Van eigen bodem met Salomon Corlyn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

 

Salomon Corlyn is de eerste auteur die ik deze maand aan jullie ga voorstellen in de blogs van eigen bodem. Ik beloofde jullie dit jaar meer mannelijke auteurs dus krijgen jullie meer mannelijke auteurs. Salomon Corlyn is een auteur uit de zilver familie en hieronder kun je hem veel beter gaan leren kennen

Bewaar voor later op pinterest

Salomon Corlyn

Salomon Corlyn is eigenlijk niet zijn echte naam. Het is het pseudoniem waar hij zijn boeken onder schrijft. De echte naam van Salomon Corlyn is Sam Kornalijnslijper. Maar die achternaam bleek nogal een tongbreker te zijn. Al moet deze dyslext bekennen Sam Kornalijnslijper makkelijker te vinden dan Salomon Corlyn. Maar goed omdat die achternaam nogal lastig bleek, heeft Sam dus besloten om onder een pseudoniem te gaan schrijven. Hiervoor heeft hij inspiratie uit zijn familiegeschiedenis gehaald. Zijn grootvader droeg namelijk de naam Salomon en hij heeft een voorouder die naar Engeland verhuisd is. Deze voorouder had zijn naam veranderd van Kornalijnslijper in Corlyn.

Sam is 27 jaar oud en woont in Enkhuizen, een prachtige oude stad aan het IJsselmeer. Hij woont daar samen met zijn vrouw en kind. Sam heeft al 11 jaar een relatie met zijn vrouw maar sinds 2 jaar mag hij haar ook echt zijn vrouw noemen. Gedurende die 11 jaar is zijn vrouw steeds meer betrokken geraakt bij zijn hobby. Ze sparren samen over personages, het plot van een boek en bovendien leest ze alles wat hij opschrijft en geeft dan ook commentaar. Ook heeft zijn vrouw de kaften ontworpen van de twee boeken die tot nu toe verschenen zijn.

Behalve schrijven heeft Salomon Corlyn nog een paar andere hobby’s om zijn vrije tijd door te brengen. Hij leest bijvoorbeeld graag, en hoewel fantasy een favoriet genre is, vind hij alles waar spanning en avontuur in zit tof. Ook heeft hij een grote interesse in geschiedenis. Een van de grote nadelen aan het leven van een schrijver is volgens Salomon dat je minder tijd hebt om zelf boeken te lezen.

Naast lezen speelt hij ook graag op zijn xbox en kijkt hij veel films en series.

Als kind was hij al altijd bezig met verhalen. In zijn jeugd verslond hij vele boeken en bedacht talloze verhalen. Echter kwam hij nooit op het idee om zelf te gaan schrijven, zijn handschrift was slecht, zijn concentratieboog te kort en hij was ook niet echt vaardig met computers. Pas op de middelbare school begon hij te denken aan het schrijven van een eigen verhaal. Hij was helemaal weg van fantasy verhalen en vooral “The Lord of the Rings” en “Eragon” gaven hem de juiste inspiratie. Hij ontdekte dat van alle fantasiewezens, Dwergen zijn favoriet waren. Zij hadden echter in de meeste boeken een bijrol en weinig achtergrond. Hij besloot daarom een wereld te creëren waar Dwergen een hoofdrol konden spelen. In 2008 maakte hij de start met zijn eerste manuscript, natuurlijk met een Dwerg in de hoofdrol. Het was in 2010 dat hij de inspiratie kreeg voor de eerste versie van “Drakenvlucht”, dat hij speciaal voor zijn vriendin (huidige vrouw) schreef. Uiteindelijk werd “Drakenvlucht” zijn debuut, wat grappig is omdat in dit boek Dwergen op slechts één bladzijde voorbij komen.

De komende weken gaan we Salomon nog veel beter leren kennen. Wil je nu nog meer auteurs van eigen bodem leren kennen kijk dan eens hier.

Liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Bookstamel is geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] van het interview met Salomon Corlyn. Heb je nou geen idee wie Salomon Corlyn is lees dan eerst deze blog waarin ik hem aan jullie […]

trackback

[…] gaan we het hebben over de favorieten van Solomon Corlyn. Ja ik weet het ik hou de spanning er zo wel in voor zijn tweede boek. Maar jullie moeten nog heel […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x