1000 vragen aan jezelf 42

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we weer verder met de 1000 vragen die ik aan mezelf stelde. Jeetje de tijd gaat wel echt snel he we zijn alweer bij vraag 573 aangekomen. Nog 4 maanden en dan zijn alle 1000 vragen beantwoord.

1000-vragen-573

573. Wie of wat gebruik je vaak als excuus om iets niet te hoeven doen. Ik gebruik niet vaak excuses. Ik kan namelijk al vrij weinig momenteel door al mijn beperkingen. Ik wou juist dat ik meer kon doen. 

574. Ga je graag naar de bioscoop? Soms wel soms niet ligt denk ik ook aan de film die er draait.

575. Hoe ruimdenkend ben je? Heel ruim denkent. Ik ben erg vrij opgevoed door mijn ouders. Zo werden onderwerpen als sex en paranormale dingen nooit vermeden. In onze familie zijn ook weinig vooroordelen en mag iedereen gewoon zijn zoals die is. Ik denk dus dat ik niet snel iets raar of gek zal vinden. 

576. Wat probeer je uit angst te vermijden? Lange autoritten, hoogtes, kleine ruimtes, plekken met veel mensen en alles waar je niet snel naar de toilet kan. 

577. Wat is je laatste onschuldige obsessie? Uhm dat is met een netflix serie denk ik. Waarin knappe vrouwen huizen proberen te verkopen. 

578. Wat zou je dragen op de rode loper? Als ik weer zo slank als vroeger zou zijn een mooie rode lange jurk. Nu zou ik eerder kiezen voor zwart. 

579. Hoe gaat het echt met je? Wisselend het ene moment goed het andere moment wat minder. Ik heb lichamelijk helaas een aantal struggels waar ik mee moet leren omgaan. Daarnaast heb ik therapie wat geestelijk best veel vraagt. Maar we gaan de goede kant op. 

580. Waar heb je onlangs met pijn in je hart ‘nee’ tegen gezegd? Dat is alweer even geleden dat was voor de corona crisis. Er was een boekpresentatie van een van mijn favoriete uitgeverijen Hamley Books. Echter won mij angst het en moest ik deze voorbij laten gaan.

581. Hoe kun je het voor jezelf simpeler maken? Door minder kritisch en hard voor mezelf te zijn en door schema’s te maken waar ik me aan hou. 

582. Waar huil je in stilte om? De pijn in mijn lichaam. De buitenwereld ziet vaak een sterke open vrouw. Echter het laatste jaar zien ze wel meer mijn struggels. Ik heb klap op klap gekregen en was mentaal echt op. Inmiddels heb ik mijn kracht weer aardig terug gevonden maar soms huil ik nog wel eens van de pijn in bed. 

583. Heb je ooit een liefdesbrief geschreven? Een ik heb er denk ik wel 100 derde geschreven. Ik kon als klein meisje al heel snel verliefd worden. Het was echter vaak ook net zo snel weer over. Later vond ik het leuk om gedichten en briefjes te schrijven voor de vriendjes die ik had. Inmiddels ben ik bijna 10 jaar samen met mijn huidige partner en worden er niet zoveel liefdes brieven meer  geschreven. 

584. Heb je ooit een liefdesbrief gekregen? Nee, Wel heel vaak valentijnskaartjes! Ik vond het echt verschrikkelijk als er dan geen afzender op stond. Van een kaart weet ik nog steeds niet wie hem gestuurd heeft. 

585. Geef je altijd aan een goed doel? Niet altijd, hier in mijn woonplaats hebben we een goede doelen week. In die week krijgen we een envelop thuis met alle goede doelen die normaal collecteren. Je kunt dan aanvinken welke doelen je wil steunen en voor welk bedrag. Dit vind ik veel fijner dan elke keer collectanten aan de deur. Als je niet weet welk goed doel je belangrijk vind dan vul je geen doel in maar alleen een bedrag en dat word dan onder alle doelen verdeeld. Dus in die week geven we altijd wat we kunnen missen. Daarnaast doneert mijn partner bloed aan de bloedbank. Aan mijn bloed hebben ze helaas niet zo veel want ik slik teveel medicatie. 

586. In hoeveel wereldsteden ben je geweest? Nou dat is denk ik op een hand te tellen. Ik ben niet zo vaak in het buitenland geweest. 1x in griekenland, regelmatig in antwerpen, en vroeger als klein meisje in spanje, frankrijk en oostenrijk maar daar weet ik niet zoveel meer vanaf. 

Maar vertel in welke wereldsteden ben jij allemaal geweest?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Dat kan ik ook op 1 hand tellen haha: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Polen. Zie past precies 😉
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Met deze nijntje kraamcadeaus scoor je altijdMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Krystle/Batboy

Haha dat past idd keurig netjes op 1 hand.
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

Cynthia
3 jaren geleden

Leuk om te lezen weer. Heftig dat je soms huilt van de pijn. Ik ken dat wel, maar dan meer door chronisch gebrek aan energie. Ik ben in Parijs, Barcelona en Londen geweest. Linden vind ik bij uitstek de leukste stad van die drie!
Cynthia onlangs geplaatst…Ons weekje weg in Recreatiepark de LeistertMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Cynthia

Ja het huilen van de pijn is niet echt fijn. Maar het hoort er helaas bij. Ik leer steeds beter gewoon toe te geven aan de slechte dagen en extra te genieten op de goede dagen.
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik ga heel graag naar de bioscoop en doe het veeeel te weinig!
als ik op de rode oper beland, dan moet mijn dochter maar een jurk voor me uitzoeken: ik heb totaal geen smaak

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Je dochter zal je dan vast met liefde en plezier helpen. Van welke films hou je?
Bookstamel onlangs geplaatst…Aan tafel met CynthiaMy Profile

Lizette
3 jaren geleden

In welke wereldsteden.. oei, dat zijn er nogal wat! Ik heb inmiddels 50 landen bezocht en daarin veel wereldsteden. Op dit moment ben ik met de camper onderweg naar Pisa om de toren te bekijken. Wat leuk dat je zoveel liefdesbrieven schreef.
Lizette onlangs geplaatst…Tips voor een vakantie in de mooie AchterhoekMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lizette

Oooh Pisa lijkt me echt heel mooi om te bezoeken. Mijn vriend en ik hebben nog wel wat landen op ons wensenlijstje staan. Maar aan de andere kant zijn we echte huismutsen
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Altijd erg leuk om de antwoorden op de vragen te lezen. Vooral je antwoord op de eerste vraag is erg herkenbaar.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jouvence

Wat vervelend dat mijn antwoord op vraag 1 voor jou ook zo bekend is. Maar we doen er helaas weinig aan.
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik geef nooit aan goede doelen aan de deur, ik doe wel mee aan postcodeloterij. Ook een beetje goed😉

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Met de postcodeloterij steun je ook goede doelen. Daar doen wij trouwens ook aan mee 😛
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

KoolFamily
3 jaren geleden

Hier moet ik al even goed nadenken, ik weet niet echt wat precies de definitie van een wereldstad is. Antwerpen, Gent, Brugge, Amsterdam, Berlijn, Parijs, Londen, Venetië (is dat een wereldstad?), Rome, Milaan, Barcelona, New York, Sidney, Boston, Florida, Praag, Wenen.
KoolFamily onlangs geplaatst…Interview met ShirinMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  KoolFamily

Wauw dat zijn veel steden. Welke van deze steden was je favoriet?
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

Rory
3 jaren geleden

Ik hoop oprecht dat de betere momenten de overhand gaan hebben Melanie. Verder vind ik dit een leuke serie om te lezen. Wereldsteden? Uhm. Naast Amsterdam (waar ik jarenlang heb gewerkt) ben ik naar Antwerpen geweest, Brussel, Londen, Parijs, New York, Hong Kong, Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Barcelona, Madrid, Talinn, Rome, Milaan, San Francisco, Los Angeles en ongetwijfeld nog meer steden. Let wel. Ik begon pas echt met reizen toen ik begin twintig was. Vroeger als kind gingen we eigenlijk nooit met vakantie.
Rory onlangs geplaatst…Africa Organics voor zowel huid als haarMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rory

Dat hoop ik ook rory, Maar zo niet dan is het zo 🙂 Ik leer steeds meer genieten van de goede dagen en toe te geven op de slechte dagen. Welke van deze steden vond je het mooiste en waarom?
Bookstamel onlangs geplaatst…Van eigen bodem met Mel HartmanMy Profile

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x