De favorieten van Heather bouman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer een feestdag! Want het is weer tijd voor een winactie. Dit keer maken jullie kans op het debuut boek van H.M.C Knight. (Echte naam Heather bouman) R-Evolutie: ijzer in vuur is de naam van het boek en later in deze blog ga ik je nog wat vertellen over het boek.

Maar aangezien we hier te maken hebben met een debuterende auteur leek het me een leuk idee om jullie eerst kennis te laten maken met H.M.C Knight door middel van een aantal van haar favorieten.

Heather bouman

Maar zou je jezelf misschien eerst even kort kunnen voorstellen aan de lezers? Ik ben Heather Bouman, ik ben momenteel 22 en ik woon in Den Helder. Ik heb een bachelor Japanstudies gevolgd en begin in september met een master vertalen voor Engels en Nederlands. Ik hou van fitness, gamen, rugby en uiteraard van schrijven.

En het is ook wel leuk om te weten hoe je bent begonnen met het schrijven van een boek. Dat begon toen ik 9 was, in groep 5. Mijn basisschooljuf zei dat ik als extra opdracht wel een boek kon gaan schrijven. De allereerste versie ging over een meisje genaamd Heather (ik was toen heel creatief) en vanaf daar is het uitgegroeid tot R-Evolutie. Het boek is nu eigenlijk onherkenbaar van wat het 13 jaar geleden was, maar het is waar mijn droom om schrijfster te worden is ontstaan.

Oke goed om naar de favorieten te gaan.

Wat was je favoriete boek toen je nog een kind was? Ik was – en ben nog steeds – onwijs fan van de Harry Potter serie. Als kind las ik bijna niets anders; zodra ik het laatste deel uit had, begon ik van voor af aan. Het is altijd mijn grote voorbeeld geweest en ook nu ik de serie al tientallen keren gelezen heb, grijp ik er steeds weer naar terug. Mijn favoriete deel is het vijfde boek, Harry Potter en de Orde van de Feniks.

Wie is jouw favoriete auteur? Dat vind ik een heel moeilijke vraag. Mijn eerste gedachte was: J.K. Rowling, maar ik vind vooral haar boeken te gek en niet per se haar als auteur. Daarom zou ik zeggen: Kirsten Groot. Zij is een van m’n beste vriendinnen, ze is mijn kritiekpartner en ze schrijft zelf ook nog eens geweldig.

Welke Nederlandstalige auteur vind je echt te gek? Kelly van der Laan! Ik heb haar voor het eerst ontmoet op Castlefest en ze kan zo gezellig kletsen. Ook haar boeken vind ik echt geweldig, want ze schrijft lekker luchtig en ze heeft leuke humor. Ik had het geluk om haar als redactrice te hebben en ik heb echt genoten van het redactieproces.

Welk genre lees je graag? Ik hou vooral van moderne fantasy, omdat ik het leuk vind om te zien wat voor originele elementen schrijvers kunnen toevoegen aan onze wereld. Vaak lezen deze boeken lekker weg en daar hou ik van. Toch wijk ik ook graag uit naar klassieke fantasy. Ik vind het vooral fijn als een verhaal (redelijk) goed afloopt.

Op welke plek schrijf je het liefste aan je boeken? Ik zit het liefst aan mijn bureau in mijn eigen slaapkamer, omdat ik me daar toch het veiligst voel. Vroeger kon ik absoluut niet schrijven als iemand anders mee kon kijken op mijn scherm. Tegenwoordig vind ik dat wel makkelijker, maar ik vind het toch het lekkerst om alleen te werken.

Wat is je favoriete personage? Wat een gemene vraag! Dat is bijna als kiezen tussen je eigen kinderen (denk ik). Maar voor mij zou dat Nathan Walker zijn. Hij wordt constant geplaagd door zijn oudere broer en hij probeert dan heel stoer over te komen. Hij doet zijn best te verbergen hoe onzeker – en onhandig – hij werkelijk is. Ik vind zijn perspectief het makkelijkst om te schrijven, vermoedelijk omdat ikzelf ook de neiging heb me stoerder voor te doen dan ik eigenlijk ben.

Welke band of zanger vind je echt helemaal geweldig? Three Days Grace! Hun nummer “Riot” was mijn inspiratie voor het eerste boek. Ik haal mijn ideeën vooral uit muziek en Three Days Grace heeft mij ontzettend geholpen bij het schrijven.

Welke uitgeverij is jouw favoriet? Daar is voor mij natuurlijk maar één antwoord op: Zilverspoor! Ik heb ze twee jaar geleden voor het eerst ontmoet op Castlefest en ik voelde me gelijk welkom. Ik kan altijd heel gezellig kletsen met de schrijvers en tot nu toe geniet ik ook van de boeken die ik gekocht heb. Zelfs van degene die nog ongelezen in mijn kast staan, want ook de omslagen zijn erg mooi.

Je favoriete kleur? Rood, hoewel ik qua kleding meestal zwart draag.

De lekkerste maaltijd? Speklapjes in ketjapsaus.

Je favoriete snack of drankje tijdens het schrijven? Koffie! Meestal is het al op voordat ik begonnen ben met schrijven, maar het hoort er wel echt bij.

Je favoriete Festival? Elfia, omdat het mijn allereerste festival was en ook degene waar ik het vaakst geweest ben.

Het allermooiste boek dat je ooit gelezen hebt? Solo’s zwerftocht. Het is een oud boekje van mijn moeder dat gaat over de avonturen van een jonge kater. Ik vond het als kind ooit in de kast en ik wilde het lezen puur omdat er katten op de voorkant stonden. Er zitten ontzettend trieste scenes in en het zal altijd een van mijn favoriete boeken blijven.

Oke nog eentje je favoriete ijscosmaak? Als ze het hebben: koffie! Maar over het algemeen kies ik voor vanille omdat dat een veilige optie is. Vanille kunnen ze eigenlijk niet verpesten.

Nu mogen de lezers een vraag beantwoorden om kans te maken op jouw debuut boek. Welke vraag zou jij graag beantwoord zien? Wat is jouw favoriete fictieve slechterik en waarom?

We hebben H.M.C Knight nu een klein beetje beter leren kennen. Maar ik beloof dat jullie nog meer van deze auteur gaan horen want natuurlijk ga ik haar debuut boek binnenkort ook zelf lezen.

Ik had beloofd jullie nog te vertellen waar R-Evolutie ijzer in vuur over gaat. Het boek gaat over Jude Sayer.

Het ultieme paradijs, dat is het doel dat Jude Sayer voor ogen heeft. Hij vecht als leider van de Organisatie voor de terugkeer van de engelen. De zaken worden echter bemoeilijkt wanneer hij gedwongen is te onderhandelen met zijn rivaal Tyler Iron, de leider van de haast onverslaanbare strijders van WAR. Beide partijen hebben iets wat de ander nodig heeft.

Verwikkeld in een web van leugens en bedrog proberen Jude en Tyler elkaar te overtroeven. Beiden zijn bereid tot het uiterste te gaan.

Bewaar voor later op pinterest.

heather bouwman

Nou dat klinkt toch super spannend. En aangezien dit boek nog niet is verschenen ben je ook nog eens een van de allereerste die dit boek zal gaan lezen mocht je hem winnen. Maar voor we over gaan naar de winactie wil ik eerst Heather bouman nog bedanken dat ze mee wilde werken aan deze blog.

Wat moet je nou doen om kans te maken op R-Evolutie: ijzer in vuur van H.M.C Knight (Heather bouman)

Beantwoord deze vraag: Wat is jouw favoriete fictieve slechterik en waarom?

Zorg dat je dit voor 30 juli doet

Op 1 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt in de grote winnaars post. Dan heb je een week om te reageren.

Heel veel succes allemaal

Liefs, Melanie

R-evolutie van Heather Bouman kun je hier kopen.  Meer lijstjes met favorieten vind je hier.

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna López Dekker
Anna López Dekker
3 jaren geleden

Wat klinkt dit als een interessant boek! Heather klinkt trouwens ook als een geweldige meid.
Mijn lievelingslechterik is de demon Crowley, uit “Good Omens” van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Men zou kunnen zeggen “ja, maar hij is geen slechterik, want hij helpt de wereld redden,” alleen doet hij dat puur uit eigenbelang, zonder zijn eigen duivelse aard verder op te geven.
Loki, uit de Magnus Chase boeken van Rick Riordan is trouwens ook erg interessant.

rachel
3 jaren geleden

klinkt als een goed boek! leuke meid om te zien en om haar antwoorden te lezen, lekker spontaan!
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #29My Profile

Melissa
3 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

He wat grappig dat ze uit den helder komt. Ik ben daar geboren en opgegroeid. Maar woon nu inmiddels al bijna 11 jaar in Emmen.

Bianca Voulon
Bianca Voulon
3 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Gollem in ” In de ban van de ring” van J.R.R. Tolkien.
Zo mooi zoals hij maar achter de ring aan blijft gaan en tegelijkertijd zo zielig.

Heather jouw boek lijkt me echt super mooi om te lezen.

AnnaB
AnnaB
3 jaren geleden

Leuk om te lezen en zo H.M.C Knight een klein beetje te leren kennen!
Mijn favoriete fictieve slechterik is : Don Vito Corleone Op een of andere manier krijg je toch een zwak voor hem, waarschijnlijk door zijn sterke familieband en zijn loyaliteit.
Benieuwd naar het boek : R-Evolutie: ijzer in vuur

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

bij je favoriete auter gaat het er toch om wie je het allerbeste vindt schrijven van de hele wereld? Dus of je iemands boeken leuk vindt?
Ik snap dus de opmerking: ” J.K. Rowling, maar ik vind vooral haar boeken te gek en niet per se haar als auteur.” niet.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Ik snap hem wel als auteur is J.K Rowling super maar ze heeft zich ook nogal eens homofobisch uitgesproken. Als iemand geweldig schrijft maar je kan niet achter zijn of haar uitspraken staan dan is het niet meer je favoriete auteur.
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview Astrid Habraken + WinactieMy Profile

Inge
3 jaren geleden

Moeilijk om te zeggen wie mijn favoriet is. er zijn er meerdere. Maar dan ga ik voor Moriaty. Iemand die zo’n slimme man aankan moet wel top zijn. Vindt het ook leuk dat in de serie Elementary het een vrouw is 😉

Sylvia
Sylvia
3 jaren geleden

Fijne favorieten om te lezen <3
Leuke vraag, ik ga dan denk ik voor Maleficent, een prachtige, krachtige en mooie fee! Vooral door de laatste twee films nog meer een inkijkje in haar als persoon gekregen (wauw!) en je begrijpt haar zo veel beter. Plus wie wil er nu niet in de Moors wonen? Alhoewel, misschien niet als mens zijnde 😉

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x