Recensie Verdwaald in Tirol van Astrid Habraken

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Verdwaald in Tirol is het debuut boek van Astrid Habraken. Onlangs mocht ik Astrid al interviewen voor Bookstamel. Mocht je dat interview gemist hebben dan kun je dat hier terug lezen. Maar vandaag gaan we het dus hebben over Verdwaald in Tirol. Afgelopen week heb ik heerlijk op mijn gemak dit boek kunnen lezen. Tijd dus om mijn mening over dit boek met jullie te gaan delen.

Verdwaald in Tirol

Titel: Verdwaald in Tirol Auteur: Astrid Hagemans Uitgeverij: queesten Genre: Roman Cijfer: 7

Hier gaat Verdwaald in Tirol over:

Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze haar leven in Innsbruck op gaat bouwen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.

Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Haar emigratiedroom verandert langzaam in een boze droom. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met vraag: wat doe ik hier?

Dit vind ik van Verdwaald in Tirol:

Ik begin zoals altijd even kort met de cover. Ik vind de foto op de cover echt prachtig. De blauwe streep waar de titel instaat had van mij niet gehoeven. De titel zelf past uitstekend bij het verhaal dus dat is prima.

Dan gaan we na het verhaal zelf. Verdwaald in Tirol is het debuut van Astrid Habraken en Astrid kan trots zijn op dit debuut. De schrijfstijl in het boek is lekker vlot en de kleine vleugjes humor tussendoor vond ik erg prettig. De komende jaren kan Astrid deze schrijfstijl alleen nog maar verder ontwikkelen. 

De personages in het boek vond ik ook ontzettend leuk! Zo leefde ik enorm mee met Stéphanie. Je zou maar verhuizen naar het buitenland en je niet thuisvoelen. Dan heeft je man ook nog eens een collega die 3-4 keer in week komt eten. Ik was allang gillend weg gerend. Het personage van de vrouw van de collega van Lex vond ik ook enorm leuk. Zij deed mij een beetje denken aan een van de personages uit sex and the city. 

Nu vraag je jezelf misschien af waarom het boek dan geen dikke 10 van mij krijgt. Naast deze pluspunten heb ik ook een aantal dingen waar ik aan moest wennen of niet helemaal prettig vond. Zo ging het verhaal voor mij soms iets teveel van de hak op de tak. Het ene moment zat ik nog helemaal in de ene fragment en het andere moment zat ik alweer in een ander deel van het verhaal. Dit mocht van mij wel iets vloeiender overlopen. 

Maar al met al is dit dus een sterk debuut van Astrid en daarom krijgt het een mooie voldoende een dikke 7

Liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest.

Verdwaald in tirol

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
johanna
johanna
3 jaren geleden

Laatste alinea, 3de regel. “vondt” moet vond zijn. (ps. in het verleden krijg je nooit een t achter een werkwoordstam). Ps. als je je teksten vooral wil laten checken doe ik dat graag (gratis) voor je. Ook ik heb dyslexie, maar heb me langzaamaan de regels zo aangeleerd, dat ik het meestal weet. Dus neem gerust contact op.
Overigens ben ik het met je recensie eens. Goed boek, maar er is nog verbeteringspotentiaal.
Succes

trackback

[…] Verdwaald in Tirol gaf ik een mooie 7 en ik ben benieuwd naar het volgende boek dat Astrid gaat schrijven. De complete recensie vind je hier.  […]

trackback

[…] ook van mindere reviews kun je veel leren, zeker als ze goed gemotiveerd zijn. Zo schreef Mel van Bookstamel dat ze niet zo hield van de plotselinge overgangen in Verdwaald in Tirol. Nu is dit een stijlkeuze […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x