Dit las ik in augustus

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer tijd voor een overzicht van de boeken die ik Augustus gelezen heb. Deze maand was mijn motivatie om te lezen een beetje weg. In de familie kregen we een aantal keer pittig nieuws te verwerken waardoor ik mijn concentratie nog wel eens miste. Toch bevat Dit las ik in augustus 11 boeken en dat zijn er best wel wat natuurlijk.

totaal aantal gelezen boeken: 11

Nederlandstalige boeken: 8

Vertaalde boeken: 3

Laagste cijfer: 7

Hoogste cijfer: 9,5

Het boek dat ik het meest bijzonder vond: Het hart van de Adelaar van Emmelie Arents.

Dit-las-ik

Dit las ik in Augustus

Verdwaald in tirol We beginnen de maand met een boek van eigen bodem. Dit boek is geschreven door Astrid Habraken een auteur die ik al langer kende maar dan door het postcrossen. Verdwaald in Tirol is een mooie debuut roman. Hier gaat het boek over.

Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze haar leven in Innsbruck op gaat bouwen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.

Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Haar emigratiedroom verandert langzaam in een boze droom. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met vraag: wat doe ik hier?

Verdwaald in Tirol gaf ik een mooie 7 en ik ben benieuwd naar het volgende boek dat Astrid gaat schrijven. De complete recensie vind je hier

Chaos

Het tweede boek dat ik las is er ook een van eigen bodem. Dit keer een new adult. Chaos en structure is het eerste deel in de Structure serie van Mariëlle Brouwer. Hier gaat het boek over: 

Na een foute avond vol drank wordt Lily wakker naast Eindhovens lokale popidool Mika. Ze heeft een hekel aan de populaire band, die denken dat ze alles maar kunnen krijgen.
Maar als Mika haar maar niet met rust laat en ze hem beter leert kennen, is hij misschien niet zo verschrikkelijk als ze denkt.
Misschien kampt hij zelfs wel met soortgelijke problemen als zijzelf. En hij? Wat vindt hij van haar?

Dit boek kreeg een mooie 8 van me. De complete recensie kun je natuurlijk hier lezen. Maar hou je van hot en steamy dan is dit zeker een grote aanrader voor je! 

Zoektocht-pinDat Marina Folkers een van mijn favoriete Nederlandstalige roman auteurs is dat is geen geheim. Ik kan dan ook niet wachten tot haar nieuwe boek volgende maand uit komt. Maar afgelopen maand las ik Zoektocht terug van Marina folkers ook weer een steengoede roman. Dit keer kreeg het boek een mooie 8 van me en de complete recensie lees je hier.  Maar hier gaat het verhaal over: 

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de Britse hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al Caitlins zekerheden, zoals haar jarenlange, stabiele relatie met Steven, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, maar dit wordt haar moeilijk gemaakt door Max Jordan, een beroemde filmster die ook befaamd is om zijn charme. Hij rammelt met plezier aan haar overtuigingen en zet de boel nog meer op zijn kop. Lukt het Caitlin om de weg terug te vinden?

Zij die ontkomen Oke het volgende boek is het eerste vertaalde boek deze maand. Let op want dit is het tweede deel in de long acre serie. Dus heb je deel 1 nog niet gelezen lees dan niet verder. Zij die ontkomen is dus het tweede deel in de long acre serie van Roni loren. Ik moet zeggen dat ik deze serie tot nu toe best verrassend vind. Momenteel ligt deel 3 al klaar om te lezen. Maar goed de recensie van Zij die ontkomen vind je hier. Hier gaat het verhaal over:

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Recensie Wintermaan Het volgende boek was er weer een van eigen bodem. Dit keer las ik Wintermaan van Wendy Louise. Wintermaan is het tweede deel in de populaire seizoenen serie van Wendy. Dit boek gaf ik een mooie 8,5. Mijn recensie van Wintermaan vind je hier. Hier gaat Wintermaan over: 

Marlou Hennes vertrekt naar het Canarische eiland, Lanzarote. Samen met haar teamgenoten, Moises en Tess, werkt zij hier een winter lang als animadora. In Club Carmena leert Marlou Dani kennen. Ze valt halsoverkop voor de lekkere Lanzaroteño. Houdt hun liefde stand of vormt zijn werk als dj een probleem?

De drie vrienden besluiten mee te dingen naar de titel “Beste entertainmentteam van Lanzarote”. Het gekonkel rondom de wedstrijd zorgt echter voor onrust binnen de vriendschap. In het licht van de Wintermaan ziet alles er weer rooskleurig uit. Zelfs bad boy Johnny heeft z’n leven gebeterd. Maar hoe oprecht is Johnny? En wint Club Carmena de felbegeerde titel? Een ding is zeker: na deze winter zal Marlou nooit meer dezelfde zijn.

Hij die blijft Het volgende boek is het tweede vertaalde boek dat ik deze maand las. Eigenlijk las ik deze dus voor deel 2 🙂 Maar de recensie van deel 1 in de long Acre serie kwam later online. Hij die blijft is dus het volgende boek dat ik las. Mijn complete recensie van dit boek vind je hier. Dit boek kreeg een 7,5 van mij. Hier gaat het verhaal over:

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Rebecca wordt door de wereld gezien als een overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond uit haar verleden niet vergeten. Rebecca stort zich op haar werk als advocaat en doet alles om haar zaken te winnen.

Wes probeert zijn leven weer op te pakken na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant en de helft van zijn bankrekening kwijt, en ook mentaal heeft hij een klap gekregen. Als hij getuige is van een straatroof en het slachtoffer Rebecca redt – de advocate die zijn ex hielp om Wes te ruïneren – wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder.

Pinterest Het volgende boek is er weer een van eigen bodem. Mireille Bezemer deed namelijk deze maand mee aan de blogs van eigen bodem. De magische hanger is haar debuut boek. Het is een young adult in het fantasy genre. Mijn recensie van het boek lees je hier. Het kreeg een mooie 7,5. Hier gaat het boek over:

Gwen is weggelopen van huis en leeft nu samen met twee jongens van de handel in gestolen sieraden. Ze is bedreven geraakt in het stelen, waardoor ze een prima leven hebben opgebouwd. Dan steelt ze een ketting die meer waarde blijkt te hebben dan ze had gedacht. Gwen wordt achtervolgd door soldaten en moet vluchten.

Ze ontmoet een andere jongeman, Adam. Hij houdt haar al een tijdje in de gaten, omdat ze de ketting in haar bezit heeft. Hij vertelt haar over de magie en de macht die in de hanger opgesloten zit. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden en vluchten ze weg voor de troepen die het tweetal maar al te graag in een kerker willen gooien.

De magie en macht brengt heel wat gevaren met zich mee. Ze zijn niet de enigen die de macht in handen willen hebben. Willen Gwen en Adam in leven blijven, moeten ze leren met de hanger om te gaan.

Lentezon Het volgende boek is er weer een van Nederlandse bodem. Dit keer is het Lentezon van Wendy Louise. Het laatste deel in de seizoenen serie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik heerlijk genoten heb van deze serie van Wendy Louise. Lentezon kreeg van mij een mooie 8 De complete recensie lees je hier. Het boek gaat hier over:

Al je favoriete Happymoon animadores komen nog een keer samen in BarcoBeach Club. Voor de spannendste en meest sexy zomer van hun leven. De shows zijn groter, de liefdes intenser en de intriges valser.

Na een rustige winter, maakt Rafael de ranch klaar voor de zomer en bereidt Mandy zich voor op een nieuw seizoen vol vakantievierders. Ze verheugt zich op het nieuwe team collega-animadores en vreest tegelijkertijd het weerzien met Johnny.

Marlou reist van Lanzarote naar Mallorca. Ze kan niet wachten om de bühne van BarcoBeach Club te beklimmen. Marlou heeft een extra reden tot vreugde; op Mallorca ziet ze Johnny, de liefde van haar leven, terug.

Mels vingers jeuken. Ze wil haar geliefde Mini Club op het strand schoonmaken. De tafeltjes en stoeltjes tevoorschijn halen, nieuwe spelletjes bedenken en kinderen van over de hele wereld in haar armen sluiten. Haar Franse Friemel, Olivier, wil vooral Mel in zijn armen sluiten en nooit meer laten gaan.

De Lentezon schijnt fel wanneer het nieuwe team BarcoBeach Club bereikt. Overwint de liefde, ondanks dat de onderlinge verhoudingen op scherp worden gezet? En wacht! Is dat Fay die daar om een hoekje schuilt?

Recensie-dromen-van-italie Ook deze maand las ik weer iets meer vertaalde boeken dan normaal. Zo ook dit boek van Nicky Pellegrino. Dromen van Italië is een prachtige roman. Over 4 buitenlanders die in Italië een huisje kunnen kopen voor slechts 1 euro. Dit boek kreeg van mij een mooie 8 en mijn recensie lees je hier.  Hier gaat het boek over:

Een huis kopen in Italië voor 1 euro: Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het ze om hun Italiaanse droom waar te maken?

“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.”

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en “een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

rEVOLUTIE Daarna las ik weer een roman van eigen bodem. Dit keer is dat Revolutie van Annette van Zuijlekom de Zeeuw. Deze roman wist mij enorm te verrassen. Dit boek kreeg ook een mooie 8,5 van me. De complete recensie lees je hier. Maar hier gaat het boek over: 

Bliss leidt een eenvoudig maar zinvol leven en ze is eigenaar van een strandtent. Ze werkt en woont in een afgelegen baai en lijkt niets gemeen te hebben met de rijke en machtige, maar ook oppervlakkige familie Lorenson. Behalve de bijzondere grond die zij in hun bezit hebben, want daar heeft Bliss grootse plannen mee. Wanneer ze Xander Lorenson ontmoet in een club, wordt de mogelijkheid om haar doel te kunnen bereiken, haar voor de voeten gegooid. Als Bliss naast een sterke lichamelijke aantrekkingskracht ook een onlosmakelijke verbinding voelt tussen hen twijfelt ze of ze wel gebruik kan, en wil maken van deze buitenkans.
Bilaneiland 1718
Roos Kirby neemt een sprong in het diepe als ze in gaat op het aanbod van Dominic Lorenson. Ze gaat voor hem werken als kinderjuf in het paleis waar hij woont met zijn gezin. Op dat moment beseft Roos nog niet, dat de keuze die ze daar gaat maken, driehonderd jaar later, grote gevolgen zullen hebben.

Het-hart-van-de-adelaar Het laatste boek dat ik deze maand las was ook het meest verrassende boek. Namelijk het debuut van Emmelie Arents Het hart van de Adelaar. Zelden heb ik zo’n sterk debuut mee gemaakt. Het boek krijgt dan ook een mooie 9,5. Mijn recensie lees je hier  Maar hier gaat het boek over:

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd.
Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet.

Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen.

De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

nu jullie dit las ik in augustus hebben gelezen ben ik natuurlijk reuze benieuwd naar de boeken die jullie in augustus lazen

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x