Recensie De magische hanger van Mireille Bezemer

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer recensie tijd. Dit keer gaat deze over het boek De magische hanger van Mireille Bezemer. Dit boek mocht ik natuurlijk lezen omdat Mireille Bezemer deze maand mee doet aan de blogs van eigen bodem. Zo kunnen jullie volgende week mijn interview met haar lezen en kon je eerder al alles lezen over de favorieten van Mireille Bezemer.

Bewaar voor later op pinterest.

Pinterest

Titel: De magische hanger Auteur: Mireille Bezemer Uitgeverij: Zilverbron Genre: Young Adult Cijfer: 7,5

Hier gaat De magische hanger over:

Gwen is weggelopen van huis en leeft nu samen met twee jongens van de handel in gestolen sieraden. Ze is bedreven geraakt in het stelen, waardoor ze een prima leven hebben opgebouwd. Dan steelt ze een ketting die meer waarde blijkt te hebben dan ze had gedacht. Gwen wordt achtervolgd door soldaten en moet vluchten.

Ze ontmoet een andere jongeman, Adam. Hij houdt haar al een tijdje in de gaten, omdat ze de ketting in haar bezit heeft. Hij vertelt haar over de magie en de macht die in de hanger opgesloten zit. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden en vluchten ze weg voor de troepen die het tweetal maar al te graag in een kerker willen gooien.

De magie en macht brengt heel wat gevaren met zich mee. Ze zijn niet de enigen die de macht in handen willen hebben. Willen Gwen en Adam in leven blijven, moeten ze leren met de hanger om te gaan.

Dit vind ik van de magische hanger:

Ik begin zoals altijd met de cover ik vind het rood een mooi contrast tegen het wit grijze van de rest van de cover. Daarnaast vind ik de hanger om de titel heen een leuk idee dit past namelijk zeer goed bij de titel en het verhaal.

Dan gaan we door naar het boek. Mireille heeft voor een debutant een zeer goede en vlotte schrijfstijl. Haar manier van schrijven pas perfect bij de doelgroep van de young adults. Het verhaal zelf gaat over De magische hanger dit is een hanger die over speciale krachten beschikt. 

Gwen een van de hoofdpersonages is een sterke vrouw die niet met zich laat sollen. Ik hou enorm van een sterk vrouwelijk hoofdpersonage. Gwen heeft dan ook heel het boek mijn aandacht weten vast te houden haar personage was goed uitgewerkt. Het zelfde geld voor Adam het mannelijke hoofdpersonage. Echter had ik wel iets meer willen weten over personages als William en de twee jongens waar Gwen mee samen woont. Deze hebben namelijk toch best een grote rol in het verhaal.

Hoewel ik dus voornamelijk positief ben over deze fantasy young adult vondt ik de ketting soms iets te vaak benoemd op een gegeven moment dacht ik ja nu ken ik die ketting wel. Al met al dus een verhaal wat me wist te boeien en lekker vlot weg las en daarom krijgt het een mooie 7,5

Heel veel liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Bookstamel recenseert dan ook  vanuit haar passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Mooi cijfer! Het lijkt mij ook wel een ok boek om te lezen.
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Dé trend van nu: tie-dyeMy Profile

rachel
3 jaren geleden

aan het cijfer te zien moet het wel een goed boek zijn lijkt mij 😀

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x