Van eigen bodem met Ingrid Hageman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het begin van de maand vind ik altijd super leuk, want dat betekend dat ik je weer mag gaan voorstellen aan de nieuwe auteurs voor de blogs van eigen bodem. Een van de auteurs deze maand is Ingrid Hageman.

97526F3DC4994915BAC68CAA857804C1

De boeken van Ingrid Hageman kun je hier kopen.

Ingrid ontdekte ik toen ik steeds meer boeken ging lezen van Zilverbron/Zilverspoor. Ik ging steeds meer beseffen hoe tof ik fantasy boeken vind en dus ging ik eens goed rondneuzen op de site van Zilver en daar vond ik dus de boeken van Ingrid Hageman. Maar goed tijd dus om je te gaan voorstellen aan deze leuke fantasie auteur!

Ingrid Hageman werd geboren op 10 mei 1971 (mijn moeder is ook op 10 mei jarig). Ze werd 10 minuten na haar tweelingzus geboren. Als kind groeide Ingrid op in het ‘Rooie Dorp’ in Alkmaar en in haar tienerjaren verhuisde het gezin naar een nieuwbouwwoning in Huiswaard.

Nadat Ingrid het ouderlijk huis had verlaten, woonde ze zeventien jaar in het mooie kustplaatsje Schoorl. Inmiddels woont Ingrid Hageman alweer een paar jaar in Heerhugowaard en voelt zich er als een vis in het water.

Maar goed terug naar de jongere Ingrid Hageman. Ingrid volgde na de mavo en mdgo-uv een opleiding tot medisch secretaresse. Van alle administratieve baantjes die ze daarna heeft gehad, vond ze die van polikliniekassistente op de gipspoli van het MCA het leukste. Maar Ingrid houdt wel van wat afwisseling en een uitdaging dus vervolgens werkte ze 7 jaar als hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen.

In 1999 adopteerde Ingrid Hageman met haar toenmalige man een drieling van vijf maanden uit Colombia. Eenmaal in Nederland, bleken de kinderen gehandicapt te zijn, maar wellicht dat juist daarom de kinderen zo ontzettend veel voor Ingrid betekenen en ze zorgt dan ook met heel veel liefde voor haar schatten. Sinds de kinderen in haar leven zijn, is Ingrid fulltime moeder geworden.

In 2007 ontmoette ze haar nieuwe liefde en met hem trouwde ze in 2010. Sinds Arnold Hageman in het leven van Ingrid en haar kinderen is gekomen, vormen zij een hecht gezin. Arnold werkt al heel wat jaartjes als Software Engineer bij een gezellig familie bedrijf in Alkmaar. Sportief is hij niet, maar hij mag graag naar sport kijken, vooral naar AZ en hij heeft dan ook al drieëntwintig jaar een seizoenkaart.

Ingrid Hageman daar in tegen was wel heel sportief. Ze heeft op turnen en paardrijden gezeten. Maar toen Ingrids jongste broer haar meenam naar taekwondo, was ze opslag verliefd op deze dynamische vechtsport.

Deze Oosterse vechtsport heeft ze vijfentwintig jaar met heel veel passie beoefend bij Taekwondo Centrum Alkmaar, waar ze ook mening uurtje besteedde aan lesgeven, coachen en examineren. Met enorm veel spijt in haar hart, moest ze vanwege het Hypermobiliteitssyndroom(hms) stoppen met taekwondo.

Ik weet helaas als geen ander hoe vervelend HMS kan zijn. Want door dit syndroom ben ik al een aantal keer aan mijn hand geopereerd en blijft deze vervelen.

Andere passies van Ingrid zijn muziek, concerten, films en theater. Qua muziek houdt ze van rock, prog-rock, alternatieve rock, new wave, gothic, punk et cetera, maar ook van klassieke muziek. Melodie en tekst vind ze daarbij zeer belangrijk.

Ingrid Hageman ontdekte pas vrij laat, op haar vijfentwintigste, hoe heerlijk het is om een boek te lezen. Met name thrillers en fantasie boeken wisten haar te boeien. Tijdens het lezen slaat haar eigen fantasie geregeld op hol en dacht ze weleens: “daar moet ik iets mee doen!” Zo gezegd, zo gedaan en in 2010 is ze begonnen met het schrijven van haar Valemya-trilogie. Een fantasy verhaal dat zich afspeelt in deze wereld en in een elfenwereld hier niet ver vandaan, want je hoeft alleen maar door een poort te gaan om in Valemya te komen.

Samen met Arnold fantaseerde ze er over dat het boek uitgegeven zou worden. In 2013 zette ze de eerste stap om deze stille wens uit te laten komen. En heeft ze een contract van Zilverbron aangeboden gekregen…

Inmiddels zijn er al een aantal boeken van Ingrid verschenen maar daar gaan we het natuurlijk volgende week uitgebreid over hebben.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Ingrid

 

 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

leuk om weer een nieuw gezicht te leren kennen 😀
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #27My Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik ben een boeklezer maar van de echte thriller , niet de fantasie. Maar ben benieuwd naar de verhalen.

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Leuk weer zo’n blog! Ik ben benieuwd geworden naar haar boeken en ik heb ook onwijs veel zin om naar Schoorl te gaan nu ik het woordje weer las haha!

nicole
3 jaren geleden

Wat jammer dat ze haar geliefde vechtsport moest opgeven. Dat lijkt me best even slikken…
nicole onlangs geplaatst…Droogmolen of waslijn? Wat is handiger?My Profile

trackback

[…] blog waarin ik Ingrid Hageman voorstel aan jullie kun je hier […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x