Recensie Liefde met vertraging van Laura Jane Williams

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ook deze maand lees ik naast de Nederlandstalige boeken wat vertaald werk. Zo las ik Liefde met vertraging deze week van Laura Jane Williams. Een boek wat ik eigenlijk al een paar dagen eerder uit wilde hebben. Alleen kregen we toen net te horen dat mijn moeder toch weer aan haar hart geopereerd moet worden. Je snapt het al mijn concentratie om te lezen was even helemaal weg.  Maar de afgelopen 2 dagen heb ik dit boek heerlijk gelezen en nu is die dus uit! Tijd om er een recensie over te schrijven

Liefde met vertraging

Koop liefde met vertraging hier.  Of kijk hier voor meer romantische recensies

De lovestory van deze eeuw. Twee mensen die voor elkaar bestemd zijn. Hun paden kruisen elkaar steeds, zonder dat ze elkaar ontmoeten.

Titel: Liefde met vertraging Auteur: Laura Jane Williams Uitgeverij: Harper Collins Genre: Feelgood/roman Cijfer: 8

Hier gaat Liefde met vertraging over:

Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek aansluiting gemist: “Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?’

Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hen dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen!

Dit vind ik van Liefde met vertraging:

De cover van dit boek geeft me gelijk een vrolijk en ontspannen gevoel. Daarnaast past zowel de titel als de cover perfect bij het boek. 

Maar goed laten we naar het verhaal gaan. Want ook daar heb ik vandaag genoeg over te vertellen. Liefde met vertraging is een prachtig liefdesverhaal. Een verhaal waarvan je denkt dit had mij ook kunnen gebeuren. Want hoe vaak hoor je achteraf niet dat je iemand net bent misgelopen ergens? Dat is eigenlijk exact wat er gebeurd met Nadia en Daniël. Verschillende keren kruizen hun levens elkaars pad. Maar dat hebben ze zelf totaal niet door. 

Bewaar voor later op pinterest.

Pinterest

Doordat hun levens elkaar meerdere malen kruizen maar ze elkaar maar steeds niet ontmoeten blijft het boek interessant om te lezen. Maar in het begin van het boek heeft Laura Jane haar aandacht niet zo zeer op deze romance liggen. Het verhaal gaat dan wel over Daniël en Nadia maar dan meer over wie hun vrienden zijn waar ze werken etc. Ergens snap ik het wel want het zou raar zijn als de berichtjes in de krant gelijk aanslaan en het verhaal alleen daar over gaat. 

Alleen vond ik die verhalen soms wat langdradig en overbodig. We lazen bijvoorbeeld over Emma en Gaby de vriendinnen van Nadia. Maar je kon niet echt een band met ze opbouwen want ze bleven een beetje op de vlakte. 

Terwijl de stukken over Nadia en Daniël juist knetterde van de spanning. Hun verhaal was interessant en je zit nog net niet mee te schreeuwen op de bank als ze weer door een of andere reden elkaar mislopen. Als lezer hoop je maar een ding en dat is dat Nadia en Daniël samen komen. Dus op het wat langzame intro na vind ik dit boek heerlijk geschreven.

Dit verhaal krijgt een mooie 8 van mij.

Liefs, Melanie 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Oh sterkte.. wat vervelend nieuws! Hoop dat het goed gaat en komt met je moeder! Helemaal niet gek dat je het boek dan later uit hebt als gepland toch

Tania
Tania
3 jaren geleden

Hopelijk gaat alles goed met je mama. Klinkt echt als een boek dat ik ook zou lezen.

Tessa
3 jaren geleden

Zo te lezen is dit echt een typische chicklit! Ik hou er van
Tessa onlangs geplaatst…Review: Deborah Milano 24Ore Nude Perfect FoundationMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x