Over de boeken van Ingrid Hageman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om eens te gaan kijken naar de boeken die Ingrid Hageman allemaal geschreven heeft. Ze heeft inmiddels aardig wat boeken op haar naam staan. Volgens mij is ze dan ook nog lang niet uitgeschreven. Maar goed zullen we eerst maar eens beginnen met de boeken die al gepubliceerd zijn.

Ingrid Hageman

Laten we beginnen met het boek De Poorten naar Valemya. Dit boek kwam uit in december 2014 en was het eerste boek van Ingrid Hageman. Dit eerste boek is gelijk het begin van een trilogie. Deel 1 ga ik lezen voor mijn recensie deze maand. Hier gaat De Poorten naar Valemya over:

Al haar hele leven voelt Isa Catelijn dat ze anders is dan de rest. Dan komt ze er gaandeweg achter dat haar wortels niet in deze wereld liggen, maar elders: in Valemya. Meneer Kremije, een elf, voert haar mee door een poort naar zijn wereld.

Valemya lijkt vredig, maar schijn bedriegt. Daar komt Cat op gruwelijke wijze achter, als de heksenmeester Ruscan beweert dat ze een zeer sterke magie bezit. Ongeoefend in haar pas ontdekte magische gaven, moet ze al snel allerlei gevaren trotseren.

Intussen worstelt ze met haar gevoelens voor haar beste vriend Mike en de mooie elf Malio. Mike blijkt al jaren verliefd op haar te zijn, maar Cat ziet hem vooral als haar beste maatje. Daarentegen is Malio een persoon die bepaalde gevoelens bij haar losmaakt, maar die tegelijkertijd onbereikbaar voor haar is. Of toch niet?

Terwijl de problemen zich opstapelen rond de poorten en haar gevoelens, en ze haar magie onder controle probeert te krijgen, wordt het Cat duidelijk dat ze snel keuzes moet maken. Anders zou het wel eens te laat kunnen zijn voor haar… en de wereld.

aDq6hVGQ

In december van 2015 kwam het tweede deel in deze trilogie uit De Poorten van Valemya – De vloek. Het leuke is dat ik heel de trilogie ga lezen dus ook van dit deel kun je binnenkort een recensie van mij verwachten. Ik ben namelijk gek op elfen en deze kom je in de boeken van Ingrid volop tegen. *** Let op de volgende tekst kan spoilers bevatten omdat het over een tweede deel gaat ***

Cats gevoelens voor Mike en Malio brengen haar in verwarring. Zal ze een keuze kunnen maken? Of wordt de keuze voor haar gemaakt? Een van de mannen heeft een dubbele agenda en is hij niet meer de persoon die hij was.

Een nieuw probleem dat Valemya in gevaar brengt dient zich aan.  Er heerst een vloek over het Noorden van Valemya en Cat is de aangewezen persoon om te helpen.

Heksenmeester Prudano wil met zijn zwarte magie over Valemya heersen. De kracht van de heksenmeester is ongekend en hij heeft duivelse plannen voor de elfenwereld. Met zijn drieën zijn de elfen Malio, Ferdo en Cat niet sterk genoeg om Prudano te verslaan. Ze hebben hulp nodig van andere wezens. De tijd dringt! Ze moeten al hun vaardigheden inzetten om op tijd de wezens te vinden en zo de vloek over Valemya te verbreken.

jHG5MlrA

Hier kun je de boeken kopen van Ingrid Hageman.

Dan hebben we De poorten van Valemya boek 3 Het kwaad. Zoals je hier boven al hebt kunnen lezen ga ik ook dit boek recenseren. Gewoon omdat ik echt super benieuwd ben naar deze trilogie.

Het derde boek gaat hier over:

Nu de vloek is verbroken en de demonische heksenmeester is verslagen, is het gevaar nog altijd niet geweken. De zwarte magie is meer levend dan ooit en zint op wraak en nog meer macht. Maar van wie of wat heeft deze magie bezit genomen?

Cat krijgt steeds meer twijfels over de ware identiteit van de kwade magie. Vriend en vijand zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden, dus moet Cat goed luisteren naar haar intuïtie. Maar laat ze haar gevoelens niet te zwaar meewegen?

De problemen stapelen zich meer en meer op in zowel de elfenwereld als de mensenwereld. Het reizen tussen de dimensies blijft zeer riskant. Cats naam wordt zelfs genoemd door de zielen in de tunnel tussen de poorten. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Deze verontrustende situatie moet voor eens en altijd worden beslecht, vindt Cat.

Wederom moet Cat moeilijke beslissingen nemen en prioriteiten stellen om de werelden te redden van het grote gevaar dat Valemya teistert. Ze weet niet wie ze kan vertrouwen. Staan haar gevoelens voor Malio, Ferdo en Mike haar in de weg om deze angstwekkende situatie rationeel te kunnen beoordelen? Misschien heeft haar intuïtie het dit keer helemaal niet bij het goede eind. Het lijkt erop dat de zwarte magie haar nu toch echt te slim af is…

550x776

Naast de fantasy boeken schreef Ingrid Hageman ook een waargebeurd verhaal over de familie VU. Vu Vietnam uitgevlucht. Dit is een zeer aangrijpend verhaal. Als eerbetoon aan zijn ouders wilde Minh dat er een boek over dit indrukwekkende verhaal zou komen en hij nam contact op met Ingrid Hageman-Veraart en samen begonnen zij aan het avontuur met dit prachtige boek als resultaat “VU VIETNAM UITGEVLUCHT”.

Tijdens en na de Vietnamoorlog zag het gezin Vu regelmatig de dood in de ogen. Tuyet (vader) leerde zijn kinderen al van jongs af aan om hard te werken en nooit op te geven, welke tegenslagen ze ook tegenkwamen. Na meerdere malen in eigen land te zijn gevlucht, wist het gezin dat zij in Vietnam altijd genoodzaakt zouden zijn om onder de radar te leven. Altijd bang voor de communisten, het leven in armoede, geen medische zorg en geen onderwijs. Tuyet nam de beslissing om het land te ontvluchten naar een beter en veilig bestaan.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest.

ingrid

Meer lezen over Ingrid Hageman lees dan dit blog waarin ik haar aan jullie voor stel.

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
3 jaren geleden

Klinkt alsof je vakantie al is volgeboekt. Veel plezier met lezen.

Melissa
3 jaren geleden

Kon de schrijfstwr niet maar het klinkt wel als leuke boeken
Melissa onlangs geplaatst…Mijn eerste Bioresonantie ervaring – Allergisch en FibromyalgieMy Profile

trackback

[…] nog beter leren kennen lees dan ook eens dit blog over haar boeken. Of koop een van haar boeken […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x