Aan tafel met Cynthia

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we aan tafel met Cynthia. Ik vind het super leuk om een kijkje in de keuken van andere mensen te nemen. Zo is ook het idee voor aan Tafel met ontstaan. Zo gingen we vorige week al aan tafel met Mirjam Holleman   .

aan-tafel-met

Bewaar voor later op pinterest

Aan tafel met Cynthia

Vandaag gaan we aan tafel met Cynthia. Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel? Mijn naam is Cynthia, ik ben 35 jaar en ik woon samen met mijn man en dochtertje van 3. Ik schrijf met veel plezier op mijn eigen website Cynspirerend.nl. Ik ben gek op lekker eten en het verzinnen van nieuwe receptjes. Het liefst zonder pakjes en zakjes, maar wel met lekker veel smaak en zonder al te veel gedoe. Op mijn blog Cynspirerend is het elke vrijdag Food Friday: Dan deel een lekker recept of schrijf ik een artikel over lekker eten.

Naast Food Friday kun je op mijn blog ook lezen over moederschap, bordspellen en bewust leven.

Wat heb je vandaag allemaal gegeten? Ik heb ontbeten met een lekkere Alpro Soja yoghurt met fruit, havervlokken en nootjes. En natuurlijk mijn standaard bakkie latte machiato om mezelf even een shotje cafeïne te geven.

s Middags heb ik samen met mijn dochter een lekkere tosti gegeten. Plus wat stukken paprika en komkommer.

Tussendoor heb ik met ukkie een plakje ‘luie’ spekkoekcake op (cake met spekkoek smaak! Jammie!). En we hebben ook wat witte druiven opgesnoept.

Vanavond staat er een heerlijke risotto met champignons, broccoli en Parmezaanse kaas op het menu. Erg lekker en makkelijk om te maken.

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje? We hebben een paar dingen die we elke week wel kopen, zoals komkommers, paprika’s, brood, melk en bananen. Daarnaast maak ik elke week een weekmenu voor ons. Op basis daarvan kies ik de rest van de boodschappen uit. Oh ja, en een lekkere reep Tony’s Chocolonelly is vrijwel onmisbaar. Al koop ik die niet elke week. Maar dat is meer een kwestie van zelfbescherming. 😉

Welke kruiden zijn voor jouw onmisbaar? Oh jee, welke kruiden niet? Ik heb een hele grote kruidenlade vol lekkere kruiden en ik vind het heerlijk om daar de lekkerste recepten en kruidenmixen mee te verzinnen. De meest geslaagde recepten deel ik op mijn blog.

Ik kan op de één of andere manier al proeven in mijn mond welke kruiden goed zal passen in een gerecht. Mijn kruidenlade is mijn snoepwinkel. Ik zou ze allemaal niet willen missen.

Wat eet je regelmatig als ontbijt? Als ik de tijd heb, kies ik voor Alpro soja yoghurt met fruit, nootjes en havervlokken. Heb ik meer haast, dan ga ik vaak voor twee volkoren broodjes. Op dit moment ben ik helemaal gek op pindakaas met een grote klodder sambal. Jammie!

Heb je een favoriet lunch gerecht? Als we met z’n drietjes thuis zijn, bakken we graag een partybroodje af en smeren we ze lekker met allemaal smeerseltjes. Maar als ik samen met mijn dochter of alleen thuis ben, ga ik vaak voor broodjes of een bak sla. Vooral de witlofsla met Heks’nkaas dressing vind ik erg lekker.

Wat is je favoriete toetje We eten een stuk minder toetjes dan vroeger. Maar met hete zomerdagen of in een restaurant ga ik steevast voor een lekker ijsje. Dat kan variëren van een simpele ijslolly thuis tot een uitgebreide sorbet met straciatella ijs in een restaurant.

20191116_210504[4363]

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?Komkommers, alpro soja, augurken, kaas, vleeswaren, boter, paprika’s, druiven en lekkere hete sambal.

Is er iets wat je echt niet lust? Ik vind rauwe tomaten echt heel vies. Het is niet zozeer de smaak (ik ben bijvoorbeeld gek op onze Chinese Tomatensoep en one pot pasta), maar meer het ontploffende gevoel in je mond als je op een rauwe tomaat bijt. Al die sappen die er uit spuiten. Brrr…

Waar ga je graag uit eten? In Ede hebben we meerdere goede restaurants. Eén van mijn grote favorieten is Resy’s, net buiten het centrum van Ede. De shrimpsteak is daar simpelweg overheerlijk! Oh ja, en de toetjes zijn ook superlekker!

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt. Als ik uitgebreid kan koken, kies ik het liefst voor de Indische keuken. Ik ben half Indisch (al zie je dit totaal niet aan mijn uiterlijk) en mijn opa kon altijd erg goed koken. Daar komt zeker mijn liefde voor de Indische keuken vandaan. Ik maak bijvoorbeeld graag lekkere nasi goreng met sajoer boontjes en kipsaté. Maar als ik minder tijd heb om het eten voor te bereiden, kies ik liever voor een lekkere ovenschotel. Dan kan ik lekker blijven kletsen met mijn gasten, terwijl de oven al het werk doet.

Wat is jouw favoriete gerecht en waarom? Oh jee, dat is een lastige. Moet ik echt kiezen? Dan ga ik voor de Indische Tapas met pindasaus, saté, longtong, kroepoek, boontjes en komkommers. Omdat ik deze zelfs met mijn overspannen hoofd nog kan maken en het altijd in de smaak valt. Bij mijn gezinnetje, maar ook als we gasten hebben.

Kook je ook wel eens uit kookboeken? Ja, ik ben dol op kookboeken. Ik vind het het leukst om te improviseren in de keuken, maar de kookboeken brengen me vaak op ideeën of geven me inspiratie wat betreft nieuwe ingrediënten die ik kan uitproberen.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes? Ik kook het liefst zonder pakjes en zakjes, maar ook hier staan wel eens de Groenten van Hak of een Aardappel Anders schotel op tafel. Ik vind het alleen jammer dat de meeste pakjes en zakjes onnodig veel zouten en suikers bevatten om de houdbaarheid te verlengen. En dat terwijl je zoveel kan doen met die kruiden in je voorraadkast! Dat kost echt niet veel extra tijd. Bovendien kosten pakjes en zakjes bijna altijd veel meer dan wanneer je de ingrediënten los koopt. Het is ook beter voor je portemonnee. Daarom ben ik er een groot voorstander van om die kruiden uit je kruidenkast lekker te gebruiken en is een deel van het kookboekje op mijn website gericht op koken zonder pakjes en zakjes.

Welk recept gaat bij jou nooit mis of is altijd een succes als je eters krijgt. Mijn nasi goreng zonder pakjes en zakjes is makkelijk en superlekker. Je kunt het als volledige maaltijd serveren, maar ook als bijgerecht naast lekkere kipsaté, sajoer boontjes en pindasaus. Enne… het is ook een handig mealprep receptje, want je kunt de nasi gewoon invriezen. Hij blijft tot 3 maanden goed. En wil je de nasi eten? ’s Ochtends even in je koelkast ontdooien en dan hoef je ‘m ’s avonds alleen nog maar in een koekenpan of magnetron op te warmen. Makkelijk, lekker én zonder pakjes en zakjes! Wat mij betreft de ideale maaltijd. 😉

Waar op sociale media kunnen de lezers van Bookstamel jouw vinden? Op Facebook, Instagram en Pinterest houd ik je graag op de hoogte van mijn blogs en recepten. Op Pinterest heb ik ook een speciaal kookboekje, waar je al mijn recepten én inspirerende recepten van anderen kunt vinden.

Heel veel liefs,

Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Leuk je te leren kennen ,Cynthia. Die Indische tappa’s met pindasaus lijken me heerlijk

Manon
3 jaren geleden

Wat een leuk format is dit zeg! Maar Cynthia, hoe kun je dan wel van druiven genieten als je het gevoel van een uit elkaar spattende tomaat niet lekker vindt hahaha.
Manon onlangs geplaatst…HEMA Summer Bronze collectieMy Profile

Cynthia
3 jaren geleden
Antwoord aan  Manon

Hihi Manon, dat kan heel goed hoor. Druiven vind ik heerlijk, maar rauwe tomaten. Brrrr…. ik heb geen idee wat het verschil is. Misschien helpt het dat druiven lekker zoet zijn? 😉
Cynthia onlangs geplaatst…Ons weekje weg in Recreatiepark de LeistertMy Profile

Jody
3 jaren geleden

Zo! die cake met spekkoeksmaak klinkt goed! Die ga ik eens opzoeken.

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Ik vind het altijd leuk om dit soort stukken te lezen. Ik kook zelf iets te vaak met pakjes en zakjes. Ik heb het idee dat het heel erg scheelt qua tijd maar eigenlijk valt dat ook gewoon tegen.

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x