Dit las ik in juli

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

De afgelopen maand heb ik aardig wat boeken gelezen. Helaas niet de hoeveelheid die ik gepland had. Dit kwam natuurlijk omdat er privé nogal wat gebeurd is. Maar ondanks dat ben ik super tevreden met mijn leesmaand. Deze maand las ik wel wat meer vertaalde boeken. De verhouding is nu ongeveer 70% Nederlandstalig en 30% Vertaald werk.

Aantal gelezen boeken: 14

Nederlandstalige boeken: 9

Vertaalde boeken: 5

hoogste cijfer: 10

Laagste cijfer: 6,5

Meest verrassende boek van deze maand: Niemand zoals hij

Bewaar voor later op pinterest. 

JUli lezen

 

Gaby2

 

We  Beginnen de maand Juli met een boek van Nederlandstalige bodem. Het eerste boek dat ik deze maand las was namelijk Branna’s Offer van Gaby Raaijmakers. Dit boek kreeg van mij een mooie 7,5 en ik ben reuze benieuwd naar het vervolg! Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Maar in het kort gaat Branna’s offer hier over:

Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst, waarmee Yo-To-Mae Tsahinar al vele buurlanden heeft veroverd. Dankzij het strenge kastenstelsel op basis van oogkleur – en onder het toeziend oog van de Goden – is het al lange tijd een groots en welvarend rijk.

Hoe kan ze zich thuis voelen in een keizerrijk waar de kleur van je ogen bepaalt wie je bent? Hoe kan ze leven op een plek waar je hele leven bij geboorte al wordt vastgelegd? Hoe moet ze, naast de vele gevaren die haar prille regime als jonge keizersbruid bedreigen, ook nog een band met haar echtgenoot Memindel opbouwen, van wie ze zo verschilt?

De Mazumundische magiërs zijn evenmin blij met het huwelijk. Ze halen Séman, een jonge magiër, naar de hoofdstad om de prinses in de gaten te houden. De vraag is waar de loyaliteit van Séman uiteindelijk ligt en of zijn eigen bedoelingen met Branna wel zo zuiver zijn.

Uiteindelijk zal Branna offers moeten brengen en keuzes moeten maken, in het belang van haarzelf, haar geliefden en haar volk…

Zomerster Het tweede boek dat ik deze maand las is er ook een van een Nederlandstalige auteur. Dit keer is het een heerlijke feelgood. Perfect om te lezen aan het strand of tijdens een warme zomerse dag! Zomerster kreeg een mooie 9. Mijn recensie van dit boek lees je hier. En hier gaat het boek over:

Volg een groep jonge mensen, tijdens het avontuur van hun leven. Op Mallorca verzorgen zij de animacion voor de hotelketen Happymoon Hotels. Een verhaal boordevol liefde, vriendschap, verraad en romantiek.

Mandy Blokdijk ziet al haar dromen in duigen vallen.
Nadat ze haar toelatingsauditie voor de Academie voor Kleinkunst verknalt, breekt ze met haar jeugdliefde. Ze heeft geen idee wat ze nu met haar leven aan moet, totdat ze hoort over de animadores. Jonge mensen die sport, spel en shows verzorgen in hotels. Mandy vertrekt naar Mallorca voor een zomer vol theater, zon, zee en sexy Spanjaarden.

Tijdens de opleiding valt ze echter als een blok voor haar Duitse collega Johnny. Is hun relatie bestand tegen het hectische leven van een vakantie entertainer? Of is het toch de sensuele Spaanse paardrijdinstructeur Rafael die roet in het eten gooit?
Beleef samen met Mandy de zomer van haar leven gedurende haar tijd als Zomerster. 

gebonden in duister Vervolgens gaan we verder met wederom een boek van een Nederlandstalige auteur. Dit keer gaat het om een Fantasie boek! Vorige maand hadden we mega veel Fantasie boeken gelezen maar vooralsnog zijn de genres deze maand eerlijk verdeeld. Gebonden in Duister kreeg van mij een mooie 8,5! En de recensie van dit boek kun je hier lezen. Hier gaat gebonden in duister over:

Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.

OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF…

Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden.

Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging.

Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet.

Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

Pinterest Vervolgens dwalen we even af deze maand. Ik las namelijk maar liefst 4 vertaalde werken achter elkaar. Dat waren ook nog eens drie feelgood/ Romans. De eerste van de drie is Liefde met vertraging. Deze prachtige roman kreeg een mooie 8 van mij. De recensie van dit boek kun je hier lezen. Maar hier gaat het boek over. 

Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek aansluiting gemist: “Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?’

Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hen dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen!

Verlies-pin

Het tweede vertaalde boek wat ik las was Verlies me niet. Dit is het tweede deel in deze serie van Laura Kneidl. Dit boek kreeg een mooie 9,5 en mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.  Maar eerst in het kort vast waar het boek over gaat.

Na de grote cliffhanger in ‘Raak me. Niet.’ gaat Laura Kneidl in het tweede deel van de serie, ‘Verlies me. Niet.’, meteen verder met het verhaal van Sage en Luca. Sage is nooit echt gelukkig geweest, tot ze Luca leerde kennen. Door hem durft ze zich open te stellen voor het leven, én voor de liefde. Maar dan wordt ze ingehaald door haar verleden en stort haar wereld in. Ze durft Luca niet in vertrouwen te nemen en neemt steeds meer afstand van hem. Hoe kan hij ooit van haar houden als er zoveel tussen hen in staat? Maar Luca geeft niet zo snel op…

pinterest2Het derde vertaalde boek wat ik las was een prachtige young adult. Dit boek gaat namelijk over 2 prinsen die verliefd zijn op elkaar. Dit boek is soms een beetje grof zit vol humor en leest echt heerlijk weg. Dit boek is misschien wel het leukste boek dat ik deze maand ga lezen. Maar terwijl ik al aan deze post begon was de maand nog niet om. 

Rood, Wit & Koningsblauw krijgt van mij een mooie 9,5 de recensie lees je hier.  Maar in het kort gaat het boek hier over:

”Het is bijna onmogelijk om mee te maken hoe Alex voor Henry valt zonder zelf verliefd op hem te worden – op hen allebei, én op dit briljante, geweldige boek.” Dat schreef de New York Times Book Review bij verschijning van ‘Rood, wit en koningsblauw’ van Casey McQuiston. Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Nieuwe kans

 

En nummer 4 is Een nieuwe kans in Cockleberry Bay. Het laatste deel in de Cocklerberry Bay serie van Nicola May. Ik vond dit niet de beste van alle drie maar hij was wel weer leuk om te lezen. Dit boek kreeg een mooie voldoende een 6,5 mijn recensie kun je hier lezen. Maar in het kort gaat het boek hierover:

Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

Festivalkriebels Vervolgens besloot ik weer een boek van eigen bodem te gaan lezen. Dit keer blijf ik nog wel even in de feelgood sfeer! Deze maand is tot nu toe best lastig geweest en dan kan ik echt genieten van een feelgood waar ik vrolijk van kan worden. Festivalkriebels is het debuut van Myrna Pruijn. Mijn recensie kun je hier lezen. Het boek kreeg een mooie 8 en gaat hier over:

Festivals. Floor krijgt er geen genoeg van: mooi weer, vrolijke mensen, leuke muziek. Na alle shit die ze heeft meegemaakt is ze vastbesloten om zoveel mogelijk te genieten van het leven en haar festivalleventje vol zon, muziek, drank en drugs is de perfecte manier. Tot onbegrip van Floor’s andere vriendinnen, die zich zorgen beginnen te maken om Floors levensstijl. Dan komt het voorstel om naar het vetste festival van Europa te gaan: Dimensions. De perfecte kans om weer dichter bij elkaar te komen. Maar dat weekend loopt niet helemaal zoals gepland…
Morris is opkomend DJ en mag als headliner draaien op Dimensions. Het festivalleven dat Floor zo begeert voelt voor Morris steeds meer als een gouden kooi. Hij dreigt zijn vrienden en zichzelf steeds meer te verliezen. En dan ontmoet hij Floor…

Vebroken-pin  Het volgende boek dat ik las was wederom een heerlijke fantasie van eigen bodem. Het was namelijk tijd voor het tweede deel van de Lillith trilogie van Kim ten Tusscher! Ook deze vond ik weer heerlijk weglezen daarom krijgt die een dikke 10 van mij. Je kan mijn recensie van dit boek hier lezen, en  hier gaat het boek over

Er is altijd een keuze. De keuze tussen leven en dood Sinds de gebeurtenissen in ´Gebonden in Duister´ heeft Lilith zich erbij neergelegd dat ze weer in handen is van de oorlogszuchtige profeet Kasimirh en ze is bereid om in naam van de God Jakob haar verwoestende vluchten te hervatten. De enige andere optie – vechten aan de kant van Merzia – is minstens zo erg. Als het geluk eindelijk op haar pad komt, blijkt dat er nog een derde mogelijkheid is. Helaas zit het verleden haar op de hielen in de vorm van oncontroleerbare woede-uitbarstingen en Seraph, die van haar meester de opdracht heeft gekregen om haar terug te brengen naar huis. Wanhopig probeert ze met beide af te rekenen. OP ZOEK NAAR EEN UITWEG, BEVRIJDING EN ZICHZELF De strijd om Havv’n is geëindigd in het voordeel van Merzia, maar dat betekent niet dat de oorlog is afgewend. Als de magiër Ferhdessar terugkeert in Nadesj, blijkt dat koning Yvar een verbond wil sluiten met Zuzeca, een hogepriester van Margal. Het is het begin van een verslechterde band tussen de koning en zijn raadsheer. Als Yvar ook nog contact zoekt met Jakob, lijkt het einde van Merzia met rasse schreden naderbij te komen. Intussen laat de profeet Kasimirh het opleiden van zijn leger over aan een van de weinige personen die hij kan vertrouwen en reist door Naftalia om de mensen aan Jakob te binden. Zonder draak zijn zijn pogingen echter weinig succesvol. Als hij in een van de steden een geslepen tegenstander vindt, blijkt dat zijn kracht niet vanzelfsprekend is. Uiteindelijk leiden de intriges en gebeurtenissen tot een conflict dat alle betrokkenen voor de rest van hun leven zal tekenen en de wereld voor altijd zal veranderen.

Toxine2 Boek 10 alweer deze maand. Dit is echt een pareltje van eigen bodem! Alleen de cover al die heeft geweldige kleuren. Maar het verhaal zelf is ook zeker de moeite waard. Het is een Young Adult met een fantasy sfeertje. Dit debuutboek van Rani De Vadder krijgt een mooie 8. Hier kun je mijn recensie van dit boek lezen. Maar hier gaat het boek over:

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen.

Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden.
Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

De uitverkorene 2  Oeps toen kwam er toch weer een vertaald werk doorheen. Eentje die me ook nog eens heerlijk heeft weten te verrassen. Het boek krijgt dan ook een mooie 9,5 van mij. Hier kun je de recensie van de Uitverkorene lezen.  Maar hier gaat het boek over:

Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en – wat eigenlijk nog vreemder is – mensen uit verschillende tijdperken. Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groep anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren. Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen? Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Poorten-pin Yes boek 12 alweer en wat voor een deze keer een fantasie boek van eigen bodem! Het is het eerste deel in de Valemya trilogie. Dit deel heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar de andere delen. Die zul je dus binnenkort ook voorbij zien komen op mijn blog. De recensie van dit boek kun je hier lezen. Het kreeg een mooie 7,5 van mij. Hier gaat het boek over.

Al haar hele leven voelt Isa Catelijn dat ze anders is dan de rest. Dan komt ze er gaandeweg achter dat haar wortels niet in deze wereld liggen, maar elders: in Valemya. Meneer Kremije, een elf, voert haar mee door een poort naar zijn wereld.
Valemya lijkt vredig, maar schijn bedriegt. Daar komt Cat op gruwelijke wijze achter, als de heksenmeester Ruscan beweert dat ze een zeer sterke magie bezit. Ongeoefend in haar pas ontdekte magische gaven, moet ze al snel allerlei gevaren trotseren.
Intussen worstelt ze met haar gevoelens voor haar beste vriend Mike en de mooie elf Malio. Mike blijkt al jaren verliefd op haar te zijn, maar Cat ziet hem vooral als haar beste maatje. Daarentegen is Malio een persoon die bepaalde gevoelens bij haar losmaakt, maar die tegelijkertijd onbereikbaar voor haar is. Of toch niet?
Terwijl de problemen zich opstapelen rond de poorten en haar gevoelens, en ze haar magie onder controle probeert te krijgen, wordt het Cat duidelijk dat ze snel keuzes moet maken. Anders zou het wel eens te laat kunnen zijn voor haar… en de wereld.

Niemand-pin Boek 13 is weer een pareltje van eigen bodem. Dit keer is het een debuut! En wat voor een hij belanden hoppa zo op de shortlist van de hebban debuutprijs. Mijn recensie van de roman Niemand zoals hij kun je hier lezen.  Dit boek kreeg van mij een mooie 9. Hier gaat het boek over:

Renke heeft haar opa Pieter al een tijd niet gezien als ze opeens pakketjes van hem ontvangt, met post-its, kraanvogels van origami en dagboekfragmenten. Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij te horen kreeg dat hij lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte als. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. Hij probeert er het beste van te maken en wil karatetraining volgen bij zijn vriend Yamada. Doordat hij langzaamaan afscheid moet nemen, krijgt de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid soms de overhand. Op die momenten schrijft hij in zijn dagboek.

Als Renke haar baan verliest, reist ze haar opa achterna in een ultieme poging hem echt te leren kennen. In Nederland was ze voortdurend bezig haar leven te delen op haar blog en via social media, maar tijdens haar reis komt ze erachter dat niet alles te delen valt. Hoe graag ze dat ook zou willen.

Geboren-pin Het laatste boek dat ik deze maand las was Geboren in licht het slot deel in de Lillith trilogie. Ook dit boek kreeg weer een dikke voldoende. Hier gaat het boek over.

Lilith vindt tijdens haar zoektocht naar de laatste draken meer dan waar ze op gerekend had. Naast haar achtervolgers en een onverwachte bondgenoot krijgt ze nu ook te maken met de godheid Jakob, die op zijn zachtst gezegd niet blij is. De steeds ambitieuzere Ferh-dessar en Kasimirh zetten intussen hun oude vete voort ten koste van de bevolking van Merzia. Terwijl hun strijd tot uitbarsting komt, keert Lilith terug. Niemand kan vermoeden welke verstrekkende gevolgen haar keus zal hebben, wanneer Jakob dreigt de wereld te vernietigen als hij Zijn zin niet krijgt.

Dat waren alle boeken die ik deze maand gelezen heb! Dat zijn er aardig wat he. Ik hoop komende maand net zoveel of zelfs meer boeken te lezen. Ik hoop vooral lekker in het zonnetje te kunnen lezen.

Liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jody
3 jaren geleden

Ben heel benieuwd naar het boek van Kim ten Tusscher!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x