Review Stekkie box augustus

Hallo lieve lezers van Bookstamel! Vandaag weer eens iets totaal anders dan boeken! Dat ik van boeken hou is inmiddels wel bekend bij jullie. Maar naast boeken heb ik ook een enorme liefde planten. Vandaag ga ik de Plant Rebelz  Stekkie box van augustus reviewen. Mijn liefde voor planten is eigenlijk pas de laatste 5 jaar ontstaan. Daarvoor had ik namelijk totaal geen groene vingers zelfs een cactus wist ik niet levend te houden.

Inmiddels ben ik dus 37 en kan ik zeggen dat ik het mooi houden van mijn planten aardig onder de knie heb. Sindsdien kan ik ook echt niet meer zonder mooie planten in huis. Planten geven mij een gelukkig gevoel en daarnaast zorgen ze ook voor een beetje zuurstof in huis. Hoewel ik nog steeds aardig wat cactussen in huis heb staan komen er steeds meer andere planten bij.

Een tijdje geleden kwam ik Plant Rebelz tegen online. Ik was gelijk groot fan van hun webshop want ze hebben te gekke planten maar ook terrariums  die nu natuurlijk helemaal hot en happening zijn! Ik ben dan ook super blij dat ik hun stekkie box van augustus mag gaan reviewen.

DSC_0063

Wat houdt de stekkie box in:

De stekkie box is een maandelijkse box met daarin 4 planten stekjes. Welke stekjes er in je box zitten dat weet je van te voren niet. De box word netjes met post.nl bij jou in de brievenbus bezorgt. Doordat de doos door de brievenbus kan hoef je er dus niet voor thuis te blijven. 

Bij het open maken van de box valt me gelijk op dat de plantjes goed verpakt zijn. Ze zitten allemaal in een plastic zakje en de aarde is goed vochtig. Daarnaast zitten ze ook nog in een bruin papiertje! Daarnaast zit er een a-4 blaadje bij met daarop de namen van de planten in je doosje en verzorgings tips.

DSC_0095

Het eerste stekkie uit de stekkie box augustus is gelijk een van mijn favoriete. Dit komt vooral door zijn mooie rose bladeren. Dit stekje is wel ook gelijk degene die moeilijkste te onderhouden is. Bij plant Rebelz heeft dit prachtige plantje de naam Wonder Weirdo, zijn echte naam is Caladium. Dit mooie plantje houdt van een plekje in huis waar het niet te warm en licht is. Op een plekje in de schaduw komt hij het beste tot zijn recht. Daarnaast houdt dit plantje van een beetje vochtige aarde. Je mag om de plant heen sproeien maar niet op zijn blaadjes. 

Ik hoop dat dit plantje met mijn liefdevolle tijd en aandacht zal uitbloeien tot een mooie rose vamp vatale. 

DSC_0103

Het volgende plantje uit de stekkie box augustus is de Extreme sweet kid bij Plant Rebelz, maar zijn echte naam is Musa Oriental Dwarf. Dit is een mini bananenplant. Hij begint klein maar toont al snel zijn grote bladeren. Over een aantal jaar zou je zelfs je eigen bananen kunnen plukken. Toen ik deze plant net binnen kreeg had ik hem geplant in dit potje voor aan de muur. Achteraf bleek dit niet zo’n goed idee dus heeft die inmiddels een andere pot. 

Deze Extreem sweet kid groeit namelijk erg snel en heeft het liefst een ruime en grote pot zodat die goed kan groeien. Daarnaast staat dit plantje graag op een lichte plek hij houdt van veel zonlicht. De aarde van dit plantje moet altijd licht vochtig blijven en geadviseerd word om deze 2x in de week water te geven. Daarnaast moet je hem ook af en toe even sproeien met de plantenspuit. Deze plant zou je elk jaar moeten ompotten omdat hij snel groeit.

DSC_0086

De laatste 2 stekjes uit de stekkie box augustus heb ik in deze mooie nieuwe potjes gezet! De potten kocht ik bij intratuin en vond ik kwa prijs ontzettend meevallen. 

Het stekkie in de grote pot is de Extreme Green Kid bij Plant Rebelz. Zijn echte naam is de Alocasia Cucullata. Dit plantje houdt van halfschaduw en heeft luchtzuiverende eigenschappen. Met dit plantje moet je tocht vermijden. Daarnaast heeft die graag 1x per week een beetje water en houdt die er ook van om af en toe een beetje nat gesproeid te worden. 

Het stekkie in de kleine pot is bij Plant Rebelz de Silly Weirdo kid, zijn echte naam is een echte tongbreker namelijk Philodendron white Wave. Dit plantje is momenteel razend populair en een échte botanische held. Dit plantje is een langzame groeier en houdt er niet van om tussen licht en donker verplaatst te worden. Dit plantje houdt namelijk van een stabiele omgeving. 

Zo op het eerste oog is de Stekkie box van augustus dus een razend succes. Er zitten 4 zeer gevarieerde plantjes in en de kwaliteit is uitstekend. Je kunt voelen dat deze stekkie box met liefde is gemaakt. Of de plantjes sterk zijn en ook redelijk groot te kweken daar kan ik nu natuurlijk nog geen antwoord op geven. Ik hoop over een maand of 2 een post te maken met daarin een update over hoe het nu met de plantjes is. En dan bijvoorbeeld over een half jaar weer.

De stekkie box augustus kun je bestellen voor slechts 22,50 en dat is inclusief verzending. Je kunt de box hier bestellen.

Dan heb je die leuke stekkies tot plantjes gekweekt, Maar moet je ze natuurlijk ook onderhouden. Maar hoe hou je die Kamerplanten dan in leven?  daar verteld Felice je alles over.

Ik wens jullie een fijne dag!

Liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Stekkie-pin

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Tuinweetjes schreef:

  Het zijn prachtige plantjes ik heb er net zelf een blog over geschreven.

 2. rachel schreef:

  Wat leuk man!! ben zelf ook gek op planten maar laat alles dood gaan, ja zelfs een cactus 🙁 groene vingers in de tuin heb ik ook niet dus ik geniet alleen van de hangplant die nu 40 jaar is van mijn mams en nee die gaat niet dood 😀

 3. Felice Veenman schreef:

  leuk, leuk leuk, ik weet hoe leuk het is om planten op te kweken. Ik heb – al zeg het zelf – groene vingers, alleen helaas buiten. Binnen staat geen enkele plant…

 4. Mandy schreef:

  Ik mocht ook een review voor hun schrijven en ben zo verliefd op alle plantjes, leuk zo’n stekkie box 😍

 5. Bianca Schrijft schreef:

  Wat grappig. Hier had ik nog nooit van gehoord, maar ik heb ook geen groene vingers.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Boekrecensie: De terugkeer van Layhar – Kirsten GrootMy Profile

 6. Krystle/Batboy schreef:

  Wat leuk zeg! Had eerder ook nooit groene vingers, maar heb nu e ht veel planten thuis. Ik stek ze zelf ook en gaat super goed haha. Ontzettend leuk concept dit!

 7. Cynthia schreef:

  Oh wat leuk zeg! Ik vind dit een leuke box! Die ga ik onthouden voor later!
  Cynthia onlangs geplaatst…Recept: Barbecue Groentespiesen Met KnoflookmarinadeMy Profile

 8. Wendy schreef:

  Prachtige plantjes met prachtige potjes 😉

 9. Tessa schreef:

  Wat een leuk concept is dit. Ik had er nog nooit van gehoord. De eerste plant is erg mooi
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Sephora Rouge Satin LipstickMy Profile

 10. Henk schreef:

  Leuk idee, in plaats van een grote plant een paar kleine stekjes, ideaal ook voor wie moeite heeft met kiezen
  Henk onlangs geplaatst…Ik heb getwijfeld over België…My Profile

 11. VerKlaproos schreef:

  Super leuk! Ik hou ook zo van planten. Het is dat ik al bijna in n oerwoud woon anders had ik ze gekocht ❤️🍀☺️
  VerKlaproos onlangs geplaatst…Stukjes tekortMy Profile

 12. Annette Overvoorde schreef:

  Wat superleuk, ik wist niet dat dit bestond. Zo mooi om te zien ook. Je hebt ook echte groene vingers, wauw! Mooi item.
  Lieve grts Annette

 13. Rory schreef:

  Oe wat leuk! Mijn moeder zou dit principe geweldig hebben gevonden. Het is ook echt iets Indisch (in ieder geval bij ons in de familie) om stekjes te delen en er echt wat mee te doen. Die genen zijn bij mij helaas niet doorgekomen want ik ben niet zo goed met planten. Dat gezegd hebbende wil ik juist wel wat meer met planten in huis doen.
  Rory onlangs geplaatst…Waar komt die angst voor insecten toch vandaan?My Profile

 14. Caroline schreef:

  Wat een mooi concept. Ik hou van stekjes. Het dagelijks zien vorderen van het ontkiemen en ontspruiten van het groen uit de bruine aarde.

 15. Heleen schreef:

  Oké, dit vind ik dus echt heel erg leuk. Had er overigens nog nooit van gehoord, wel van die kneusjes planten. Helaas heb ik niet zulke groene vingers, maar wil dit wel graag een keer proberen!
  Heleen onlangs geplaatst…Smoesjes om niet te hoeven slapenMy Profile

 16. jasmina schreef:

  Leuk zeg zulke stekjes, ik heb helaas niet zoveel met plantjes…mijn man daarentegen heeft wel groene vingers

 17. Charlotte Dona schreef:

  Wat een mooie stekjes! Die roze zou ook mijn favoriet zijn! 🙂

 18. Sherry schreef:

  Wow dat ziet er erg mooi uit. Ik houd van zulke dingen.
  Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Hitlers diamanten het enigmacollectiefMy Profile

 19. Lizette schreef:

  Wat een grappig initiatief! Ik kende het nog niet. We hebben hele makkelijke planten, want ik heb totaal geen groene vingers.

 20. nicole schreef:

  Erg leuk om op die manier planten in huis te brengen! Ik heb helaas niet zulke groene vingers, maar anders….
  nicole onlangs geplaatst…Boodschappen doen: effectief en voordeligMy Profile

 1. 6 augustus 2021

  […] and I’m sure they’ll make up with that in the next box. Because according to the internet they and their cutting box are […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge