Recensie Verbroken in schemer van Kim ten Tusscher

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Deze week is er een vol recensies! Ik heb vorige week natuurlijk van plaats een aantal recensies interviews geplaatst. Daardoor zijn de recensies naar deze week verplaats. Maar dat vinden jullie vast niet erg toch! Want de recensies zijn een belangrijk onderdeel van mijn blog. Deze keer is het tijd voor het tweede deel in de Lillith trilogie van Kim ten Tusscher. Verbroken in schemer is de naam van het boek. Hieronder kun je lezen wat ik van dit boek vindt.

Verbroken in schemer

Mijn recensie van deel 1 kun je hier lezen. Alle delen kun je hier kopen. 

Titel: Verbroken in Schemer Auteur: Kim ten tusscher Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 10

Hier gaat verbroken in schemer over:

Er is altijd een keuze. De keuze tussen leven en dood Sinds de gebeurtenissen in ´Gebonden in Duister´ heeft Lilith zich erbij neergelegd dat ze weer in handen is van de oorlogszuchtige profeet Kasimirh en ze is bereid om in naam van de God Jakob haar verwoestende vluchten te hervatten. De enige andere optie – vechten aan de kant van Merzia – is minstens zo erg. Als het geluk eindelijk op haar pad komt, blijkt dat er nog een derde mogelijkheid is. Helaas zit het verleden haar op de hielen in de vorm van oncontroleerbare woede-uitbarstingen en Seraph, die van haar meester de opdracht heeft gekregen om haar terug te brengen naar huis. Wanhopig probeert ze met beide af te rekenen. OP ZOEK NAAR EEN UITWEG, BEVRIJDING EN ZICHZELF De strijd om Havv’n is geëindigd in het voordeel van Merzia, maar dat betekent niet dat de oorlog is afgewend. Als de magiër Ferhdessar terugkeert in Nadesj, blijkt dat koning Yvar een verbond wil sluiten met Zuzeca, een hogepriester van Margal. Het is het begin van een verslechterde band tussen de koning en zijn raadsheer. Als Yvar ook nog contact zoekt met Jakob, lijkt het einde van Merzia met rasse schreden naderbij te komen. Intussen laat de profeet Kasimirh het opleiden van zijn leger over aan een van de weinige personen die hij kan vertrouwen en reist door Naftalia om de mensen aan Jakob te binden. Zonder draak zijn zijn pogingen echter weinig succesvol. Als hij in een van de steden een geslepen tegenstander vindt, blijkt dat zijn kracht niet vanzelfsprekend is. Uiteindelijk leiden de intriges en gebeurtenissen tot een conflict dat alle betrokkenen voor de rest van hun leven zal tekenen en de wereld voor altijd zal veranderen.

Dit vind ik van Verbroken in schemer:

Zoals altijd begin ik met de cover! Deze vind ik weer geweldig getekend en past daarnaast ook ontzettend goed bij deel 1. Zoals je op de bovenste foto kunt zien geld dat eigenlijk voor alle drie de delen. De titel vind ik ook weer ontzettend goed gevonden. 

Op naar het verhaal! Laat ik beginnen met het feit dat ik Kim ten Tusscher echt een meester vind in de verbindingen leggen tussen de personages. Elke personage heeft een bepaalde invloed en rol in het verhaal en al deze personages zijn echt ontzettend goed uitgedacht. Hoewel Lillith de hoofdrol speelt in deze serie vergeet Kim zeker de andere personages niet en dat is erg fijn! Want door deze manier van schrijven krijg je echt een band met verschillende personages. 

Bewaar voor later op pinterest

Vebroken-pin

In dit deel voelt Lillith voor het eerst de vrijheid ze word namelijk ontvoerd maar bevrijd door de inwoners van Inuuk. Bij deze inwoners mag Lillith dus eindelijk doen wat ze zelf wil. Maar dan volgt de innerlijke strijd en het besef wat ze allemaal heeft aangericht. Een mooie verandering in het verhaal. 

Daarnaast weet Kim in dit deel de wereld waarin het verhaal zich afspeelt nog verder uit te diepen. Ook weet ze het verhaal vanuit verschillende perspectieven te vertellen. Door deze manier van schrijven geeft Kim geeft je op deze manier een andere kijk op de dingen die er gebeuren waardoor het verhaal nog meer diepgang krijgt.

Daarnaast vind je natuurlijk ook weer de nodige spanning in dit boek, Verraad en intriges maar deze moet je lekker zelf gaan ontdekken want anders verklap ik echt veel te veel. Ik kan inmiddels wel zeggen dat Kim ten Tusscher in mijn ogen een meester is in het schrijven van fantasie boeken. Dus houdt je net als mij ontzettend veel van fantasie boeken. Dan mag je die Lillith trilogie zeker niet overslaan. Dit boek krijgt van mij dan ook weer een dikke 10 

Liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Mooi dat je zo eerlijk bent , je schrijft op wat je er echt van vindt. Mooi boek.

Lizette
3 jaren geleden

Ik vind de kaft ook echt heel mooi! Mysterieus.
Lizette onlangs geplaatst…Wat te doen tijdens een weekendje in Slochteren, GroningenMy Profile

rachel
3 jaren geleden

heel fijn je eerlijkheid!! en de cover is zeker mooi. alleen denk ik niet dat het een boek voor mij is

Merel | De Mamagids
3 jaren geleden

Vind het echt knap als iemand in staat is drie boeken te schrijven die onderling zoveel samenhang vertonen. Dit boek lijkt me ook echt een musthave, als afronding en mooie afsluiter van de serie. Zal eens kijken of ze hier in de bieb het eerste deel hebben! Ben eigenlijk wel benieuwd.

Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Bedplassen: oorzaken en tips waar je echt iets aan hebtMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x