Van eigen bodem met Johnny Bollé

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes, ook deze maand doet er weer een mannelijke auteur mee aan de blogs van eigen bodem! Dit keer is het een Vlaamse auteur en hij schrijft steengoede thrillers. Hebben jullie al een idee over wie ik het heb? Nee, Nou dan zal ik het maar verklappen ik heb het over Johnny Bollé.

Johnny-bolle-even-voorstellen

Bewaar voor later op pinterest.

Johnny Bollé is natuurlijk schrijver van korte verhalen en thrillers. Maar hij studeerde af als paramedicus aan de Hogeschool van Antwerpen. Toen Jonny Bollé dertig jaar oud was besloot hij een carriéreswitch te maken. Daarbij koos hij er voor om van zijn hobby zijn werk te maken. Sindsdien is hij vol enthousiasme personal trainer en groepslesgever.

Schrijven doet hij al sinds zijn jeugd. Dat is dan ook zijn grote passie. Wanneer hij onderweg is, heeft hij steeds zijn notitieboekje bij de hand om nieuwe ideeën te noteren. Net zoals sporten zijn lezen en schrijven een goede uitlaatklep voor Johnny. Deze dingen zorgen er voor dat hij helemaal tot rust komt.

Het is dan ook niet zo gek dat hij het grootste deel van zijn vrije tijd besteed achter zijn moderne schrijftafel: De computer.

We gaan het natuurlijk volgende week uitgebreid hebben over de boeken van Johnny Bollé. Maar ik kan alvast vertellen dat hij in april 2018 de schrijfwedstrijd 55 woorden won. Dit was een initiatief van schrijverspunt. In juni van 2018 werd zijn verhaal Claustrofobie bekroond met de publieksprijs voor de wedstrijd MicroSleutel van het mobiele lees en schrijfplatform Sweek. Zijn kortverhaal Bitter kersgebak kwam in januari 2018 op de longlist terecht van de schrijfwedstrijd Het Kerstdiner van Schrijven online.

Dit alles resulteerde in zijn debuut Egyptisch Blauw dat in september 2018 werd uitgegeven door schrijverspunt. Zo dat was het voor nu de rest bewaar ik mooi voor volgende week.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we het hebben over de boeken van Johnny Bollé. Johnny heeft inmiddels al drie boeken op zijn naam staan dus we hebben genoeg te bespreken. Nu het […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Deze maand is Johnny Bollé een van de auteurs van eigen bodem. Dat betekend natuurlijk dat hij deze maand op mijn blog in het […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, De afgelopen weken hebben jullie Johnny Bollé natuurlijk al veel beter leren kennen. Helaas is het alweer die tijd van de maand waarin we […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x