s en verscheen in oktober van het jaar 2013 alweer even geleden dus.

Hier gaat Drakenkoningin over:

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten – zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen – jong of oud, arm of rijk – kans maakt zich de kroon toe te eigenen. Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.

Niemand verwacht dat de koningin, die tenslotte elke keer haar tegenstanders genadeloos wist uit te schakelen, zal worden verslagen. Totdat Thala, haar dochter, zich opgeeft voor de wedstrijd…

Bewaar voor later op pinterest.

Het tweede boek waar we het over gaan hebben is het vervolg op Drakenkoningin. Let op het volgende stukje kan dus spoilers bevatten. Het tweede deel heet Drakentovenaar en heeft een super mooie cover. Drakentovenaar kwam uit in oktober van het jaar 2014. Precies een jaar naar het eerste deel dus. Dit deel heeft 272 pagina’s.

Hier gaat Drakentovenaar over:

In een wereld zo heet dat leven enkel diep in de bergen mogelijk is, zitten mensen en tovenaars al zevenhonderd jaar lang opgesloten in een gigantische grottenstad. In deze smeltpot groeit de jonge Var op als zoon van een rebellenleider. Zijn hele leven werkt hij toe naar één doel: de tovenaarsprinses ontvoeren uit haar kasteel en zo de koninklijke familie onder druk zetten om de Grote Muur te doen vallen en de weg naar het koele noorden te openen.

Maar Var en zijn mannen hebben niet gerekend op de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen. Al snel weet niemand meer wat echt of nep is. Verzetsstrijders veranderen in gehoorzame schapen, relaties worden onder druk gezet en het duurt niet lang of Var ziet langzaamaan zijn plan in duigen vallen.

Bewaar voor later op pinterest.

Het derde boek is dan natuurlijk het sluitstuk van deze draken Trilogie van An Janssens. Dit deel heet Drakenvuur en kwam weer een jaar na het tweede uit, Namelijk in oktober van het jaar 2015. Dit is ook gelijk het dikste boek in de serie want dit deel telt 288 Pagina’s.

Hier gaat Drakenvuur over:

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden…

Precies drie jaar geleden zag de jonge tovenaar Var het meisje met de rode ogen door een spiegel in het paleis dat hij met zijn rebellen overmeesterde. Nu, met zijn nieuw verworven krachten, is hij vastbesloten door de Grote Muur heen te breken om haar te vinden. Maar Var weet niet dat het meisje en de vuurdraak uit de profetie een en dezelfde persoon zijn. Een profetie met een sinistere waarschuwing: de uitverkorenen zullen de wereld redden… of vernietigen.

Ondertussen is de Buigmoeder Var door de Muur gevolgd, en zij zal tot het uiterste gaan om hem bij Thala weg te houden. Terwijl ze zich voedt met de krachten van een onbekende tovenaar, en haar magie gebruikt om een andere gedaante aan te nemen, zet ze haar bloedige achtervolging in.

Bewaar voor later op pinterest.

Dan zijn we alweer aanbeland bij het 4de en laatste boek van vandaag. Dat is Heksenhoeve dit boek is uitgegeven in September van het jaar 2016. Inmiddels alweer 4 jaar geleden. Heksenhoeve is een uitstapje van An Janssens na een iets ander genre toe. Het is ook gelijk het dunste boek want het telt 223 pagina’s.

Hier gaat Heksehoeve over:

Wie de Heksenhoeve in het Meerdaalwoud bezoekt, komt nooit meer terug… Een bloedspannende thriller voor de lezers van HEX.

Wie de Heksenhoeve binnengaat, komt nooit meer naar buiten In het Meerdaalwoud ligt een oude boerderij verscholen. Wandelpaden lopen er in een wijde boog omheen, geen konijn of hert waagt zich in de buurt, en de bewoners leven er nog zoals honderd jaar geleden; er is geen elektriciteit, de wc is een hokje buiten en water komt uit de waterput. Maar wie of wat houdt de bewoners daar… en hoe kunnen zij iets te maken hebben met de moord op een studente, tien kilometer verderop in het bruisende Leuven? Vragen voor Sander Dats. Hij is slechts het hulpje bij de federale politie en door zijn allesoverheersende teldwang is hij het mikpunt van spot, maar dit is zijn kans om zich te bewijzen. De zaak neemt echter een onverwachte wending wanneer Sanders ex Anouk op de Heksenhoeve terechtkomt en de bewoners haar niet meer laten gaan. 

Ik ben benieuwd welk boek van An Janssens spreekt jou het meeste aan?

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KoolFamily
3 jaren geleden

Ik zou voor de laatste kiezen denk ik.
KoolFamily onlangs geplaatst…Interview met ShirinMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  KoolFamily

De laatste lijkt mij idd ook erg interessant.
Bookstamel onlangs geplaatst…Aan tafel met CynthiaMy Profile

rachel
3 jaren geleden

ik zou ook voor het laatste boek kiezen maar vind wel van allemaal de cover mooi
rachel onlangs geplaatst…Theemoment #10My Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Ja ik vind de covers ook echt prachtig. Ik ben zelf ook benieuwd naar de laatste maar heb Draken koningin liggen voor een recensie
Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf 41My Profile

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

De Heksehoeve lijkt me wel een heel spannend boek moet ik zeggen!
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Met deze posters creëer je een gave fotowandMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Krystle/Batboy

Daar ben ik ook reuze benieuwd naar!
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Posters van de Poster StoreMy Profile

Jo-ann
3 jaren geleden

Klinkt als een goed boek. Persoonlijk hou ik wel van fictie boeken.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jo-ann

Ik hou ook enorm van Fictie boeken nou ja ik hou gewoon van boeken haha
Bookstamel onlangs geplaatst…Over de boeken van Johnny BolléMy Profile

Yvonne
3 jaren geleden

Helaas lees ik weinig sinds we kinderen hebben, maar sinds een tijdje lees ik wel mét mijn oudste dochter.. samen lezen we Harry Potter, inmiddels in deel 5 aangekomen. Het Fantasy genre spreekt mij (en haar) ook wel aan.. leuke tips dus voor de toekomst misschien.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Yvonne

Wat leuk dat je samen met je oudste dochter Harry potter leest. Van welke leeftijd is ze want dan heb ik misschien nog wel wat leuke tips voor je als Harry Potter uit is.
Bookstamel onlangs geplaatst…Aan tafel met CynthiaMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Het laatste boek spreekt mij het meeste aan
Tessa onlangs geplaatst…Preview: essence pretty natural collectie update herfst winterMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Volgens mij is dat bij de meeste het geval 🙂
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Annemiek SteurMy Profile

Xiana
3 jaren geleden

Wauw alle boeken klinken wel spannend. Mijn keuze gaat persoonlijk uit naar de laatste :).

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Xiana

Ik ben reuze benieuwd ik ben momenteel in het eerste deel van de draken Trilogie aan het lezen
Bookstamel onlangs geplaatst…Aan tafel met CynthiaMy Profile

Sarah
3 jaren geleden

Fantasy is mijn nr 1 als ik nieuwe boeken kies. Bij deze heb ik weer inspiratie voor als ik de boekenwinkel binnenstap (jep, de boekenwinkel wint van bol.com bij mij :p) Zien er echt interessante boeken uit! Bedankt om ze te delen.

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x