Interview met Salomon Corlyn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We gooien de boel weer eens een keer een beetje om. Soms lopen dingen wel eens anders als gepland. Zoals een boek wat een ietsiepietsie vertraagd is. Daarom mogen jullie vandaag al gaan genieten van het interview met Salomon Corlyn. Heb je nou geen idee wie Salomon Corlyn is lees dan eerst deze blog waarin ik hem aan jullie voorstel.

Bewaar voor later op pinterest

Interview met Salomon Corlyn

Interview met Salomon Corlyn

Je schrijft graag verhalen en we weten inmiddels een beetje door het voorstelblog hoe dat is ontstaan. Maar hoe ben je eigenlijk bij Zilverbron terecht gekomen? Nadat ik jaren geleden mijn eerste manuscript had afgerond, ben ik op zoek gegaan naar uitgevers met fantasy werken. In dat rijtje kwam Zilverspoor omhoog. Jos Weijmer was toen net bezig met het oprichten van Zilverbron. Hoewel hij mijn manuscript niet overtuigend vond, gaf Jos aan dat ik vooral door moest gaan met schrijven. Hij zag namelijk wel potentie. Vanwege die positieve reacties besloot ik later om Drakenvlucht ook naar Zilverspoor te sturen. Als beginnend auteur kwam ik uiteindelijk bij Zilverbron terecht.

Hoe was het voor jou om je eerste boek Drakenvlucht in handen te krijgen? Een heel spannend en onrealistisch moment. Auteurs van Zilverbron krijgen een eigen stapel boeken thuisgestuurd voor privéverkoop. Er was bij mijn bezorging echter iets mis gegaan. Hierdoor kreeg ik het boek pas voor het eerst te zien tijdens mijn eerste beurs: Castlefest 2019. Op zichzelf was die beurs al een heel bijzonder moment omdat ik niet wist wat ik moest verwachten. Ik werd door een enthousiaste Cocky (eigenaar van de uitgeverij en tevens mijn redacteur) naar de kraam gesleept. Eindelijk kon ik Drakenvlucht vasthouden, anderhalf jaar na de eerste mail van Cocky.

Je vrouw heeft de kaften van je boek ontworpen hoe is het om samen te werken met je vrouw? Het is heel speciaal om dit als gezamenlijke hobby te hebben. Ik krijg heel veel energie en inspiratie van onze gesprekken over personages en verhaallijnen. Soms is het ook een uitdaging als we allebei een ander idee hebben. Maar uiteindelijk komen we er altijd uit. Het is erg fijn dat ik van mijn vrouw veel tijd krijg om aan mijn boeken te werken, omdat ze het zelf ook zo’n leuke hobby vind.

Is je vrouw ook goed in het vertellen van verhalen of ligt haar kracht echt bij ontwerpen? Mijn vrouw is net zo fantasierijk als ik en zit altijd vol ideeën. Zowel voor mijn boeken als voor projecten om te tekenen, haken, knutselen of ontwerpen op de computer. Zij heeft alleen niet het geduld om verhalen ook uit te schrijven.

Drakenvlucht schreef je ooit voor je vrouw. Hoe ontstond dit verhaal?

Katinka en ik kende elkaar nog maar net toen zij vroeg ik ook een verhaal voor haar wilde schrijven. Zij hield van Draken en Elfen, dus de hoofdpersonen van het avontuur waren al snel gevonden. De naam Elliot komt uit de film: “Pete’s dragon”, een favoriet uit Katinka’s jeugd. Om het extra schattig te maken, werd Elliot een jonge en onervaren Draak. En stiekem baseerde ik het uiterlijk van de twee Elfen natuurlijk op Katinka en mijzelf. Mijn versie was vanuit het oogpunt van de Elfen. Later heeft Katinka het verhaal opnieuw opgeschreven maar dan hoe zij dacht dat Elliot het avontuur beleefde. Die versies heb ik uiteindelijk samengevoegd tot één.

De dwerg is je favoriete fantasy figuur. Waarom vind je Dwergen zo interessant?

In de meeste fantasywerken zijn Dwergen klein maar tegelijkertijd volhardend en trots. Ze laten zich niet aan de kant zetten en kunnen dan ook heel koppig zijn, wat tot grappige situaties leidt. Het idee dat kleine lieden, grote zalen en gangen uithakte onder de grond vond ik erg intrigerend. Ze zijn niet perfect, zoals de Elfen in veel boeken worden afgebeeld. Dat maakt hen juist tot interessante figuren. En dan zijn er natuurlijk nog die overdreven lange baarden, dat geeft hen een komisch uiterlijk.

Komen er in je volgende boek veel dwergen voor? Ja zeker! In de Stad met twee Gezichten spelen de Dwergen een hele belangrijke rol.

Waar haal je de inspiratie voor je boeken vandaan? Eigenlijk uit een hele boel dingen. Muziek, films, andere boeken, geschiedenis en ook actuele dingen die in het nieuws voorbij komen.

Wat vind je het moeilijkste aan het schrijven van een boek? Het verhaal niet onnodig lang maken. Ik heb de neiging om soms veel te uitgebreid te schrijven. Of ik wil teveel dingen in één boek stoppen. Dat is wel een dingetje als je uitgeverij een maximum aantal woorden stelt aan het manuscript.

Wie is je favoriete personage en waarom?

Het is lastig om te zeggen wie mijn favoriet is. Wel vind ik Evana, de hoofdpersoon van mijn nieuwe boek, een van de leukste om mee aan de slag te gaan. Ze is aan het begin van het verhaal zeventien jaar en dus lekker aan het puberen. Ze kan heel dwars en eigenwijs zijn, wat voor mij hele leuke scenes zijn om te beschrijven.

Van welke auteur lees jezelf graag boeken?

Onder mijn favoriete auteurs vallen J.K. Rowling, Markus Heitz en Darren Shan. Ik heb veel inspiratie gevonden in hun boeken. Buiten het fantasy-genre is Dan Brown toch wel mijn favoriet.

Las je als kind ook al veel boeken? Zo ja welk kinderboek was je favoriet? Ik verslond ze toen ik jong was. Elke week een grote stapel bij de bibliotheek halen. Helaas is dat over de jaren minder geworden omdat je steeds meer tijd aan andere dingen moet/wil besteden. Mijn favoriete serie waren de Kameleonboeken van Hotze de Roos. Ik heb altijd al voorkeur gehad voor boeken met avontuur, een thema dat veelvuldig terugkomt in mijn eigen verhalen.

Is er een onderwerp waarover je nog graag een boek zou willen schrijven? Over de dood. (Stiekem dansen er al wat ideeën door mijn hoofd)

Helaas zijn er dit jaar geen fantasy festivals? Maar welk fantasy festival is je favoriet en waarom? Dan ga ik voor Elfia, vooral omdat ik daar het vaakst geweest ben. Ik had mij dan ook erg verheugd op een eerste Elfia als schrijver.

Wat is naast schrijven het meest belangrijke in je leven? Mijn gezin

Heb je nog grote dromen? Momenteel hebben mijn vrouw en ik een zoon. Graag zouden we ons gezin verder willen uitbreiden. Een andere grote droom zou zijn wanneer een van mijn boeken vertaalt zou worden naar het Engels.

Wat mag er in een goed fantasy boek zeker niet ontbreken?

Dwergen! Nee grapje. Een goed fantasyboek moet zich afspelen in een wereld die groter aanvoelt dan de plekken die voorkomen in het verhaal. Het moet een goeddoordachte wereld zijn met een achtergrond en geschiedenis die hier en daar aangestipt wordt in het verhaal.

Tot slot heb ik een aantal Dillema’s voor je welke kies jij en waarom?

Hoog of Laag Hoog, je moet nooit te laag vliegen, vraag maar aan Elliot 😉

Bos of Strand Bos, ik ben dol op natuur. Dat geeft mij inspiraties voor omgevingen in mijn boeken.

Fantasie of werkelijkheid Fantasie. Zonder een flinke dosis fantasie is de werkelijkheid maar saai.

Dwerg of Draak Sorry draken, maar met moeite kies ik dan toch voor de dwergen. Vooral omdat zij zo ondergewaardeerd worden in de meeste fantasyboeken.

Een bestseller of altijd gezond zijn Gezondheid boven alles.

Eten of Drinken Eten, daar geniet ik toch het meest van.

E-book of papieren boek? Een papieren boek voelt echter. Ik ben dol op dikke boeken. Dan heb je echt het idee dat je iets in je handen hebt en je ziet hoever je vordert in het verhaal.

Spanning en avontuur of altijd weten waar je aan toe bent. Hoewel ik schrijf over spanning en avontuur, wil ik zelf graag weten waar ik aan toe ben. Dat geeft mij rust.

Kunnen vliegen of onzichtbaar zijn? Vliegen klinkt heel cool maar ergens heb ik toch een beetje hoogtevrees. Dus ga ik voor onzichtbaar.

En vonden jullie het interview met Salomon Corlyn leuk?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Leuk om te lezen en totaal niet relevant maar ik vind Salomon zo’n leuke naam. Ik zou gaan voor vliegen trouwens en ja eten, altijd eten 🙂

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Leuk om te lezen dit interview! Grappig om te weten dat zijn vrouw de kaften heeft ontworpen.
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Zo maak je zelf een bijenwasdoekMy Profile

Cynthia
3 jaren geleden

Wat leuk om te lezen hoe het schrijven van dit boek eigenlijk begin met een verhaal voor zijn vriendin! Inspirerend!
Cynthia onlangs geplaatst…Mijn To Do Lijst: Hoe zorg ik voor mezelf én ben ik toch productief?My Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x