Interview met Ingrid Hageman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Helaas zijn we weer in de periode van de maand beland waarop we afscheid gaan nemen. De auteurs van eigen bodem van deze maand gaan langzaam aan plaats maken voor de auteurs van volgende maand. Maar natuurlijk niet voor we een interview hebben gedaan met de auteurs van deze maand. Dit keer is het tijd voor een interview met Ingrid Hageman.

Het leuke aan interviews is dat we de auteurs echt wat beter leren kennen. Ik besteed vaak uren aan het doen van research zodat ik ook een aantal vragen kan stellen die je misschien niet in een interview met een auteur verwacht. Daarnaast bedenk ik natuurlijk altijd een paar pittige dilemma’s. De antwoorden op deze vragen kun je dus lezen in het interview met Ingrid Hageman wat onder de foto van start gaat.

Interview met Ingrid Hageman

Ingrid nog beter leren kennen lees dan ook eens dit blog over haar boeken. Of koop een van haar boeken hier. 

Interview met Ingrid Hageman

In jouw biografie hebben we kunnen lezen dat je in 2013 een contract bij Zilverbron aangeboden kreeg. Hoe ben je juist bij deze uitgeverij terecht gekomen? Via internet ben ik opzoek gegaan naar een geschikte uitgever en zo vond ik Zilverbron.

Waar komt je passie voor het schrijven van verhalen vandaan? Ik heb veel fantasie, bedenk altijd verhalen zonder daarbij na te denken (het gaat vanzelf).

Hierdoor raakt mijn hoofd vaak overvol, dus vond ik dat ik daar iets mee moest doen en ben het toen “op papier” gaan zetten.

Je eerste Trilogie is inmiddels afgerond vond je het lastige om het einde hiervan te schrijven? Het was niet lastig om het einde te bedenken, ik had zelfs al ideeën voor een volgende trilogie en daar ben ik nu dus mee bezig. Het einde is daarom voor een gedeelte open, maar er is ook een belangrijk deel van het verhaal afgesloten.

Wie is je favoriete personage uit De Poorten naar Valemya? Cat is mijn favoriete personage. Niet omdat ze de hoofdpersoon is, maar omdat iedereen zich wel met haar kan identificeren. Ze heeft bepaalde krachten en gaven, en toch is ze regelmatig onzeker. Ik vind dat iedereen krachten en gaven bezit. En het is niet erg om soms onzeker te zijn, want zelfs de meest geniale mensen en wezens zijn dat zo nu en dan weleens.

Waar haalde je de inspiratie voor je eerste trilogie vandaan?Inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven, boeken, films en muziek. Ik luister graag naar prog-rock en symfo-rock, daarin zit vaak de sfeer die ik ook voor mijn schrijfwerk gebruik. De teksten zijn ook heel inspirerend voor mij, soms is één woord al genoeg om een alinea of zelfs een heel hoofdstuk te schrijven.

Naast deze fantasy trilogie heb je ook het waargebeurde verhaal Vu Vietnam Uitgevlucht geschreven. Wat is het grootste verschil tussen het schrijven van een fantasy boek en een waargebeurd verhaal? Het was een grote uitdaging om een waargebeurd verhaal te schrijven, omdat ik dicht bij de waarheid moest blijven. Sommige dingen mocht ik zelf interpreteren, maar het mocht niet te veel afwijken van de werkelijke gebeurtenissen. Ik heb familieleden geïnterviewd en veel op internet gelezen en documentaires bekeken over de Vietnamoorlog. Dit boek heb ik vanuit een ander perspectief geschreven en dat was wennen, maar ik vond het ontzettend leuk en een eer om te mogen doen.

Bij mijn fantasie boeken kan ik schrijven wat ik wil en bij het VU boek moest ik een specifieke richtlijn volgen.

Waarom wilde je het verhaal van gezin Vu vertellen? Minh Vu vroeg mij het verhaal van zijn familie te schrijven en dat vond ik een enorme eer. Ik hou wel van een uitdaging, dus greep deze kans met beide handen aan.

In 2018 kwam het eerste deel in de Raad van Elfen trilogie uit: Duistere Magie. Is deze trilogie een heel nieuw verhaal of is het fijn om eerst De poorten naar Valemya trilogie te lezen? De Raad van Elfen is een vervolg op De Poorten naar Valemya, dus is het zeker fijn om eerst de Valemya trilogie te lezen. In beide trilogieën zit een andere rode draad, maar in allebei komen dezelfde werelden en wezens voor. In de Raad van Elfen komen er wel weer nieuwe werelden en wezens bij.

In je boeken komen veel Elfen voor, waar komt je interesse voor deze wezentjes vandaan? Elfen zijn mooie wezens die veel gelijkenissen hebben met mensen. Net als wij hebben zij hun krachten en zwakheden. Ze kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn, de meeste karaktereigenschappen zijn hetzelfde als de onze en sommige van hen leven ook in onze wereld 😉

Je hebt heel lang op Taekwondo gezeten, wat vond je zo leuk aan deze oosterse vechtsport? Ben je dan ook een echte doorzetter / powervrouw? Taekwondo is een dynamische sport met veel verschillende onderdelen (stijlvormen, verdediging, sparren, planken breken, et cetera) en ik hield van deze afwisseling. Heerlijk om tegen een grote zak aan te trappen, of om een stijlvorm uit je hoofd te leren en zo goed, mooi en krachtig mogelijk te lopen. Ook vond ik het heel leuk om les te geven en te coachen, fijn om anderen te kunnen helpen om nieuwe dingen te leren en om beter te worden.

Ik ben een doorzetter, vooral als ik iets leuk vind dan ga ik ervoor.

Ook al ben je ergens bang voor (ik vond het in het begin heel spannend om te gaan schrijven, want daar had ik helemaal geen ervaring mee), “gewoon doen” is mijn motto. Als je het niet probeert, weet je zeker dat het niets wordt.

Wat zijn jou beste eigenschappen? Als ik iets leuk vind / ergens helemaal achter sta, dan ga ik daar volledig voor. Ik vind het belangrijk om goed te doen voor kinderen, mensen en dieren, daarom doe ik sinds kort vrijwilligerswerk bij het AZC. Ik geef niet snel op, maar weet ook mijn grenzen (helaas ga ik daar soms toch overheen).

Je gezin is heel belangrijk voor je, wat vinden zij van jouw schrijf ambities? Mijn man Arnold vindt het super leuk dat ik schrijf, hij is heel trots om me en stimuleert mij hierin.

Onze kinderen (drieling van 21 jaar) zijn verstandelijk gehandicapt, dus zij snappen niet wat ik doe.

Is er nog een onderwerp of thema waar je graag een boek over zou willen schrijven? Ik heb nog veel boek-ideeën, dus voorlopig ben ik nog niet klaar. Ik zou een keer een psychologische thriller, een sciencefiction of een horror willen schrijven.

Hoelang doe je ongeveer over het schrijven aan een boek?Gemiddeld ben ik 1,5 jaar met een boek bezig. Ik doe het rustig aan 😉

Is er al iets bekend over boek 2 in de Raad van Elfen trilogie? Boek 2 De Vier Torens is bijna af. Zodra het manuscript klaar is, stuur ik het naar de uitgever en dan ga ik het samen met de redacteur redigeren.

Voor jou heb ik natuurlijk ook een aantal pittige dilemma’s, welke kies jij en waarom?

Rijk en ongezond of gezond en arm? Gezond en arm, maar wel met genoeg geld voor een dak boven mijn hoofd en eten.

Lezen of schrijven? Schrijven, want daarin kan ik al mijn fantasie kwijt.

Gezinsvakantie of een bestseller? Gezinsvakantie. Gezellig samen met mijn man en kinderen erop uit.

Fantasie of werkelijkheid? Fantasie. Ik vind het heerlijk om in andere werelden te vertoeven en kennis te maken met nieuwe wezens.

Liefde of Vriendschap? Liefde! Dat gaat vaak samen met vriendschap.

E-boek of Papieren exemplaar? Papieren boek. Dat leest veel prettiger en staat mooi in mijn boekenkast.

Strandhuisje of boomhut in het bos? Boomhut in de bossen van Valemya.

Lopen of met de auto? Lopen. Lekker in de natuur, ontspannen en genieten van fluitende vogeltjes.

IJskoud of bloedheet? IJskoud, want daar kan je je op kleden.

Snack of Drankje? Drankje, bijvoorbeeld een port, zoete witte wijn, of bailays. Heerlijk bij een goede fantasie film en een pindaatje.

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van dit interview met Ingrid Hageman als dat ik heb gedaan. Ingrid super bedankt dat je mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest.

Interview met ingrid hageman

Een bijschrift invoeren

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x