Over de boeken van Gaby Raaijmakers

Hallo lieve leden van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om je meer te gaan vertellen over de boeken die Gaby Raaijmakers heeft geschreven. Ik vind het altijd super leuk om jullie wat meer te vertellen over de boeken van een auteur. Gaby doet natuurlijk mee aan de blogs van eigen bodem wat betekent dat we niet alleen haar boeken maar ook Gaby Raaijmakers zelf beter gaan leren kennen deze maand. Zo kun je hier het blog lezen waarin ik haar aan jullie voorstel.

Gaby Raaijmakers

Over de boeken van Gaby Raaijkmakers

Laten we beginnen met het eerste boek dat Gaby Raaijmakers heeft geschreven. Dit is Branna’s offer. Ik las dit boek afgelopen week al en de recensie kun je hier lezen. Maar heb je nou geen zin om de uitgebreide recensie te lezen. Dan zal ik vast een beetje verklappen waar het boek over gaat.

Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst, waarmee Yo-To-Mae Tsahinar al vele buurlanden heeft veroverd. Dankzij het strenge kastenstelsel op basis van oogkleur – en onder het toeziend oog van de Goden – is het al lange tijd een groots en welvarend rijk.

Hoe kan ze zich thuis voelen in een keizerrijk waar de kleur van je ogen bepaalt wie je bent? Hoe kan ze leven op een plek waar je hele leven bij geboorte al wordt vastgelegd? Hoe moet ze, naast de vele gevaren die haar prille regime als jonge keizersbruid bedreigen, ook nog een band met haar echtgenoot Memindel opbouwen, van wie ze zo verschilt?

De Mazumundische magiërs zijn evenmin blij met het huwelijk. Ze halen Séman, een jonge magiër, naar de hoofdstad om de prinses in de gaten te houden. De vraag is waar de loyaliteit van Séman uiteindelijk ligt en of zijn eigen bedoelingen met Branna wel zo zuiver zijn. Uiteindelijk zal Branna offers moeten brengen en keuzes moeten maken, in het belang van haarzelf, haar geliefden en haar volk…

DSC_0234

En nu ben ik dus ontzettend nieuwsgierig geworden naar het vervolg op Branna’s offer Elins keuze. Dit boek mag ik gaan lezen voor mijn recensie voor de blogs van eigen bodem. Inmiddels is Gaby ook al bezig aan deel 3 dus wie weet kan ik die snel daarna ook weer lezen.  Maar goed hier gaat Eline’s keuze over.

*** Let op deze tekst kan dus spoilers bevatten ***

Het is dertien jaar geleden dat Branna werd uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. In de tussentijd is er veel veranderd in Yo-Kin-Har Mazumundo. De magiërs zijn van hun voetstuk gevallen, terwijl de zwartogen onder leiding van Ladro´n hoogtijdagen vieren. Ondanks het feit dat keizer Memindel dankzij Ladron het grootste spionnennetwerk heeft dat er ooit heeft bestaan, heerst er onrust in het machtige keizerrijk.
De geruchten die er over het paleis de ronde doen, helpen daar niet bij. Zo zijn er delen van het paleis die al jarenlang afgesloten zijn en waar bediendes zelfs niet toegelaten worden. Het is duidelijk dat Branna en Memindel iets te verbergen hebben tijdens hun bewind.

De bevolking is niet tevreden met het lot dat de goden hen toebedeeld hebben. Er zijn steeds meer executies vanwege heiligschennis, relaties tussen mensen met verschillende oogkleuren zijn verboden door de goden en zelfs op werkzaamheden die niet bij de oogkleur passen staat de doodstraf.
Elin, een simpel boerenmeisje, wordt tegen haar wil meegenomen naar de hoofdstad van het keizerrijk, waar ze ontdekt dat ze de kleur van haar ogen kan veranderen. In een wereld waar oogkleur allesbepalend is, kan dit haar erg machtig maken. Misschien wel machtiger dan de keizer.

En zijn jullie inmiddels net zo benieuwd geworden naar Gaby’s boeken als dat ik dat ben?

Bewaar voor later op pinterest

gaby-2

 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole
3 jaren geleden

Ik vind het een hele mooie cover zo met dat oog! Dat belooft iets goeds voor het boek.
nicole onlangs geplaatst…Vim schuurmiddel: nostalgie in een bus + praktische informatieMy Profile

rachel
3 jaren geleden

ik vind de cover al mooi dus dan ga ik er vanuit dat het verhaal ook goed is
rachel onlangs geplaatst…Primers getestMy Profile

Gabrielle
3 jaren geleden

Wat een prachtige cover, alleen daarom zou ik het boek al aanschaffen. Ik vind het verhaal ook erg aantrekkelijk om verder te willen lezen.
Gabrielle onlangs geplaatst…Tusken de Marren – Accommodatie tip in Zuidoost FrieslandMy Profile

VerKlaproos
3 jaren geleden

Echt wat schrijf je deze reviews leuk! Nodigt echt uit om de boeken te gaan lezen. Hoe geen tijd meer over zo haha
VerKlaproos onlangs geplaatst…De rossige reusMy Profile

Anna López Dekker
Anna López Dekker
3 jaren geleden

Oeh, deze gaan in mijn want to read lijst!

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

boeken ovr keuzes zijn altijd boeiend vind ik: dan ga ik denken: maar welke keuze zou Ik nu maken?

Jasmijn
3 jaren geleden

Klinkt als een bijzonder boek! Vindt het altijd leuk om mee te worden genomen in iemands levensverhaal

Dhini
3 jaren geleden

Mooi cover dan maakt het nieuwsgierig naar het verhaal. Het klinkt als interessant boek

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x