Recensie: Zij die ontkomen van Roni Loren.

Hallo lieve lezers van Bookstamel. Zoals je hier al op mijn blog kon lezen organiseert Zomer en Keuning een read a long voor het tweede deel van de Long Acre serie van Roni Loren. Maar voordat ik daar aan mee kon doen moest ik eerst het eerste deel Zij die ontkomen nog lezen.  Inmiddels is deel 1 alweer even uit tijd dus om mijn recensie van dit boek met jullie te gaan delen.

DSC_0001

Koop zij die ontkomen hier.

Titel: Zij die ontkomen Auteur: Roni Loren Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Roman Cijfer: 8

Hier gaat Zij die ontkomen over:

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Dit vind ik van Zij die ontkomen:

Ik begin zoals altijd even kort met de cover van het boek. Ik vind deze erg interessant hij zet me aan het denken en dat is fijn. De titel past perfect bij het verhaal. 

Zij die ontkomen is dus het eerste deel in de Long Acre serie van Roni Loren. De boeken in deze serie staan allemaal in verbinding met de grote schietpartij op het gala van Long Arche. In dit eerste deel maken we kennis met een aantal van de overlevende. Liv met haar drie vriendinnen en Finn. 

Finn is fbi agent een stoere vent met een klein hartje. Liv is een harde werker die haar dromen een beetje is vergeten. Daarnaast heeft Liv regelmatig last van een paniek aanval. Alle personages in dit boek hebben wel iets van een trauma omdat ze bij de schietpartij waren. Echter draait dit boek niet alleen maar om de schietpartij eigenlijk draait het verhaal vooral over de mensen die de overlevende zijn geworden. Hun ontwikkelingen passies en doelen. 

Ik verwachte in het begin van het boek niet zonder zakdoekjes te kunnen maar dat viel eigenlijk reuze mee. Een echte tranentrekker vond ik dit boek niet. Interessant dat vindt ik deze serie wel. Het is een prachtige feelgood met diepgang. Een boek dat laat zien dat er na het overleven van een trauma ook nog een leven is. 

De prachtige krachtige personages die Roni Loren in dit boek weet neer te zetten laten je verlangen naar meer. Roni heeft een prachtige subtiele schrijfstijl en weet een goede mix neer te zetten tussen hoop en wanhoop. Ik denk dat deze serie wel eens een van mijn favoriete van dit jaar kan gaan worden.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Zij die ontkomen

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

 

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Laurie schreef:

  Ook dit boek ligt nog op mij te wachten……

 2. Tuinweetjes schreef:

  Als ik dit stukje inhoud zou lezen op de achterkant van het boek, dan zou ik het meenemen!

 3. VerKlaproos schreef:

  Wat omschrijf je het elke keer toch goed en enthousiast. Kan niet kiezen wat m’n volgende boek wordt zo haha
  VerKlaproos onlangs geplaatst…Tropisch geprikkeldMy Profile

 4. Felice Veenman schreef:

  als er een Liv in mee doet,ben ik benieuwd! ( mijn dochter heet zo 🙂

 5. Krystle/Batboy schreef:

  Klinkt als een mooi boek! Mocht ik ooit weer eens beginnen met een boek, lees ik eerst jouw recensies die zijn mooi, duidelijk en eerlijk!
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Een solar buitendouche is een echte zomer musthaveMy Profile

 6. rachel schreef:

  je omschrijft het weer vol happyness 😀 heerlijk enthousiast. het klinkt ook als een goed boek
  rachel onlangs geplaatst…BARTS x Classic StylesMy Profile

 7. Suzanne schreef:

  Is het volledig fictie of deels waargebeurd? Voelt bij mij echt aan als een (deels) waargebeurd verhaal.

 8. Rory schreef:

  Dit klinkt nu wel heel spannend. Het doet mij een tikje denken aan een situatie in ’13 reasons why’, aan de andere kant is dit een thema wat veel mensen / auteurs kunnen oppakken, omdat het – helaas en heel erg – toch met enige regelmaat is voorgekomen op High Schools in Amerika. Hoe dan ook vind ik dit een fijne recensie en lijkt mij dit een boek en dus ook een serie die ik zomaar zou kunnen en willen lezen.
  Rory onlangs geplaatst…Ik zon, jij zont, wij zonnenMy Profile

 9. nicole schreef:

  Soms ook wel fijn dat een boek geen tranen trekt. Ik heb daar ook niet altijd zin in.
  nicole onlangs geplaatst…Huisvlijt linkpartyMy Profile

 10. Manon schreef:

  Klinkt wel als een mooi boek met een lading!
  Manon onlangs geplaatst…Birthday WinactieMy Profile

 1. 16 augustus 2020

  […] je eerst nog mijn recensie van het eerste deel lezen dan kun je dat hier […]

 2. 1 september 2020

  […] Read a Long voor het boek Zij die vecht van Roni Loren. Eerder deden zij al een read a long van Zij die blijft  en Hij die blijft deel 2 en 3 in de Long Acre serie. Ik mocht dit boek al vooruit lezen en heb hem […]

 3. 4 september 2020

  […] Momenteel ligt deel 3 al klaar om te lezen. Maar goed de recensie van Zij die ontkomen vind je hier. Hier gaat het verhaal […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge