Keto Kipsalade

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Zoals vele van jullie weten kamp ik regelmatig met gezondheidsproblemen. Hoewel ik aan de meeste klachten niks kan doen kan ik mijn lijf wel zo gezond mogelijk houden. Daarom ben ik sinds kort weer gestart met de keto lifestyle. Deze lifestyle sluit namelijk perfect aan bij mijn glutenvrije leven. Veel keto gerechten zijn namelijk van nature glutenvrij. Afgelopen week maakte ik deze snelle Keto Kipsalade. Tijd dus om dus ook het recept van deze Keto Kipsalade met jullie te delen.

Bewaar voor later op pinterest

Keto Kipsalde 

Tegenwoordig kun je deze maatschepjes bijna overal wel krijgen. Dit recept is voor 2 personen

Ingredïenten voor de keto kipsalde:

3/4 cup bleekselderij ( Dit is ongeveer 2 stengels)

6 Plakjes bacon

3/4 cup Ceddar kaas

2 cups  kipfilet (Je kunt hier voor gemakkelijk restjes kipfilet gebruiken van een andere maaltijd) Heb je geen restjes kook dan ongeveer 2 kipfilets in kokend water gaar en snijd deze vervolgens klein.

3/4 cup Lente uitjes (Witte en groene deel)

1 Grote Avocado

1/4 de Cup Caesar Dressing ik gebruik zelf  deze van 2bSlim

Zout en zwarte peper

Hoe maak je de Keto kipsalade:

 • Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes
 • Snijd de avocado in blokjes
 • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes
 • Snijd de bacon in stukjes
 • Snijd de lente ui in kleine ringetjes
 • Snijd de Ceddar kaas in reepjes
 • Vervolgens doe je alle ingrediënten tot en met de dressing in een grote kom en meng je alles door elkaar
 • Vervolgens breng je alles op smaak met zout en peper.
 • Je kunt evt wat extra dressing toevoegen als je dat lekkerder vindt.

Eet smakelijk

 • De salade blijft in de koelkast ongeveer 2-3 dagen lekker. De avocado zal wel bruin verkleuren maar smaakt nog prima.
 • Wil je de salade een dag van te voren maken maar geen bruine avocado maak dan de salade zonder de avocado en voeg deze toe op het moment dat je hem uit serveert.

Heel veel liefs, Melanie

Wil je liever een salade zonder kip probeer dan eens deze snelle Geitenkaas Salade .

 

 

 

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Krystle/Batboy schreef:

  Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik ben sinds een week op het Keto dieet en dit komt dus super goed van pas!

 2. Sarah schreef:

  Ik heb een vriend die aan de Keto gegaan is. Dit lijkt me ideaal voor hem tijdens het warme weer 😀

 3. Wat een lekker recept ik heb het nog nooit gegeten. Maar het plaatje ziet er heerlijk uit.

 4. nicole schreef:

  Fijn dat je met eten wat controle kunt uitoefenen op je gezondheid. Het ziet er lekker uit.
  nicole onlangs geplaatst…8 slimme manieren om ruimte toe te voegen aan je huis!My Profile

  • Bookstamel schreef:

   Ik vond het ook erg lekker 🙂 net als de super snelle kokos koekjes met slechts 2 ingrediënten die ik vandaag probeerde. Deze manier van eten is echt niet vies tenminste dat vind ik hahah

 5. Felice Veenman schreef:

  lekker recept, ik ben erg dol op zaken met bleekselderij. Het is denk ik een amerikaans recept, gezien de maatvoering? Vroeger vond ik dat lastig maar tegenwoordig kan je op tal van plaatsen cups en spoons kopen en zijn mijn zorgen wat dit aangaat voorbij 🙂

  • Cynthia schreef:

   Leuk recept! Ff dubbelcheck: Bedoel je met cups eetlepels? Of wat zijn de verhoudingen precies? Ik vind m een beetje lastig in te schatten…
   Cynthia onlangs geplaatst…5x Verrassend Leuke DobbelspellenMy Profile

   • Bookstamel schreef:

    Cups is een amerikaanse maatbeker. Ik heb er een linkje bij gezet na waar je deze kunt kopen. Maar ze hebben ze ook in goedkopere zaken. Mocht je het willen vergelijken met iets zou je ongeveer 3/4 van een mok kunnen aanhouden maar dat is wat lastig doorberekenen. Ik gebruikte ongeveer 2 kipfile, 3 lente uitjes en 2 selderij

  • Bookstamel schreef:

   Het is idd een Amerikaans recept wat ik heb aangepast op bepaalde punten. Echter gebruik ik voor de nederlandse recepten tegenwoordig ook vaak cups en spoons dat werkt zoveel makkelijker dan alles precies afwegen 🙂

 6. Jouvence schreef:

  Dit ziet er erg lekker uit zeg! Deze ga ik even opslaan zodat ik hem een keer kan proberen.

 7. Jo-ann schreef:

  De salade ziet er echt verrukkelijk uit!

 8. Felice Veenman schreef:

  ik ben nogal van de zelf maak…hoe zou dit smaken met zelfgemaakte mayo? heeft iemand daar ervaring mee? is dat lekker of zit er dan te weinig pit in de salade?

 9. Frederique schreef:

  Niet voor mij omdat ik geen kip lust. Ik eet er wel de avocado uit haha

 10. Tania schreef:

  Dat ziet er lekker uit. Ik zou de avocado er uit laten want dat lust ik niet

 11. Caroline schreef:

  Dat het keto is vind ik persoonlijk wat minder interessant, wat mij aanspreekt is het heerlijke gerecht, die wil ik wel eens proeven. En fijn als het voor keto volgers een handig recept is dat in het voedingspatroon past natuurlijk.

 12. Tessa schreef:

  Dat ziet er goed uit. Ik ga dit denk ik ook een keer maken
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Deborah Milano 24 Ore Waterproof eyelinerMy Profile

 13. Manon schreef:

  Dit is ook lekker voor de niet keto-dieetvolgers onder ons haha.
  Manon onlangs geplaatst…Chimichanga’sMy Profile

 14. Lodi schreef:

  Lekker, dit ga ik even onthouden, Ik eet zelf koolhydraatarm en merk al wat dit voor mijn gezondheid doet. Ik volg veel kookboeken van Pascale Naessens en ze heeft nu ook een keto boek, daar ben ik ook erg nieuwsgierig naar.
  Lodi onlangs geplaatst…The Chesterfield Brand- Stoere praktische leren laptoptassen en meerMy Profile

 15. Wat een lekker recept, ik heb ook iemand in de familie die ook gaat voor de Keto recepten

 16. nicole schreef:

  Het water loopt me in de mond terwijl ik het recept lees. Wat een lekkere maaltijd lijkt me dit!
  nicole onlangs geplaatst…Foto afdrukken: de keuze is bijna te reuzeMy Profile

 17. corrina schreef:

  Ik had van het dieet nog niet gehoord en dank voor recept

 18. Gabrielle schreef:

  Het ziet er lekker uit, een Keto dieet lijkt mij erg zwaar!
  Gabrielle onlangs geplaatst…Rugzak voor op reis: Lifeproof Goa Tas 22 literMy Profile

 1. 11 november 2020

  […] Op de afbeelding hierboven zie je het eindresultaat op een borrelplankje. Je ziet dat ik een lekkere borrelplank gemaakt heb met de bruschetta, augurkjes, mini worstenbroodjes en zongedroogde tomaatjes. Meer borrelplank inspiratie? Maak dan eens keto-kipsalade. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge