Van eigen bodem met Mel Hartman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer die tijd van de maand waarop ik de auteurs van eigen bodem voor deze maand bekend mag maken. Dit keer mag ik jullie voorstellen aan een van de nieuwe auteurs van Hamley Books, namelijk Mel Hartman. Hoewel Mel nieuw is bij Hamley Books is ze zeker niet nieuw in het vak.

Mel-Hartman

Laten we bij het begin beginnen. Mel Hartman (aka Melissa Vandeputte) is dus een Vlaamse auteur die op negenjarige leeftijd begon met het schrijven van gedichten, romannetjes, kinderverhalen en toneelstukken. Toen Mel een puber was raakte ze gefascineerd door parapsychologie, mythologie, ufologie, magie en dromen. Vreemde fenomenen en sterke vrouwen die de boel redden zijn haar ding.

Voor haar middelbare studies koos ze kunstgeschiedenis. Voor haar hogere studies koos ze klinische psychologie. Ze kreeg meteen na het afstuderen een droomjob (letterlijk) in een slaapcentrum waar ze werkte als slaapanalist, en dat doet ze nog steeds op freelance basis.

Je snapt dus dat de droomwereld niet alleen ‘s nachts en in haar boeken voorkomt, maar ook IRL. Daarnaast werkt Mel Hartman voor een non-profit culturele organisatie. Mel Hartman woont na enkele omzwervingen, o.a. in Nederland, met haar partner Oded en hondje Kiwi terug in haar geboortestad Oostende, in een klein boerderijtje. Tussen 2007 en 2011 verscheen een mixed fantasy-sc-fi reeks met de delen: De fantasiejagers, Droomloos, Angstdroom en Droombeeld. Tussenin verscheen nog een ander boek, twee verhalenbundels en een aantal columns. Maar over al die boeken gaan we het volgende week natuurlijk uitgebreid hebben.

Na deze boeken nam Mel Hartman een lange adempauze van non-activiteit, maar nu is ze helemaal terug als auteur. Bij Hamley Books dus 😉 Haar young adult / urban Fantasy ‘Als Doden Dromen’ is daar inmiddels verschenen.

Ik kijk er enorm naar uit om Mel en haar boeken de komende maand beter te leren kennen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] die Mel Hartman heeft geschreven. Nu zijn de meeste boeken al wat ouder want zoals jullie al in het voorstelblog hebben kunnen lezen heeft met een schrijf pauze gehad. Maar haar oudere boeken zijn natuurlijk nog […]

trackback

[…] Interview met Mel Hartman […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x