Interview met Emmelie Arents

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het boek van Emmelie Arents verschijnt aan het einde van deze maand. Dus dit keer krijgen jullie eerst het interview met Emmelie Arents en daarna de recensie van haar nieuwe boek! Ik kan trouwens echt niet wachten om deze te gaan lezen want hij lijkt me echt zo ontzettend tof.

Emmelie-Arents-2

Bewaar voor later op pinterest.

Interview met Emmelie Arents

Je debuteerde deze maand met je boek Hart van de Adelaar. Hoe vind je het dat iedereen nu jou boek kan gelezen? Na jaren in een veilige cocon gewerkt te hebben, voelt het geweldig om mijn werk eindelijk met anderen te delen. Ik moet toegeven dat het allemaal heel overweldigend en ook ontzettend spannend aanvoelt.

In Het hart van de adelaar beschikt Joana Sky over de gave om dodelijke wensen uit te spreken. Een gave die snel misbruikt kan worden. Waar haalde je de inspiratie vandaan voor deze gave?Toen ik mijn eerste hoofdstuk schreef, ging dat over een meisje die haar doodstraf tegemoet ging. Het concept ontstond eigenlijk uit de vraag: wat als een hart echt kon breken? Ik ging dus op zoek naar een magische kracht die daarbij zou passen.

Als je nou zelf een speciale gave zou kunnen hebben welke gave zou jij dan willen hebben? Ik zou het helemaal geweldig vinden om te kunnen praten met dieren.

Vind je het lastig om in je boeken de balans tussen licht en donker te vinden? Eigenlijk niet. Het komt een beetje als vanzelf.

Je debuut wordt uitgebracht door Hamley Books hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen?Toen ik de boeken in de winkel opmerkte (logo van de kat, moeilijk te missen als kattengek) kwam ik zo op de website terecht. Ik had er meteen een goed gevoel bij, dus verzamelde ik mijn moed en verzond mijn manuscript.

Hart van de Adelaar is een Young Adult boek zou je later ook in andere genres boeken willen schrijven? Ik denk dat mijn genre altijd Fantasy zal blijven, aangezien het mijn lievelingsgenre is.

Wat vond je eigenlijk het moeilijkste aan het schrijven van je eerste boek? De goede lengte vinden. Als ik mijn eerste draft afwerk, is deze bijna altijd te kort. Ik voeg dus nadien de nodige details en scènes toe, maar dat indikken vind ik soms echt moeilijk.

Stel je zou een boek over jezelf schrijven welke karakter eigenschappen moet het hoofdpersonage dan bezitten? Ik zou zeggen dat ze vooral vriendelijk moet zijn.

Wat zou je graag nog willen leren over het schrijven van een boek? Er valt altijd bij te leren. Als ik een specifiek thema moet kiezen, dan kies ik voor worldbuilding.

Je schrijft het liefst thuis op een rustig plekje met je kat Toulouse bij je. Hoe ben je op de naam van je kat gekomen? En waarom is Toulouse zo bijzonder voor je? De naam Toulouse is afkomstig van de Disney classic “De Aristokatten”. Geweldige film. Hij is mijn schrijfmaatje en een groot lichtpunt in mijn dagelijks leven.

Je bent erg muzikaal van welke muzieksoort houdt je het meeste? Metal en rock.

Als je ooit zou moeten kiezen tussen beroemd worden als auteur of beroemd worden met je band wat zou je dan kiezen. Helaas een onmogelijke keuze, aangezien ik droom van de combinatie.

Je leest zelf ook erg veel wat zijn jou favoriete boeken en waarom? De “Dromendochter” trilogie van Laini Taylor is altijd al mijn favoriet geweest. Ik vind haar schrijfstijl geweldig en de verhaallijn is verrassend origineel.

Als je een fantasy plek zou mogen ontwikkelen die echt jouw puntje van rust zou zijn hoe zou je die er dan uit laten zien. Uiteraard zou dat een exacte kopie zijn van Midden-aarde. Ik ben gek op de wereld die J.R.R. Tolkien heeft gecreëerd. Het leven van een hobbit zou me wel bevallen.

Wat kunnen we in de toekomst nog van Emmelie Arents gaan verwachten. Ik zal me vooral concentreren op nieuwe verhalen. Verder mag iedereen leuke foto’s op Instagram blijven verwachten.

Tot slot heb ik voor jou ook nog een paar dilemma’s welke kies jij en waarom

Muziek of boeken? Muziek én boeken, dank je.

Lezen of schrijven? Schrijven.

Zoet of Hartig? Zoet.

Een met de natuur of een leven in de stad? Natuur.

Liefde voor altijd of een vurige romance? Liefde voor altijd.

Fietsen of wandelen? Wandelen

Diner of Dessert? Dessert, uiteraard.

Thee of Koffie Thee.

Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van dit interview met Emmelie Arents als dat ik heb gedaan. Tot volgende week

Liefs, Melanie

Emmelie Arents nog wat beter leren kennen lees dan het blog waarin ik haar voorstel hier. Volgende week kun je mijn recensie van Het Hart van de Adelaar lezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

leuk interview, ik dacht bij Toulouze onmiddelijk aan de stad Toulouze

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat een ontzettend leuk interview om te lezen! Ik vind de naam Toulouse voor haar kat ook erg leuk verzonnen.

Lodi
3 jaren geleden

Wat een magisch moment lijkt het me als je eigen boek in de schappen ligt, ik ben heel benieuwd naar dit boek, het is voor jong adults, maar ik denk dat ik het ook graag zou lezen.

nicole
3 jaren geleden

Ik vind haar haren zo prachtig! De kleur en de krullen…. Schitterend!
nicole onlangs geplaatst…Boodschappen doen: effectief en voordeligMy Profile

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Wat mooi verwoord om na jaren in een veilige cocon gewerkt te hebben en dan nu haar werk eindelijk te kunnen delen. Heel treffend!

trackback

[…] had het geluk dat ik het boek al eerder mocht lezen. Daarnaast mocht ik Emmelie Arents ook nog eens interviewen. Maar goed dat betekend dus dat ik jullie nu al mijn mening kan geven over Het hart van de Adelaar. […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x