Recensie Geboren in Licht van Kim ten Tusscher

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vriendlief en ik genieten deze week van een welverdiende vakantie (Nou ja vriend lief want ik werk natuurlijk niet) Maar toch is het fijn om lekker samen thuis te zijn en even niks te moeten. Echt veel plannen hebben we ook niet gewoon een beetje werken in de tuin, lekker eten en drinken, wandelen en genieten vooral heel veel genieten.

Vandaag is het prachtig weer en las ik het boek Geboren in Licht van Kim ten Tusscher uit. Helaas alweer het laatste deel in de Lillith trilogie. Volgende week komt er nog wel een leuk interview met kim aan en een winactie.

Maar goed tijd dus om het over Geboren in Licht te gaan hebben van Kim ten Tusscher.

Geboren in Licht

Titel: Geboren in Licht Auteur: Kim ten Tusscher Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat Geboren in licht over:

Lilith vindt tijdens haar zoektocht naar de laatste draken meer dan waar ze op gerekend had. Naast haar achtervolgers en een onverwachte bondgenoot krijgt ze nu ook te maken met de godheid Jakob, die op zijn zachtst gezegd niet blij is. De steeds ambitieuzere Ferh-dessar en Kasimirh zetten intussen hun oude vete voort ten koste van de bevolking van Merzia. Terwijl hun strijd tot uitbarsting komt, keert Lilith terug. Niemand kan vermoeden welke verstrekkende gevolgen haar keus zal hebben, wanneer Jakob dreigt de wereld te vernietigen als hij Zijn zin niet krijgt.

 

Dit vind ik van Geboren in licht:

Ook de cover van Geboren in Licht vind ik weer prachtig getekend. Deze draak oogt erg stoer en ijzig en de titel past perfect bij de andere delen. Mijn recensies van deel 1 en deel 2 kun je hier lezen. 

Dit deel is in dezelfde fijne schrijfstijl geschreven als de andere delen. Wat ik leuk vind is dat we in dit deel weer nieuwe personages leren kennen. Daarnaast gaat Lillith in dit deel opzoek naar de Laatste draken. Persoonlijk vind ik het super leuk dat we in dit deel lezen over meerdere draken. Daarnaast leer je Lillith ook weer van een totaal andere kant kennen. Ze leert namelijk ook in dit deel weer veel over zichzelf. Dit is ook wel de rode draad in deze trilogie. Boek voor boek zie je Lillith groeien en ontwikkelen. 

De Lillith trilogie besteed dus heel veel aandacht aan de ontwikkeling en de zoektocht naar wie Lillith is. Het verhaal is spannend maar niet bloederig als je snapt wat ik bedoel. De spanning word in alle delen langzaam aan opgebouwd. In geboren in Licht valt eigenlijk alles uit de voorgaande 2 delen samen. Er is voldoende ontwikkeling maar ook iets meer spanning dan in de eerste 2 delen. Het einde van dit boek had ik niet zien aankomen en dat is natuurlijk super tof! 

Na het lezen van Geboren in Licht ben ik alleen maar nog nieuwsgierig geworden naar de rest van het verhaal. Want dat het verhaal van Jacob nog niet af is dat is duidelijk want wat gebeurd er na het einde van dit boek?  Gelukkig kun je daar achter komen in de Vertellingen van de Ondergang serie. Daarin zijn inmiddels al een aantal delen verschenen en het nieuwe deel Blind komt eraan. 

Maar goed ik dwaal een beetje af 🙂 Waar veel andere bloggers deel 2 minder vonden was dat mijn favoriet maar Geboren in Licht deed daar niet veel van onder dus krijgt dit boek een mooie 9 van mij. 

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Geboren-pin

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Licht. Een mooie afsluiting van een steengoede trilogie. Mijn recensie van Geboren in Licht kun je hier […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x