Recensie Toxine Rani De Vadder

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie. Dit keer is het een recensie van een boek dat hier al even op de plank lag. Ik wist namelijk al langer dat Rani De Vadder deze maand auteur van eigen bodem zou zijn. Dus besloot ik in overleg met de uitgever natuurlijk om Toxine te bewaren voor deze maand. Of Toxine ook het wachten waard was? Tja dat kun je natuurlijk hieronder lezen in mijn recensie.

Titel: Toxine Auteur: Rani De Vadder Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 8

Hier gaat Toxine over:

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen.
Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden.
Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

Dit vind ik van Toxine:

Ik begin zoals altijd weer met de cover! want wauw deze cover is wel echt om te smullen ik vind hem echt super mooi. Ik kan zo ontzettend genieten van de kleuren en het lettertype. De titel vond ik ook gelijk pakkend. 

Dan gaan we naar het verhaal! Rani de Vadder is een debuterend auteur en mag met recht trots zijn op haar debuut. Khala is in mijn ogen echt het perfecte personage een stoere vrouw die vecht voor haar leven. Een vrouw die weet wat doorzetten is echt een stoer persoon. Khala is namelijk een offer voor de Opperheer. Alle offers hebben een speciaal talent maar die van Khala is wel heel bijzonder. 

Het verhaal begint met Khala die weg vlucht voor de Opperheer op haar 18 de verjaardag. In het begin gaat het verhaal wat traag. Rani weet goed de achtergrond informatie te delen en ook goed de personages neer te zetten. Maar echt mega spannend ofzo vond ik het begin niet. Ik vroeg me een beetje af waar het heen zou gaan. 

bewaar voor later op pinterest

Maar vanaf het moment dat ze de roodharige furie ontmoeten waar ik nu nog niet te veel over ga verklappen komt de vaart erin. Het verhaal word steeds spannender en er gebeurd elke keer wel weer iets. Daarnaast krijg je steeds meer een band met de personages. Rani weet je vanaf dat moment als het ware het verhaal in te zuigen. Je wil doorlezen want je wil weten hoe het gaat aflopen. 

Met Toxine heeft Rani De Vadder een ijzersterk debuut neergezet een spannend verhaal wat smaakt naar meer. Ik kan dan ook niet wachten op een volgend boek van haar hand. Rani krijgt voor Toxine een mooie 8

Heel veel liefs.

Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Merel | De Mamagids
3 jaren geleden

Klinkt gelijk al spannend, ik was gelijk benieuwd. En inderdaad wat een mooie cover, alleen daarom al.
Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Bedplassen: oorzaken en tips waar je echt iets aan hebtMy Profile

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

De cover is inderdaad heel mooi maar ik ben bang dat de inhoud van dit boek niet echt mijn genre is.

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

zelfbeslissings recht is een prachtig thema! het boek is , denk ik, niet mijn genre, maar het thema onderschrijf ik

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Stoere vrouwen, altijd goed 🙂 en ja, leuke cover!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x