Recensie Lentezon van Wendy Louise

Hallo lieve lezers van Bookstamel,  Vandaag is het tijd voor mijn recensie van het slotdeel in de seizoenen serie van Wendy Louise “Lentezon”. Ik ben reuze benieuwd hoe het afloopt met alle personages uit de eerdere 2 delen. Maar vind het ook jammer dat er een einde komt aan deze serie. Gelukkig komt Wendy Louise volgende week nog een keer aan bod op mijn blog! Want dan is het tijd voor mijn interview met Wendy Louise.

Maar goed nu eerst dus tijd voor de recensie van Lentezon.

Lentezon

Bewaar voor later op pinterest.

*** Let op dit is het derde deel in een serie en kan dus spoilers bevatten *** Heb je nu de recensies van Zomerster gemist dan kun je die hier lezen, Mijn recensie van het tweede deel Wintermaan kun je hier lezen.

Titel: Lentezon Auteur: Wendy Louise Uitgeverij: Wensboeken Genre: Feelgood Cijfer:8

Hier gaat Lentezon over:

Al je favoriete Happymoon animadores komen nog een keer samen in BarcoBeach Club. Voor de spannendste en meest sexy zomer van hun leven. De shows zijn groter, de liefdes intenser en de intriges valser.

Na een rustige winter, maakt Rafael de ranch klaar voor de zomer en bereidt Mandy zich voor op een nieuw seizoen vol vakantievierders. Ze verheugt zich op het nieuwe team collega-animadores en vreest tegelijkertijd het weerzien met Johnny.

Marlou reist van Lanzarote naar Mallorca. Ze kan niet wachten om de bühne van BarcoBeach Club te beklimmen. Marlou heeft een extra reden tot vreugde; op Mallorca ziet ze Johnny, de liefde van haar leven, terug.

Mels vingers jeuken. Ze wil haar geliefde Mini Club op het strand schoonmaken. De tafeltjes en stoeltjes tevoorschijn halen, nieuwe spelletjes bedenken en kinderen van over de hele wereld in haar armen sluiten. Haar Franse Friemel, Olivier, wil vooral Mel in zijn armen sluiten en nooit meer laten gaan.

De Lentezon schijnt fel wanneer het nieuwe team BarcoBeach Club bereikt. Overwint de liefde, ondanks dat de onderlinge verhoudingen op scherp worden gezet? En wacht! Is dat Fay die daar om een hoekje schuilt?

Dit vind ik van Lentezon:

De cover van Lentezon is denk ik mijn favoriet! Het oranje spat er vanaf waardoor ik een heerlijk zomers gevoel krijg. Daarnaar passen alle drie de covers en titels super goed bij elkaar. 

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ik moet zeggen dat ik bij Lentezon echt even in het verhaal moest komen. Niet omdat Wendy opeens een hele andere schrijfstijl heeft maar vooral omdat dit boek eigenlijk verteld wordt vanuit drie personen Mel, Marlou en Mandy. Persoonlijk vond ik dit in het begin een beetje storend. ( Dit is een heel persoonlijk iets want de een leest liever het verhaal verteld vanuit meerdere perspectieven en een ander leest liever een verhaal verteld door een persoon. Persoonlijk ga ik dus meestal voor het laatste omdat ik dat rustiger vind lezen)

Maar naar een aantal hoofdstukken zat ik er weer helemaal in en had ik daar geen last meer van. Wat me opvalt is dat Wendy haar humoristische manier van vertellen in alle drie de boeken super goed heeft weten vast te houden. Daarnaast heeft ze een vlotte pen en kan ze zeer beeldend schrijven. Drie dingen waar ik super erg van hou in een boek! Verder vond ik het knap dat Wendy Louise in dit boek alle losse eindjes aan elkaar weet te knopen. Alles valt uiteindelijk op hun plek. 

Mijn favoriete personage is toch wel de jonge en onbezonnen Mel. Mel heeft een hartje van goud en ondanks dat ze jong is heeft ze al veel wijsheid. Ik heb echt genoten van alle drie de boeken in de Seizoenen serie. Deel 2 blijft mijn favoriete deel. Dit deel krijgt van mij een mooie 8.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
VerKlaproos
3 jaren geleden

Oh dit klinkt als een heerlijk wegleesboek maar dan moet ik eerst deel 1 en 2 gaan lezen haha
VerKlaproos onlangs geplaatst…Vet verslaafdMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  VerKlaproos

ja zeker doen. binnenkort komt er een winactie met alle drie de boeken 😉

felice veenman
felice veenman
3 jaren geleden

ik moet bekennen, ik begreep er niks van…maar wat de cover betreft ben ik het met je eens: die is geweldig!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  felice veenman

ja leuke cover he. ik bedoel de meeste boeken worden verteld vanuit een oersonage/verteller soms 2. in dit boek werd elk hoofdstuk door 1 van de drie vriendinnen vertelt. dus of vanuit Mel of vanuit Mandy etc ik vind dat wisselen niet zo fijn. maar dat is heel persoonlijk

Tuinweetjes
3 jaren geleden

Ik vind een verhaal dat verteld wordt vanuit meerdere personen altijd heel erg on fijn lezen.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tuinweetjes

ben ik dus niet de enige 😃

Manon
3 jaren geleden

Altijd jammer als een mooie reeks afloopt he. Ik ga dan de mensen altijd echt missen.
Manon onlangs geplaatst…Chimichanga’sMy Profile

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x