Interview met Mireille Bezemer

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te gaan nemen van de auteurs van eigen bodem van deze maand. Dat betekend interview tijd! Vandaag kunnen jullie een interview met Mireille Bezemer lezen.

Mireille-bezemer-interview-met

Bewaar voor later op pinterest

Wil je Mireille eerst wat beter leren kennen? Maak dan kennis met haar in dit voorstel blog of lees mijn recensie van de Magische halsketting het debuut boek van Mireille.

Interview met Mireille Bezemer

Je bent al jong begonnen met het schrijven van boeken, wilde je ook altijd al auteur worden? Nee, ik heb niet altijd al de droom gehad om auteur te worden. Ik ben vooral begonnen met schrijven omdat ik het leuk vond om eigen werelden en personages te bedenken. Ik had bij ‘De magische hanger’ voor het eerst het idee om een compleet verhaal te bedenken en hem te schrijven tot het einde. Ik deed het vooral omdat ik leuk vond, niet met het idee dat het ooit écht uitgegeven zou worden. Ik had eerlijk gezegd niet eens gedacht dat dat überhaupt een optie zou zijn. Dat kwam pas naar mate ik steeds verder kwam in het schrijven van dit verhaal.

Hoe ben je bij uitgeverij Zilverbron terecht gekomen? Ik kwam de uitgeverij al tegen toen ik ging googlen voor verschillende uitgeverijen. Daarna ben ik met Cato Frederiks gaan praten, haar kende ik al een beetje en ze had haar boek uitgegeven bij Zilverbron. Na met haar gepraat te hebben, heb ik mijn manuscript opgestuurd.

Wat vond je het moeilijkste aan het uitbrengen van je boek? De redactie, denk ik. En dan vooral het oplossen van dingen die nét niet kloppen. Ik heb uren door de kamer gelopen hardop nadenkend over hoe ik kon oplossen dat een bepaalde actie of gebeurtenis niet logisch was, terwijl het nodig was om het verhaal verder te laten lopen.

Ben je wel eens vastgelopen tijdens het schrijven van een verhaal?Natuurlijk, erg vaak. Meestal als het écht niet lukt, laat ik het verhaal even liggen. Ik merk dat ik dan vanzelf overdag wel eens weg droom of er ’s avonds voor het slapen over nadenk en op die manier kom ik vaak wel met een oplossing. En anders helpt het ook vaak om gewoon een stukje over te slaan en later terug te komen op het punt waar ik vast loop.

Je schrijft in het fantasy genre, hoe ben je bij dit genre terecht gekomen? Ik heb altijd al veel van sprookjes gehouden en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot een liefde voor het fantasy genre.

Is er nog een onderwerp waar je graag een boek over zou willen schrijven. Dat is lastig, want heb altijd erg veel ideeën in mijn hoofd. Ik heb heel lang nog een boek willen schrijven over vampiers, maar geen standaard romantisch verhaal. Daar was ik ook al aan begonnen, maar helaas is dat verloren gegaan. Wat mij ook nog leuk lijkt, is iets met misschien piraten of zeemeerminnen.

Welk boek las je als kind graag? Grappig feitje over mezelf: als kind las ik helemaal niet graag. Ik ben pas van lezen gaan houden rond mijn 12e/13e. Daarvoor las ik wel eens sprookjes, ik heb zeker vier verschillende sprookjesboeken waar ik af en toe een verhaaltje uit las, maar verder las ik erg weinig.

Je houdt van historische kostuums. Welke historische tijd is je favoriet en waarom? Ik houd ontzettend veel van alles vanaf de Romeinse tijd tot aan de jaren 50 van de vorige eeuw, dus het is erg lastig om één periode te kiezen. Ik denk dat qua kostuums de 19e eeuw mijn favoriet is, specifiek 1870 tot 1890, denk ik. Qua dagelijkse mode, wat ik het liefst zelf ook gewoon elke dag draag, vind ik de jaren 1940 het mooist.

De magische hanger draait om een ketting die magie bezit. Waar haalde je de inspiratie voor deze ketting vandaan? Gewoon uit mijn hoofd. Ik was gewoon een stukje begonnen te schrijven waarin Gwen een ketting had gestolen en die mee had genomen naar huis. Vaak schreef ik zulke stukjes met een setting, 1 personage en een gebeurtenis en later kon ik daar een verhaal omheen schrijven. Ik had dus in eerste instantie niet het idee dat de ketting magisch zou zijn, maar toen ik een verhaal begon te bedenken rond de gebeurtenis dat Gwen naar huis vluchtte met de ketting, bedacht ik me dat ik vast wel iets goeds kon bedenken rond eventuele magie in een ketting en wat voor avonturen dat zou kunnen opleveren. Daarna ben ik na gaan denken over hoe de ketting dan zou werken en wat de regels van de magie zijn.

Welke eigenschappen van jouzelf zouden we kunnen terug vinden in het personage van Gwen. We zijn allebei eigenwijs. Ik luister vaak naar advies van anderen en als ik het ermee eens ben, volg ik het ook op, maar vaak ga ik uiteindelijk toch mijn eigen weg. Gwen heeft dat ook, ze heeft een idee of een plan en daar wilt ze zich aan vast houden, ook al zijn anderen het er niet per se mee eens. Ze gaat haar eigen weg.

Is een magische eigenschap die jezelf wel zou willen hebben?Ik denk het niet. Kunnen genezen of creëren lijken me wel fijne magische eigenschappen, maar ik denk dat het leven op deze wereld goed is zoals het is. Ik denk niet dat ik magie nodig zou hebben.

Je zou graag willen gaan samenwonen met een poezenkindje. Wat vind je zo leuk aan katten? Het is fijn om niet alleen te wonen en ik vind dat een kat het perfecte maatje is. Zijn ze zacht, schattig, ze zijn vrij rustig en niet al te aanhankelijk. En naar mijn mening zijn katten het meest knuffelbare huisdier dat je kan hebben.

Er zijn heel veel jonge meiden die ook graag auteur zouden willen worden. Welke tip zou jij deze jonge meiden willen meegeven? Veel blijven lezen en schrijven en niet opgeven. Ook al doe je het voor jezelf en leest nu nog niemand het. Je leert veel door te doen en wie weet wat het uiteindelijk kan worden.

Nu doe je aan cosplay, ga je dan ook vaak naar fantasy festivals? En zoja, welk festival is jouw favoriet? Niet zo vaak als ik zou willen. Ik heb er de afgelopen jaren niet zo veel tijd voor gehad vanwege mijn opleiding, maar ik hoop dat ik er binnenkort weer tijd voor ga krijgen! Elf Fantasy Fair is mijn favoriet, omdat het net is alsof je in een andere wereld vol magie binnenkomt.

Je doet aan cosplay, wat is je favoriete cosplay outfit? Mijn favoriete personage om te cosplayen, is Sneeuwwitje. Ze is mijn favoriete Disney prinses en ik vind haar hele outfit ontzettend schattig. Maar mijn favoriete cosplay outfit beoordeel ik vooral op de kwaliteit van het kostuum. Ik maak al mijn kostuums zelf en veel daarvan heb ik gemaakt voordat ik de opleiding tot coupeuse deed. Ik heb erg veel geleerd sindsdien en zie nu ook alle fouten in oudere kostuums. Dus mijn favoriete outfit qua kwaliteit is Esmeralda, van Disney’s Hunchback of the Notre Dame. Deze is ook het meest comfortabel!

Natuurlijk heb ik ook voor jou een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Cosplay of een bestseller? Dat is een hele lastige, maar ik denk cosplay. Een boek hoeft geen bestseller te zijn, ik doe het omdat ik het leuk vind om te doen. En ik zou nooit cosplay op kunnen geven.

Fantasy of werkelijkheid? Fantasy!

Boomhut in het bos of torenkamer in een kasteel? Ik denk een torenkamer in een kasteel, maar die krijgt pluspunten als het kasteel in een bos staat.

Donker of Licht? Oei, lastig. Het liefst een combinatie van allebei, een beetje licht en een beetje donker. Maar als ik écht moet kiezen, dan licht.

Een mooie jurk of een mooi broekpak? Een mooie jurk, ik vind broeken over het algemeen niet comfortabel, ik draag zelf eigenlijk bijna nooit een broek.

Historisch of Modern? Historisch!

Nooit meer nieuwe kleren of nooit meer naar de kapper? Nooit meer naar de kapper

Fietsen of met het openbaar vervoer? Dat ligt eraan. Als het een klein stukje is, dan fietsen, dat is net zo makkelijk en gratis. Maar als ik langer dan 20 minuten moet fietsen, vind ik het openbaar vervoer fijner. Ik ben niet bepaald sportief.

Steenrijk en ziek of gezond en arm? Gezond en arm

Vluchten of vechten? Vluchten, ik houd over het algemeen niet zo van confrontatie, al helemaal niet als het uitloopt op een gevecht.

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van dit interview met Mireille Bezemer als dat ik heb gedaan. Mireille ik wil je ontzettend bedanken voor dit interview.

Heel veel liefs, Melanie

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x