Recensie: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay van Nicola May

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Helaas komt aan alle leuke dingen een eind. Zo ook aan de blogtour van de Cockleberry Bay boeken van Nicola May. Vandaag is het alweer tijd voor mijn laatste blog in deze blogtour. Dit keer is het een recensie van het laatste deel Een nieuwe kans in Cockleberry Bay van Nicola May. Is dit boek de perfecte afsluiter van deze trilogie? Dat lees je in onderstaande recensie.

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay kun je hier kopen.

*** Let op dit is het derde deel in een serie en kan spoilers bevatten ***

Titel: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay Auteur: Nicola May Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Roman Cijfer: 6,5

Hier gaat Een nieuwe kans in Cockleberry Bay over:

Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

Dit vind ik van Een nieuwe kans in cockleberry Bay:

Ik blijf de covers van de boeken van Nicola May echt geweldig vinden. Misschien stiekem ook een beetje omdat ik Hot echt heel erg leuk vind! De titel is wat lang maar past goed bij het verhaal. 

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Laat ik meteen met de deur in huis vallen dat dit niet mijn favoriete deel in deze serie is. Ik vind dit deel want minder uitgewerkt alles gebeurd vrij snel. Daarnaast blijft de wedstrijd om de cornershop wat op de vlakte. Daarnaast wist ik eigenlijk aan het begin van het verhaal al hoe het boek zou gaan eindigen. Nou is dat bij een feelgood natuurlijk niet heel erg maar er had net wat meer diepgang in mogen zitten. Daarnaast miste ik de humor uit de voorgaande twee delen ook wel een beetje. 

Wat ik dan wel ontzettend fijn vond is dat Rosa in dit deel weer wat meer haar zelf is. Gewoon aardig en vriendelijk. Haar zorgzame kant komt weer meer naar boven. Deze kant vind ik echt veel beter bij Rosa passen.  Ik ben dan ook blij dat de serie eindigt met deze Rosa. 

Daarnaast komen er in dit deel ook weer een aantal nieuwe personages voorbij zoals Nate. Nate had een zeer interessant personage kunnen zijn. Want heel de tijd dacht ik er gaat meer schuil achter deze jongen. Maar doordat het verhaal erg snel ging bleef het personage van Nate wat vlak. Dat is jammer want daardoor kreeg ik niet echt een band met hem.

Bewaar voor later op pinterest 

Nieuwe kans

Daarnaast miste ik mijn vriendelijke homostel in dit boek. Ze kwamen wel een aantal keer aan de beurt maar veel minder dan in de andere delen. Terwijl deze mannen juist altijd zo’n goede hulp voor Rosa zijn geweest en echt zorgde voor de vrolijke noot. 

Al met al was het geen slecht boek maar het had veel beter kunnen zijn. Nicola May had iets meer tijd kunnen nemen om het verhaal goed uitgewerkt af te ronden. Dit deel krijgt van mij dan ook maar een 6,5. Het is nog steeds een leuke feelgood om te lezen maar niet echt heel speciaal

Heel veel liefs,

Melanie

De recensies van de voorgaande delen vind je hier.

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stella
3 jaren geleden

Bedankt voor je recensie! Ik zag deze liggen en vond de kaft inderdaad erg mooi, maar na het lezen van je recensie denk ik… niet echt iets voor mij! Fijn dat je het leuk vond en bedankt voor je informatie.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Stella

Graag gedaan ik vind het altijd leuk om recensies te schrijven!
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Gaby RaaijmakersMy Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Jammer dat het allemaal zo snel ging en dat dit deel wat minder was, ik vind de cover wel echt heel mooi!!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Ja de cover is idd prachtig! En Hot zo heet het hondje op de cover is echt geweldig
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Gaby RaaijmakersMy Profile

trackback

[…] echt net zo mooi als de rest van de serie. Ook zal hij in je boekenkast niet mis staan naast deel 1,2 en 3. Met de titel is ook echt niks […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x