Recensie Festivalkriebels van Myrna Pruijn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Helaas zijn de festivals dit jaar bijna allemaal afgelast! Maar met het boek Festivalkriebels van Myrna Pruijn waan je jezelf toch weer even op een festival. Ik zag dit boek meerdere keren voorbij komen op instagram en werd erg nieuwsgierig naar het verhaal! Ik vond het dan ook super leuk dat ik het boek van Myrna Pruijn mocht gaan lezen.

Festivalkriebels

Titel: Festivalkriebels Auteur: Myrna Pruijn Uitgeverij: Mijnbestseller.Nl Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Festivalkriebels over: 

Festivals. Floor krijgt er geen genoeg van: mooi weer, vrolijke mensen, leuke muziek. Na alle shit die ze heeft meegemaakt is ze vastbesloten om zoveel mogelijk te genieten van het leven en haar festivalleventje vol zon, muziek, drank en drugs is de perfecte manier. Tot onbegrip van Floor’s andere vriendinnen, die zich zorgen beginnen te maken om Floors levensstijl. Dan komt het voorstel om naar het vetste festival van Europa te gaan: Dimensions. De perfecte kans om weer dichter bij elkaar te komen. Maar dat weekend loopt niet helemaal zoals gepland…
Morris is opkomend DJ en mag als headliner draaien op Dimensions. Het festivalleven dat Floor zo begeert voelt voor Morris steeds meer als een gouden kooi. Hij dreigt zijn vrienden en zichzelf steeds meer te verliezen. En dan ontmoet hij Floor…

Dit vind ik van Festivalkriebels:

Persoonlijk houdt ik niet van foto’s op de cover. Maar van deze foto krijg je wel gelijk een festival vibe en dat past prima bij het boek. De titel vind ik ook erg passend. 

Als we dan gaan naar het verhaal dan moet ik beginnen met Myrna Pruijn te complimenteren met het festival gevoel dat het boek wist over te brengen. Ik ging vroeger zelf vaak naar festivals en dit was helemaal hoe ik het toen ook ervaarde. De personages zijn stereo types maar dat dat past wel ontzettend goed in dit boek. 

Je hebt de dj die houdt van de muziek maar eigenlijk niet zo van de wereld er omheen. De meisjes die alles doen voor de fame! Die graag bij de bekende mensen willen horen etc. De meisjes die naar festivals gaan als vlucht of om gewoon eens iets nieuws uit te proberen. 

Bewaar voor later op pinterest

Festivalkriebels

Dus wat dat betreft neem ik mijn hoed af voor deze debuterende auteur. Was ik dan alleen maar positief over dit verhaal dat niet. Ik vond het een heerlijk boek hoor en je las het lekker snel weg maar ik miste wel een beetje de diepgang. Floor leren we best goed kennen en we ontdekken langzaam aan in het verhaal waarom zij bepaalde dingen doet. Echter leren we de vriendinnen van floor niet echt kennen. 

Daarnaast was de achtergrondinformatie over dj Morris voor mij ook iets te summier waardoor ik niet echt een band met hem kon opbouwen. Het hele boek leefde ik mee met Floor maar niet echt met de andere personages. 

Al met al dus een leuk boek met positieve en minder positieve punten. Een prachtig debuut dus van een auteur die de potentie heeft om een geweldige auteur te worden. Waar we nog veel van gaan lezen. Ik geef dit boek  dan ook een mooie 8

Liefs, Melanie

Meer feelgood recensies vind je hier.

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Simone
4 jaren geleden

Oh dit doet me direct denken aan de tijd dat ik nog vaak ging. Lekker dansen in de zon met een lekker cocktailtje of een ander lekker drankje. Ik krijg er alweer helemaal zin in!

Simone onlangs geplaatst…Netflix series in tweede helft van juli 2020 die ik ga kijken!My Profile

Sherry
4 jaren geleden

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Het lijkt me een heerlijke zomerboekje.

Manon
4 jaren geleden

Goede recensie! Soms vind ik het wel eens te veel als je van elk personage een achtergrond ervaart, maar dit is ook wel weer weinig.
Manon onlangs geplaatst…Sally Hansen Good. Kind. Pure. nagellak reviewMy Profile

Merel | De Mamagids
4 jaren geleden

Klinkt als de perfecte roman voor op het strand of in de achtertuin, luchtig en niet te veel nadenken. Wel jammer dat je de band met de andere personages een beetje mist. Zal ‘m in gedachten houden. Misschien leuk voor mijn verlof over een paar maandjes.
Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Bedplassen: oorzaken en tips waar je echt iets aan hebtMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x