Be positive

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag een blog over Be Positive

Toen een paar jaar geleden mijn lichaam steeds harder achteruit ging. Ging ik van hard werken in de horeca en altijd rondlopen naar bijna altijd thuiszitten. Elke sport die ik deed eindigde in lichamelijke problemen. Van ontstoken pezen tot gewrichten die uit de kom gingen. Uiteindelijk begon ik meer te eten uit verveling en frustratie maar ook omdat ik me gewoon piep voelde. Langzaam aan verloor ik mijn passie om voor de Camera te staan. Iets wat ik ontzettend graag deed. Maar boven al begon ik mijn zelfvertrouwen steeds meer te verliezen.

Be positive

Ik begon steeds meer te denken dat ik het allemaal niet waard was. Wie zit er nou te wachten op een dikkertje met een hele lijst met beperkingen. Ik dacht dat niemand me meer leuk vond nu ik zoveel was aangekomen en zoveel klachten had. Toen belanden ik een visueel cirkeltje! Ik ging namelijk eten omdat ik ongelukkig was en ik werd ongelukkig omdat ik alleen maar dikker werd en thuis zat.

Momenteel zit ik nog steeds thuis. Mijn lichaam doet nog steeds niet wat ik wil. Ook heb ik nog regelmatig moeilijke dagen. Maar langzaamaan begin ik te beseffen dat ik goed ben zoals ik ben, met al mijn beperkingen en 30 kg extra gewicht. Langzaamaan leer ik weer te genieten van alles in het leven. Langzaam aan leer ik weer te lachen en te stralen. Langzaam aan leer ik toe te geven aan slechte dagen en extra te genieten op goede dagen. Langzaam aan leer ik dat 10 minuten wandelen ook prima is. Want hé dat is nog altijd 10 minuten meer dan helemaal niet gaan.

Zo ga ik stapje voor stapje vooruit. Gisteren heeft mijn vriend dit stralende en positieve gevoel weten vast te leggen in bovenstaande foto. Een foto waar ik voor het eerst sinds jaren weer trots op ben (Naast de selfies die ik maak want hé ik weet precies hoe ik die moet nemen om slank te lijken) Echt trots. Trots op wie ik ben trots op het feit dat ik het afgelopen half jaar op de goede weg ben en steeds positiever door het leven kan gaan.

Liefs, Melanie

P.s Hopelijk heb ik hier mee een aantal mensen geïnspireerd om be positive door het leven te gaan. Meer weten over mijn lichamelijke beperkingen lees dan dit blog eens. Een van de boeken waar ik mee werk is

 

Bewaar voor later op pinterest

positief

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
3 jaren geleden

Het klinkt heel cliché maar echte schoonheid komt van binnen. Je straalt op deze foto’s. Dát is schoonheid. Wat fijn dat je uit de vicieuze cirkel bent gekomen / eruit aan het komen bent. Stapje voor stapje. En acceptatie is ook een hele mooie. Soms zorgt blijven ‘duwen’ alleen voor een diepere groef. Terwijl het accepteren er gek genoeg voor zorgt dat je vanzelf doorgaat. Liefs!
Rory onlangs geplaatst…Selfcare is the new healthcare – inspiratieMy Profile

rachel
3 jaren geleden

herkenbaar, al blijf ik het lastig vinden. ik heb anorexia en ben extreem mager met een uhh ja dodelijk ondergewicht en dan is het echt niet altijd makkelijk om positive te blijven 😉 maar we blijven het proberen 😉
rachel onlangs geplaatst…Bouwvakker met vakantieMy Profile

nicole
3 jaren geleden

Fijn dat je je langaam maar zeker toch beter begint te voelen. De extra’s kilo’s, komen die doordat je niet meer zoveel kunt bewegen als voorheen?
nicole onlangs geplaatst…Koken met pakjes en zakjesMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  nicole

Nou dat speelt wel een rol maar is zeker niet alleen het probleem. Ik werkte 40 uur in de horeca amper tijd om te eten of te snoepen. Ik rookte 20 sigaretten op een dag en deed nog modellen werk. Toen ging mijn lichaam steeds harder achteruit ik stopte met roken maar ook werken ging steeds minder. Eerst ging ik de horeca uit maar werkte nog wel maar op een gegeven moment kon ik nog amper me eigen huisje stofzuigen. Zoals de dokters het zeggen mijn lichaam is er een van een 90 jarige. Zo kwamen de eerste 15 kilo erbij. Maar toen overleed mijn vader plotseling. Werd mijn moeder gediagnoseerd met zwaar hartfalen en zat ik alleen maar thuis. Ik had moeite om alles te verwerken en ging daardoor eten. Eten en snoepen werd mijn coping zoals ze dat noemen. Ik deed het niet omdat ik het lekker vond maar om me beter te voelen. Zo kwamen de laatste 15 kilo erbij.

Zomaar een dieet helpt dus ook niet zolang ik mijn gedachten niet kan aanpassen. Toen ik een jaar gelede de diagnose autisme erbij kreeg kwam ik bij theraphie terecht. Daar leer ik steeds meer dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik niet 30 minuten hoef te wandelen dat 10 ook goed is. Dat ik op slechte dagen kan toegeven aan de pijn. Zolang ik de volgende dag maar weer vol goede moed verder ga. Ik leer dat ik thuis dingen kan doen waar ik gelukkig van word zoals mijn blog. Maar ook leer ik bijv mijn huishouden plannen zodat ik niet teveel doe op de goede dagen. Ik leer te doseren. Dus stapje voor stapje kom ik zo vooruit. Ik hoef geen maatje 32-34 meer maar gewoon een gezonde 36-38 zou ik al mega blij mee zijn. Nu is dat een 44 maar ik kom dus van die 34 en geloof me dat is echt een heel verschil.

Ik word nooit helemaal gezond meer maar ik wil gewoon zoveel mogelijk uit het leven halen wat ik kan.
Bookstamel onlangs geplaatst…Recept 2 Gezonde Hapjes!My Profile

Laurien - Lots of Lauve
3 jaren geleden

Herkenbaar, ik eet en snoep veel meer als ik verdriet heb of veel te verwerken heb. Toch vind ik dat je ongelooflijk straalt op die foto! Je bent meer dan goed genoeg zoals je bent, onthoudt dat maar ! 🙂

Maaike
3 jaren geleden

Wat prachtig dat je dit deelt en je straalt ook echt op die foto dus fijn dat je je weer wat prettiger gaat voelen want die schoonheid zit echt van binnen en dan straal je dat vanzelf uit. Maar kan me voorstellend dat het even tijd nodig heeft om te wennen aan het nieuwe ‘normaal’.
Maaike onlangs geplaatst…Park Guell gratis bezoeken? Lees deze tips!My Profile

Maaike
3 jaren geleden

Wat prachtig dat je dit deelt en je straalt ook echt op die foto dus fijn dat je je weer wat prettiger gaat voelen want die schoonheid zit echt van binnen en dan straal je dat vanzelf uit. Maar kan me voorstellend dat het even tijd nodig heeft om te wennen aan het nieuwe ‘normaal’.

jasmina
jasmina
3 jaren geleden

Jeetje wat herkenbaar je blog….ook ik heb in die negatieve vicieuze cirkel gezeten…goed dat je posititief blijft…je kan het sterke vrouw!

Amina
3 jaren geleden

Je bent zo prachtig! En die foto waarop je lacht is zoooo mooi! Ik ben blij voor je dat je weer opgewekter bent. Je bent het zo waard! Liefs!
Amina onlangs geplaatst…Boekrecensie: Heerlijk duurt het langst van Jill MansellMy Profile

Gerda
Gerda
3 jaren geleden

Je kan en moet trots zijn op jezelf! 🤗 Prachtig zoals je bent 😘 en je straalt op de foto! 🤩Prachtige foto van een prachtige vrouw! En laat je leven niet leiden door wat je niet kan, maar juist wat je wel kan en doet! Stay Strong en Be Positive! 💪🏼

Joyce - SomedayTodayNL
3 jaren geleden

Mooi om te lezen, en een prachtige foto! Je straalt echt!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Last Week #20 sociaal levenMy Profile

Wanda
3 jaren geleden

Petje af dat je hier zo open over bent. Zelf vind ik het altijd erg moeilijk om mijn echte gevoelens te uiten.

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x