Recensie: De poorten naar Valemya van Ingrid Hageman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje deze week komen er wel heel veel recensies online. Ik geloof dat het er elke dag wel eentje is. Ik heb deze maand dan ondanks de persoonlijke tegenslagen toch een erg goede leesmaand gehad.  Vandaag gaat mijn recensie over De poorten naar Valemya van Ingrid Hageman. De poorten naar Valemya is het eerste deel van een trilogie. Maar goed tijd dus om het boek te gaan bespreken.

De poorten naar Valemya

Titel: De poorten naar Valemya Auteur: Ingrid Hageman Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat De poorten naar Valemya over:

Al haar hele leven voelt Isa Catelijn dat ze anders is dan de rest. Dan komt ze er gaandeweg achter dat haar wortels niet in deze wereld liggen, maar elders: in Valemya. Meneer Kremije, een elf, voert haar mee door een poort naar zijn wereld.
Valemya lijkt vredig, maar schijn bedriegt. Daar komt Cat op gruwelijke wijze achter, als de heksenmeester Ruscan beweert dat ze een zeer sterke magie bezit. Ongeoefend in haar pas ontdekte magische gaven, moet ze al snel allerlei gevaren trotseren.
Intussen worstelt ze met haar gevoelens voor haar beste vriend Mike en de mooie elf Malio. Mike blijkt al jaren verliefd op haar te zijn, maar Cat ziet hem vooral als haar beste maatje. Daarentegen is Malio een persoon die bepaalde gevoelens bij haar losmaakt, maar die tegelijkertijd onbereikbaar voor haar is. Of toch niet?
Terwijl de problemen zich opstapelen rond de poorten en haar gevoelens, en ze haar magie onder controle probeert te krijgen, wordt het Cat duidelijk dat ze snel keuzes moet maken. Anders zou het wel eens te laat kunnen zijn voor haar… en de wereld.

Dit vind ik van De poorten naar Valemya: 

Laten we zoals altijd maar even kort bij de cover beginnen! Ik vind de cover mooi getekend en het wordt Valemya springt eruit door het mooie font en de gele kleur. De titel past ook goed bij het boek. 

Als we het dan gaan hebben over het verhaal zelf dan heb ik plus en minpunten. Een zeer groot pluspunt vind ik het feit dat het fantasie is maar het zich wel in de huidige tijd afspeelt. Ik vind dat namelijk altijd erg leuk. Daarnaast vind ik de personages ook erg leuk! Malio is een Elf die zelfs mijn hartje sneller laat kloppen. Alleen al bij de beschrijving van zijn personage zie ik een heerlijke knappe elf/man voor me. Daarnaast is hij ook nog eens dapper en sterk volgens mij een echte rots in de branding.

Dan hebben we Cate (Isa Castelijn) een lekkere pittige tante die goed voor zichzelf kan opkomen ze doet aan Tai kwando en werkt op de SEH. Daarnaast voelt ze zich zelf wel anders als andere. Waarom tja daarvoor moet je het boek zelf gaan lezen. 

Het verhaal zelf is ook lekker vlot geschreven. Alleen miste ik in het begin een beetje de spanning. Dit zie je vaker bij een eerste deel van een trilogie omdat dan veel aandacht wordt besteed aan de opbouw van het verhaal.  Dat is ook bij dit verhaal zo. Toch had er van mij wel een tikkie meer spanning in gemogen. Wat ik ook een klein minpuntje vond is dat de taal soms iets te jeugdig overkomt in mijn ogen. 

Maar verder heb ik eigenlijk niet meer dan lof voor dit eerste deel van deze trilogie. Binnenkort kunnen jullie hier ook de recensie van deel 2 en 3 lezen. Maar voor nu krijgt dit boek alvast een mooie 7,5

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Poorten-pin

Het blog waarin ik Ingrid Hageman voorstel aan jullie kun je hier lezen.

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Bookstamel is geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
3 jaren geleden

Het klinkt als een mooi fantasieboek (en wat zich dan toch in de huidige tijd afspeelt. Bijzonder). Het is niet helemaal mijn type boek (ik lees nu heel veel over Indonesië en momenteel de brieven van Willem Nijholt aan Hella Haase over onder andere zijn tijd als kind in een jappenkamp), maar ik vind het altijd leuk om te lezen wat je ergens van vindt en waarom.
Rory onlangs geplaatst…Wat is het goede moment om over te stappen op een nieuwe smartphone?My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x