Recensie Dromen van Italië van Nicky Pellegrino

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Na een zware week vol up’s en down’s was het tijd voor een heerlijke roman! Even gewoon nergens aan denken en wegdromen naar Italië met het boek Dromen van Italië van Nicky Pellegrino. Soms heb ik dat echt even nodig. Gewoon helemaal nergens aan denken en niks doen. Want alhoewel ik momenteel hard aan mezelf werk is het een weg van vallen en opstaan. Waar het de ene dag wat beter gaat, is het de volgende dag weer foute boel of dit nu lichamelijk of geestelijk is. Maar goed hier kom ik later nog wel een keer op terug. Het is tijd om naar het boek te gaan.

Recensie-dromen-van-italie

Dromen van Italië van Nicky Pellegrino. 

Titel: Dromen van Italië  Auteur: Nicky Pellegrino Uitgeverij: De Fontein Genre: Roman Cijfer: 8

Hier gaat dromen van Italië over: 

Een huis kopen in Italië voor 1 euro: Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het ze om hun Italiaanse droom waar te maken?

“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.”

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en “een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Dit vind ik van dromen van Italië

Ik begin even kort over de cover die een prachtige oranje kleur heeft aan zijkant en een Italiaans dorpje op de voorkant want natuurlijk ontzettend goed bij het verhaal past net als de titel. 

In het begin van het boek moest ik even aan die tijd denken ik denk inmiddels al weer drie jaar geleden. Dat half Nederland net als mij aan de buis gekluisterd zat om naar het dorpje Ollelai te kijken. Een real life serie waarin een aantal Nederlands voor 1 euro een huis in Italië kon kopen. Nu lijkt het vooral in dit boek er totaal niet op maar de opzet is in principe wel het zelfde. 

In dromen van Italië probeert burgemeester Salvio namelijk zijn dorpje te redden door huizen voor 1 euro te verkopen aan buitenlanders. Ik moet zeggen het personage van Salvio vond ik zeer vermakelijk. Hij had humor en bedoelde alles goed daarnaast kwam hij over als een echte droom man. Burgemeester Salvio kreeg hulp van zijn Assistent Augusto. Augusto is een beetje verstrooid en niet even blij met iedereen die in het dorpje komt wonen. Maar Augusto is wel een grote hulp voor Salvio. 

Het boek word geschreven vanuit verschillende personages de eerste is dus burgemeester Salvio via wie we dus Augusto ontzettend goed leren kennen. Daarnaast heb je Mimi een wat oudere gescheiden vrouw. Een pittige en kordate tante die vind dat het nu tijd is voor zichzelf. Dan heb je de 2 mannen Edward en Gino. zij zijn geliefde van elkaar maar Edward mist iets in hun relatie of zijn leven en wil daarom het avontuur aan gaan in Italië  Gino zit dit niet zo zitten. En dan heb je nog een stelletje Elise en haar vriend. Elise is echt een toffe meid, haar vriend daar in tegen vind ik maar een beetje vervelend.

Het verhaal is zeer vermakelijk er zit een vleugje humor in en het is vlot geschreven. Daarnaast speelt de liefde natuurlijk een belangrijke rol in dit boek. Niet alleen liefde tussen geliefde maar ook liefde van familie en vrienden. Al met al dus een leuk boek om te lezen maar niet heel verrassend of vernieuwd. Daarom krijgt het boek een mooie 8 van me 

Liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Oh ja, ik keek ook naar dat programma, heel leuk! Het boek lijkt me ook erg leuk houd wel van romans
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Geen warm eten? Dan met een lege maag naar bedMy Profile

Tuinweetjes
3 jaren geleden
Antwoord aan  Krystle/Batboy

Het lijkt mij een leuk boek, ik vond het idee van het t.v programme ook erg leuk.

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

grappig, een vriendin van me raadde met net een boek van Pellegrino aan. Nu ben ik niet vies van een beetje feelgood, maar misschien is dit boek toch iets te zoet voor mij

nicole
3 jaren geleden

Klinkt als een leuk verhaal dat me een beetje aan Ik Vertrek doet denken.
nicole onlangs geplaatst…Oh nee! Ben ik een spoiler?!My Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Persoonlijk houd ik niet van het genre roman, dus ik denk ook niet dat dit boek iets voor mij is.

Tania
Tania
3 jaren geleden

Klinkt als een verhaal dat ik zeker ook eens wil lezen.

Tessa
3 jaren geleden

Hier was toch ook een tv programma van? het boek lijkt me leuk om te lezen
Tessa onlangs geplaatst…Preview: Convenience + Catrice herfst winter collectie updateMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Ik hoop dat het voor hen beter afloopt dan voor de kandidaten in Ollolai. Alle huizen waren niet van hun uiteindelijk he. De winnaars moesten eruit ook.
Manon onlangs geplaatst…Armbandjes Van FinasteMy Profile

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x