Recensie De Uitverkorene van Taran Matharu

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een tijdje geleden kwam er een oproepje voorbij op facebook voor het Premium Lezersprogramma van Best of Ya. Ze zochten recensenten voor een aantal van hun titels. Ik besloot om me op te geven voor het boek De Uitverkorene van Taran Matharu. Dit boek stond namelijk al een tijdje op mijn wishlist van boeken die ik nog graag eens zou willen lezen.

De Uitverkorene van Taran Matharu viel een aantal dagen later op mijn mat! Het zonnetje scheen ook nog eens heerlijk dus besloot ik om dit boek gelijk lekker in het zonnetje te gaan zitten lezen.

De Uitverkorene

Titel: De Uitverkorene Contender 1 Auteur: Taran Matharu Uitgeverij: Best of  Ya Genre: Young Adult / Fantasy Cijfer: 9,5

Hier gaat De Uitverkorene over:

Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en – wat eigenlijk nog vreemder is – mensen uit verschillende tijdperken. Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groep anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren. Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen? Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Dit vind ik van De Uitverkorene: 

Ik begin zoals gewoonlijk weer met de cover. Ik vind deze hardcover uitvoering van De Uitverkorene van Taran Matharu echt prachtig. De tekening erop is geweldig en het rood en zwart gaat mooi samen. Daarnaast sprak de titel mij ook gelijk aan en deze past ook perfect bij het verhaal.

De uitverkorene van Taran Matharu is het eerste deel van een serie en dat merk je! Want de auteur heeft veel aandacht besteed aan de opbouw van de wereld en de kennismaking met de personages. In het boek komen een aantal dingen uit onze geschiedenis naar voren van beelden tot mensen. De feiten en weetjes die je hierbij ontdekt zijn er interessant dit vond ik echt een hele mooie toevoeging aan het verhaal. 

In het begin van het boek spring je wat op en neer tussen de tijd waarin het verhaal zich afspeelt tot een paar maanden daarvoor. Zelf vond ik het fijner toen het verhaal echt begon en deze verspringen stopte maar ik snap wel waarom de auteur hier voor heeft gekozen. 

Bewaar voor later op pinterest

De uitverkorene 2

Zoals ik al kort vertelde hierboven zijn de personages in dit boek ontzettend goed uitgewerkt. Cade het hoofdpersonage is een vriendelijke jongen. In eerste instantie wil hij niet echt opvallen. Maar naarmate het verhaal verder gaat zul je merken dat zijn personage zich erg snel ontwikkeld. Naast Cade is Quintus een van mijn favoriete personages waarom dat moet je toch echt zelf in dit boek gaan ontdekken. 

De spanning word rustig opgebouwd in dit verhaal en daaruit kun je ook merken dat het om een eerste deel in een serie gaat! Toch bleef het de hele tijd spannend genoeg om mij nieuwsgierig te houden naar hoe het verder zou gaan. 

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit tot nu toe een van mijn favoriete boeken is die ik deze maand gelezen heb. Daarom krijgt De uitverkorene van Taran Matharu van mij een mooie 9,5

Heel veel liefs, Melanie

 

Meer recensies van mijn hand vind je hier 

 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Bookstamel is geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
3 jaren geleden

Ik vind de cover idd erg mooi, dat zou wel een reden zijn om het boek te bekijken, maar qua verhaal is het niet echt mijn ding.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik vind de cover heel prikkelend positief bedoeld. De kleuren zwart en rood en de persoon mysterieus. Zelf vind ik het moeilijk lezen al tijdperken door elkaar heen lopen.

Tessa
3 jaren geleden

Ik heb niets met het YA genre, ik lees liever een biografie over rocksterren en thrillers, maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt
Tessa onlangs geplaatst…Review: Iconic London Prep Set Glow SprayMy Profile

Cynthia
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Wow, het krijgt een 9,5 van je! Dat maakt me stiekem toch wel nieuwsgierig. Al weet ik niet of dit echt mijn genre is.
Cynthia onlangs geplaatst…5x Fijne Coöperatieve SpellenMy Profile

jasmina
jasmina
3 jaren geleden

Dit heeft me wel nieuwsgierig gemaakt zeg

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik dacht even wat krijgen we nou ?? dat boek bestaat toch al bijna 30 jaar?? Maar ik was in de war. Het boek wat ik bedoel heet Uitverkoren geschreven door Chaim Potok. OOk een absolute aanrader

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Hoppa, dat is even een hoog cijfer zeg. Niet helemaal mijn stijl dus ik zou het zelf niet zo snel gaan lezen.

rachel
3 jaren geleden

de cover vind ik mooi en mocht ik ook een boek gaan lezen zou ik deze wel lezen
rachel onlangs geplaatst…Theemoment #6My Profile

Gea
Gea
3 jaren geleden

De cover ziet er wel gaaf uit. Ik lees alleen nooit boeken.
Gea onlangs geplaatst…Overhemd van HemdvoorHemMy Profile

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x