Review Stekkie box augustus

Hallo lieve lezers van Bookstamel! Vandaag weer eens iets totaal anders dan boeken! Dat ik van boeken hou is inmiddels wel bekend bij jullie. Maar naast boeken heb ik ook een enorme liefde planten. Vandaag ga ik de Plant Rebelz  Stekkie box van augustus reviewen. Mijn liefde voor planten is eigenlijk pas de laatste 5 jaar ontstaan. Daarvoor had ik namelijk totaal geen groene vingers zelfs een cactus wist ik niet levend te houden.

Inmiddels ben ik dus 37 en kan ik zeggen dat ik het mooi houden van mijn planten aardig onder de knie heb. Sindsdien kan ik ook echt niet meer zonder mooie planten in huis. Planten geven mij een gelukkig gevoel en daarnaast zorgen ze ook voor een beetje zuurstof in huis. Hoewel ik nog steeds aardig wat cactussen in huis heb staan komen er steeds meer andere planten bij.

Een tijdje geleden kwam ik Plant Rebelz tegen online. Ik was gelijk groot fan van hun webshop want ze hebben te gekke planten maar ook terrariums  die nu natuurlijk helemaal hot en happening zijn! Ik ben dan ook super blij dat ik hun stekkie box van augustus mag gaan reviewen.

DSC_0063

Wat houdt de stekkie box in:

De stekkie box is een maandelijkse box met daarin 4 planten stekjes. Welke stekjes er in je box zitten dat weet je van te voren niet. De box word netjes met post.nl bij jou in de brievenbus bezorgt. Doordat de doos door de brievenbus kan hoef je er dus niet voor thuis te blijven. 

Bij het open maken van de box valt me gelijk op dat de plantjes goed verpakt zijn. Ze zitten allemaal in een plastic zakje en de aarde is goed vochtig. Daarnaast zitten ze ook nog in een bruin papiertje! Daarnaast zit er een a-4 blaadje bij met daarop de namen van de planten in je doosje en verzorgings tips.

DSC_0095

Het eerste stekkie uit de stekkie box augustus is gelijk een van mijn favoriete. Dit komt vooral door zijn mooie rose bladeren. Dit stekje is wel ook gelijk degene die moeilijkste te onderhouden is. Bij plant Rebelz heeft dit prachtige plantje de naam Wonder Weirdo, zijn echte naam is Caladium. Dit mooie plantje houdt van een plekje in huis waar het niet te warm en licht is. Op een plekje in de schaduw komt hij het beste tot zijn recht. Daarnaast houdt dit plantje van een beetje vochtige aarde. Je mag om de plant heen sproeien maar niet op zijn blaadjes. 

Ik hoop dat dit plantje met mijn liefdevolle tijd en aandacht zal uitbloeien tot een mooie rose vamp vatale. 

DSC_0103

Het volgende plantje uit de stekkie box augustus is de Extreme sweet kid bij Plant Rebelz, maar zijn echte naam is Musa Oriental Dwarf. Dit is een mini bananenplant. Hij begint klein maar toont al snel zijn grote bladeren. Over een aantal jaar zou je zelfs je eigen bananen kunnen plukken. Toen ik deze plant net binnen kreeg had ik hem geplant in dit potje voor aan de muur. Achteraf bleek dit niet zo’n goed idee dus heeft die inmiddels een andere pot. 

Deze Extreem sweet kid groeit namelijk erg snel en heeft het liefst een ruime en grote pot zodat die goed kan groeien. Daarnaast staat dit plantje graag op een lichte plek hij houdt van veel zonlicht. De aarde van dit plantje moet altijd licht vochtig blijven en geadviseerd word om deze 2x in de week water te geven. Daarnaast moet je hem ook af en toe even sproeien met de plantenspuit. Deze plant zou je elk jaar moeten ompotten omdat hij snel groeit.

DSC_0086

De laatste 2 stekjes uit de stekkie box augustus heb ik in deze mooie nieuwe potjes gezet! De potten kocht ik bij intratuin en vond ik kwa prijs ontzettend meevallen. 

Het stekkie in de grote pot is de Extreme Green Kid bij Plant Rebelz. Zijn echte naam is de Alocasia Cucullata. Dit plantje houdt van halfschaduw en heeft luchtzuiverende eigenschappen. Met dit plantje moet je tocht vermijden. Daarnaast heeft die graag 1x per week een beetje water en houdt die er ook van om af en toe een beetje nat gesproeid te worden. 

Het stekkie in de kleine pot is bij Plant Rebelz de Silly Weirdo kid, zijn echte naam is een echte tongbreker namelijk Philodendron white Wave. Dit plantje is momenteel razend populair en een échte botanische held. Dit plantje is een langzame groeier en houdt er niet van om tussen licht en donker verplaatst te worden. Dit plantje houdt namelijk van een stabiele omgeving. 

Zo op het eerste oog is de Stekkie box van augustus dus een razend succes. Er zitten 4 zeer gevarieerde plantjes in en de kwaliteit is uitstekend. Je kunt voelen dat deze stekkie box met liefde is gemaakt. Of de plantjes sterk zijn en ook redelijk groot te kweken daar kan ik nu natuurlijk nog geen antwoord op geven. Ik hoop over een maand of 2 een post te maken met daarin een update over hoe het nu met de plantjes is. En dan bijvoorbeeld over een half jaar weer.

De stekkie box augustus kun je bestellen voor slechts 22,50 en dat is inclusief verzending. Je kunt de box hier bestellen.

Dan heb je die leuke stekkies tot plantjes gekweekt, Maar moet je ze natuurlijk ook onderhouden. Maar hoe hou je die Kamerplanten dan in leven?  daar verteld Felice je alles over.

Ik wens jullie een fijne dag!

Liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Stekkie-pin

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tuinweetjes
3 jaren geleden

Het zijn prachtige plantjes ik heb er net zelf een blog over geschreven.

rachel
3 jaren geleden

Wat leuk man!! ben zelf ook gek op planten maar laat alles dood gaan, ja zelfs een cactus 🙁 groene vingers in de tuin heb ik ook niet dus ik geniet alleen van de hangplant die nu 40 jaar is van mijn mams en nee die gaat niet dood 😀

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

leuk, leuk leuk, ik weet hoe leuk het is om planten op te kweken. Ik heb – al zeg het zelf – groene vingers, alleen helaas buiten. Binnen staat geen enkele plant…

Mandy
3 jaren geleden

Ik mocht ook een review voor hun schrijven en ben zo verliefd op alle plantjes, leuk zo’n stekkie box 😍

Bianca Schrijft
3 jaren geleden

Wat grappig. Hier had ik nog nooit van gehoord, maar ik heb ook geen groene vingers.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Boekrecensie: De terugkeer van Layhar – Kirsten GrootMy Profile

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Wat leuk zeg! Had eerder ook nooit groene vingers, maar heb nu e ht veel planten thuis. Ik stek ze zelf ook en gaat super goed haha. Ontzettend leuk concept dit!

Cynthia
3 jaren geleden

Oh wat leuk zeg! Ik vind dit een leuke box! Die ga ik onthouden voor later!
Cynthia onlangs geplaatst…Recept: Barbecue Groentespiesen Met KnoflookmarinadeMy Profile

Wendy
3 jaren geleden

Prachtige plantjes met prachtige potjes 😉

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Wendy

Dankjewel ik vind de potjes ook erg leuk! Ze komen van de intratuin
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Stekkie box augustusMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Wat een leuk concept is dit. Ik had er nog nooit van gehoord. De eerste plant is erg mooi
Tessa onlangs geplaatst…Review: Sephora Rouge Satin LipstickMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Ja die eerste is echt prachtig!
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Stekkie box augustusMy Profile

Henk
3 jaren geleden

Leuk idee, in plaats van een grote plant een paar kleine stekjes, ideaal ook voor wie moeite heeft met kiezen
Henk onlangs geplaatst…Ik heb getwijfeld over België…My Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Henk

Ja, dat sprak me ook zo aan in dit idee. Super leuk ook om een stekkie kado te geven aan iemand ze verkopen ze namelijk ook los.
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Stekkie box augustusMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Super leuke stekjes, ik heb ze ook. Vooral de bananenplant en die andere grote groeien als kool.

VerKlaproos
3 jaren geleden

Super leuk! Ik hou ook zo van planten. Het is dat ik al bijna in n oerwoud woon anders had ik ze gekocht ❤️🍀☺️
VerKlaproos onlangs geplaatst…Stukjes tekortMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  VerKlaproos

Ik hou ook enorm van planten! Gelukkig kan ik er hier in huis nog wel een paar meer kwijt!
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Stekkie box augustusMy Profile

Annette Overvoorde
Annette Overvoorde
3 jaren geleden

Wat superleuk, ik wist niet dat dit bestond. Zo mooi om te zien ook. Je hebt ook echte groene vingers, wauw! Mooi item.
Lieve grts Annette

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Annette Overvoorde

Dankjewel! Die groene vingers heb ik pas een aantal jaar want daarvoor kon ik nog geen cactus laten groeien
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Stekkie box augustusMy Profile

Rory
3 jaren geleden

Oe wat leuk! Mijn moeder zou dit principe geweldig hebben gevonden. Het is ook echt iets Indisch (in ieder geval bij ons in de familie) om stekjes te delen en er echt wat mee te doen. Die genen zijn bij mij helaas niet doorgekomen want ik ben niet zo goed met planten. Dat gezegd hebbende wil ik juist wel wat meer met planten in huis doen.
Rory onlangs geplaatst…Waar komt die angst voor insecten toch vandaan?My Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rory

Ik had ook echt geen groene vingers 🙂 zelf een stekje maken durf ik ook nog niet. Maar het laten groeien van mooie planten gaat me tegenwoordig aardig af.
Bookstamel onlangs geplaatst…Review Stekkie box augustusMy Profile

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Wat een mooi concept. Ik hou van stekjes. Het dagelijks zien vorderen van het ontkiemen en ontspruiten van het groen uit de bruine aarde.

Heleen
3 jaren geleden

Oké, dit vind ik dus echt heel erg leuk. Had er overigens nog nooit van gehoord, wel van die kneusjes planten. Helaas heb ik niet zulke groene vingers, maar wil dit wel graag een keer proberen!
Heleen onlangs geplaatst…Smoesjes om niet te hoeven slapenMy Profile

jasmina
jasmina
3 jaren geleden

Leuk zeg zulke stekjes, ik heb helaas niet zoveel met plantjes…mijn man daarentegen heeft wel groene vingers

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden
Antwoord aan  jasmina

Ik heb ze zelf ook vooral d3 bananenplant en die andere grote groeien als kool hier.

Charlotte Dona
3 jaren geleden

Wat een mooie stekjes! Die roze zou ook mijn favoriet zijn! 🙂

Sherry
3 jaren geleden

Wow dat ziet er erg mooi uit. Ik houd van zulke dingen.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Hitlers diamanten het enigmacollectiefMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Sherry

ja tof he ik vind ze helemaal geweldig. de bananenplant groeit als kool

Lizette
3 jaren geleden

Wat een grappig initiatief! Ik kende het nog niet. We hebben hele makkelijke planten, want ik heb totaal geen groene vingers.

nicole
3 jaren geleden

Erg leuk om op die manier planten in huis te brengen! Ik heb helaas niet zulke groene vingers, maar anders….
nicole onlangs geplaatst…Boodschappen doen: effectief en voordeligMy Profile

trackback

[…] and I’m sure they’ll make up with that in the next box. Because according to the internet they and their cutting box are […]

30
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x