Recensie Rood wit en koningsblauw Casey Mcquiston

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van het boek Rood Wit & Koningsblauw van Casey Mcquistion. Ik moet eerlijk zeggen dat dit toch wel een van de boeken was waar ik dit jaar enorm naar uit keek. Vooral omdat het weer eens wat anders dan anders zou zijn. Ik vond de insteek van dit verhaal super leuk.

Heeft Casey McQuiston mij met Rood wit & koningsblauw ook weten te overtuigen? Je leest het in onderstaande recensie.

Rood wit en koningsblauw

Titel: Rood, Wit & Koningsblauw Auteur: Casey Mcquiston Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Young Adult Cijfer: 9,5

Hier gaat Rood, Wit & Koningsblauw over: 

”Het is bijna onmogelijk om mee te maken hoe Alex voor Henry valt zonder zelf verliefd op hem te worden – op hen allebei, én op dit briljante, geweldige boek.” Dat schreef de New York Times Book Review bij verschijning van ‘Rood, wit en koningsblauw’ van Casey McQuiston. Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

DSC_0010

Dit vind ik van Rood, Wit en Koningsblauw:

Nou laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen de cover! Ik vind de zoetsappige roze kleur van de achtergrond eigenlijk wel erg leuk! en de getekende prinsen vind ik erg mooi. De titel past perfect bij het verhaal. 

Dan het verhaal zelf wat een heerlijke schrijfstijl heeft Casey zeg! De schrijfstijl past perfect bij de doelgroep van jong volwassenen. Hij is namelijk vlot met een flinke dosis humor. De personages van Prins Henry en Alex de zoon van de president van Amerika zijn echt super goed neergezet. Als je aan Henry denkt zie je in eerste instantie een lekkere stijve hark zoals een prins hoort te zijn. 

Alex daar in tegen is de rebel voor de buitenwereld die van feesten houdt en graag de grens opzoekt. Maar thuis zit die met een leesbril op tussen de boeken en papieren. Al snel in het verhaal merk je dat beide personages een flinke dosis humor hebben. Daardoor blijft het verhaal van deze 2 mannen die misschien wel de liefde vinden lekker luchtig en ontspannen om te lezen. 

Met zinnen als Uwe koninklijke geilheid worden de wat sexsie scene’s geopend. Op een gegeven moment is er een mailwisseling tussen Henry en Alex let dan vooral op de namen die ze elkaar geven ik lach soms echt helemaal dubbel. 

Voor mij was dit het eerste boek dat ik las over een liefde tussen 2 mannen. Ik vind dat Casey dit verhaal prachtig heeft neergezet en hoop dat er nog veel van zulke verhalen komen. 

Dus houdt jij van een lekkere luchtige young adult met een flinke dosis humor dan is dit een boek voor jou. Van mij krijgt het een mooie 9,5

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest. 

pinterest2

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bettie
4 jaren geleden

Ik las dit boek in het Engels en hoewel ik de stukken tussen Henry en Alex leuk vond vond ik juist de stukken over de politiek super saai. Meeste ook overgeslagen daarvan. Wel jammer, want ik had ook zulke hoge verwachtingen.

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Mooi cijfer! Ik ben nieuwsgierig geworden naar het boek, de cover ziet er ook leuk uit

corrina
4 jaren geleden

Lijkt me een mooi boek. Ik ben niet zo’n lezer

Tania
Tania
4 jaren geleden

door je hoge cijfer ben ik benieuwd geworden naar het boek. het klinkt alvast leuk

The lemon kitchen
4 jaren geleden

Wauw dus je geeft ook echt een hoog cijfer!! Tof

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x