Blogs van eigen bodem met Wendy Louise

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is alweer augustus dat betekent dat we alweer midden in de zomer zitten. Ik hoop heerlijk van mijn nieuwe tuin te kunnen genieten.(Ook al moeten de planten er nog in) Maar het betekent ook dat het tijd is voor nieuwe auteurs van eigen bodem. Door een aantal verschuivingen van release datums vanwege de corona hebben we deze maand 4 auteurs van eigen bodem en 2 auteurs voor een interview. Een lekkere drukke maand dus. We beginnen natuurlijk met de eerste auteur en dat is Wendy Louise.

Bewaar voor later op pinterest

Wendy voorstellen

Wendy Louise groeide op in Amsterdam en Spanje. Deze achtergrond vormt de ingrediënten van haar smeuïge schrijfstijl. Hollandse nuchterheid wordt namelijk op smaak gebracht met Spaanse passie, een goede scheut Amsterdamse humor en een vleugje Mediterraan sentiment.

Naast het schrijven van boeken, heeft Wendy een andere grote passie: het theater. Na een afwijzing van de Academie voor Kleinkunst en een onafgemaakte studie Nederlands, koos zij er dan ook voor om het avontuur op te zoeken. Op haar eenentwintigste vertrok zij naar Spanje, waar ze zeven jaar werkte en woonde. Als vakantie-entertainer vond zij de perfecte manier om haar theaterhonger te stillen.

Toen ze na zeven jaar terug keerde naar Nederland pakte zij het schrijven weer op. Na een printing on demond uitgave van een van haar romans in 2010 en de bijbehorende prachtige recensies, kreeg Wendy Louise de smaak te pakken. Door het volgen van verschillende workshops en trainingen professionaliseerde zij haar schrijfstijl.

In 2017 werd de herschreven versie van haar debuut Zomerster uitgegeven door Uitgeverij Wens boeken. Oktober 2018 volgde haar tweede roman, Ik wil jou(w) baby!. In deze volwassen feelgood roman schrijft Wendy Louise over het laten uitkomen van een grote wens: het krijgen van een kindje. In 2019 volgende Winterman en nu is Lentezon uitgekomen, het derde deel van de Seizoenenserie. We gaan het volgende week natuurlijk uitgebreid hebben over al deze boeken. Dus daar verklap ik nu nog niet teveel over.

Wendy heeft zelf ook een favoriete auteur: de Britse Belinda Jones. Het absolute hoogtepunt van Wendy’s carriere was dan ook het plekje dat zij veroverde op de shortlist van een door Belinda Jones georganiseerde korte verhalen schrijfwedstrijd. Met haar Engelstalige verhaal, Ohlala Lanzarote behaalde Wendy, als enige buitenlandse auteur, een plek tussen de beste tien van ruim 500 inzendingen. Wendy schrijft columns voor Kees!, het online platform van Froukje de Both en blogt op WendysWereld.com. Tevens runt zij Tekstbureau Schreifkunst, geeft zij Spaanse les bij Praat Spaans met me en is zij medeoprichter van Uitgeverij Wens boeken.

Dit was het voor nu. Want er moet de komende weken nog wel wat te schrijven blijven over Wendy natuurlijk.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
VerKlaproos
3 jaren geleden

Kende haar nog helemaal niet. Kijk uit naar n boekreview. Ben benieuwd of t iets voor me is! ❤️☺️🍀
VerKlaproos onlangs geplaatst…Verliefd op vluchtenMy Profile

Jessie
Jessie
3 jaren geleden

Leuke introductie. Je maakt me behoorlijk nieuwsgierig. Ik ga Belinda Jones eens googelen.

Beauty By Bibi
3 jaren geleden

Leuke mini biografie. Vakantie entertainer lijkt me een leuke job!

Tuinweetjes
3 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat ze gaat schrijven ook romans?

Manon
3 jaren geleden

Klinkt als een leuke schrijfster!
Manon onlangs geplaatst…De Ikea Vittsjö Salontafel HackMy Profile

trackback

[…] Ik wens je veel plezier met het lezen van dit interview. Wil je wendy nou eerst nog wat beter leren kennen. Lees dan dit blog waarin ik haar aan jullie voorstel. […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x