Recensie Gebonden in duister – Kim ten Tusscher

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een poos geleden alweer deed Kim ten Tusscher mee aan de blogs van eigen bodem. Ik mocht Kim toen interviewen. Dat interview kun je hier lezen. Ik was gelijk fan van haar boeken. Toen Kim mij onlangs vroeg of ik haar Lilith trilogie wilde lezen en recenseren zij ik dan ook geen nee. Vandaag is het tijd voor mijn recensie van het eerste deel in deze trilogie Gebonden in duister.

Gebonden in duister

Gebonden in duister van Kim ten Tusscher kun je hier kopen.

Titel: Gebonden in duister Auteur: Kim ten Tusscher Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat Gebonden in duister over:

Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.

OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF…

Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden.

Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging.

Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet.

Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

Dit vind ik van Gebonden in duister:

Ik begin zoals altijd even heel kort met de cover. Deze vind ik echt prachtig. Het is een mooie getekende cover en de titel vind ik echt goed en trok me gelijk aan. 

Lilith is het hoofdpersonage in het verhaal. Het verhaal wordt grotendeels vanuit haar verteld. Lilith is als kind bij de meester terecht gekomen. Over deze meester leren we gaandeweg in het verhaal meer. Lilith is een zeer interessant personage. Want aan de ene kant is ze het monster dat slechte dingen heeft gedaan waar ze zich schuldig over voelt. aan de andere kant is het een krachtig persoon die de dingen graag weer goed wil maken. Doordat Lilith echt het leidende personage is in het boek leren we haar in Gebonden in duister enorm goed kennen. Daardoor krijg je al snel een band met dit personage.

Omdat je graag wilt weten wat er allemaal met Lilith is gebeurd blijf je doorlezen. Daarnaast wil je meer over de wereld te weten komen waar het verhaal zich in afspeelt.

Kim Ten Tusscher weet je in dit boek een goed beeld te geven van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Ze geeft heel veel informatie zonder dat het ook maar een moment saai word. Kim weet je te boeien tot het laatste moment. Ik vind het dan ook erg knap hoe Kim dit verhaal heeft opgebouwd. Want vaak is het toch lastig om en de lezer veel informatie te geven en toch te blijven boeien. 

Het verhaal is spannend van tijd tot tijd. Zeker op het eind als de strijd tussen de 2 magiërs los barst. Kim weet je op het einde met genoeg vragen achter te laten waardoor je ook het vervolg van het verhaal wilt gaan lezen. Ik kan dan ook niet wachten om in deel 2 te gaan beginnen.

Het boek krijgt van mij een mooie 8,5.

Bewaar voor later op pinterest.

gebonden in duister

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

Heel veel liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
4 jaren geleden

Het lijkt me een erg leuk boek, ben benieuwd!

An
An
4 jaren geleden

Nog nooit gehoord van deze auteur. Ik check eens in de bib.

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

De cover vind ik er mooi uit zien alleen het verhaal zelf lijkt me best moeilijk, of valt dat mee?

lodi
4 jaren geleden

De cover valt mij ook meteen op, prachtig! Ook het verhaal lijkt me erg spannend en ik hou van boeken die ik gewoon weg niet weg wil leggen en in een keer uit wil lezen.

trackback

[…] recensie van deel 1 kun je hier lezen. Alle delen kun je hier […]

trackback

[…] Deze draak oogt erg stoer en ijzig en de titel past perfect bij de andere delen. Mijn recensies van deel 1 en deel 2 kun je hier […]

trackback

[…] op mijn blog. Afgelopen maand mocht ik haar Lilith trilogie lezen waarvan je de eerste recensie hier kunt vinden. Dit boek kun je trouwens winnen onder aan dit interview met Kim. Naast deze trilogie […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x