Van eigen bodem met Lucia van den Brink

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is tijd om kennis te gaan maken met de laatste auteur van eigen bodem voor de maand juni. Dit keer is het weer een debuterende auteur. En wat voor één! Haar boek is gelijk genomineerd voor de Hebban Debuutprijs.

Lucinda van de Brink

Het boek van Lucia kun je hier kopen.

Ik heb het dan natuurlijk over Lucia van den Brink. In het jaar 1991 werd Lucia in Zoetemeer geboren. Maar inmiddels woont ze in Amsterdam.

Ze behaalde een bachelor Japanologie en een master Journalistiek& Nieuwe Media aan de Universiteit in Leiden. Ze freelancete voor de webredactie van Het Parool (Maar publiceerde ook artiklen op AD.nl en Volkskrant.nl)

De nominatie voor de ECI debutantenschrijverswedstrijd in 2017 motiveerde haar fictie te blijven schrijven. Ze publiceerde korte verhalen, gedichten en feministische columns. Dat resulteerde uit eindelijk in haar debuutroman ‘Niemand zoals hij’ bij uitgeverij Ambo Anthos. Dit boek kwam afgelopen januari uit en is dus inmiddels genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Momenteel werkt ze aan een tweede roman.

Daarnaast leest ze veel boeken en recenseert af en toe voor readalicious.nl.

Naast het schrijven is Lucia van den Brink in het dagelijkse leven conversiespecialist. Want tja de huur moet natuurlijk ook betaald worden.

In haar vrije tijd beoefent Lucia al meer dan tien jaar wado ryu karate. Voor wedstrijden deed ze mee aan NK’s en WK’s. In 2017 werd ze derde op een Nederlands Kampioenschap met het onderdeel kata.

We gaan Lucia van den Brink de komende weken natuurlijk nog veel beter leren kennen.

Liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest. 

Lucia

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Bookstamel is geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

zo wat een lekkere spontane bezig bij zeg 😀 hier wil je toch gewoon boeken van lezen!

VerKlaproos
3 jaren geleden

Leuke recensie! Kende haar nog niet maar je maakt me enthousiast! ❤️🍀
VerKlaproos onlangs geplaatst…Kritisch kereltjeMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

een feministische columniste en ik ken haar niet…sorry ik ga mij even zitten schamen

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Zo dat heeft deze dame allemaal maar even geflikt terwijl ze nog hartstikke jong is. Chapeau!

trackback

[…] vd Brink beter leren kennen lees dan hier het blog waarin ik haar aan je voorstel.  Het boek van Lucia kun je hier […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x