Recensie Branna’s offer van Gaby Raaijmakers

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje ik dacht even in een leesdip beland te zijn! Met al die regen kreeg ik enorme opruim woede. Zo heb ik bijv weer heel mijn boekenkast opnieuw ingericht. Maar nu heb ik eindelijk weer even tijd gemaakt om een boek te lezen. Dit keer las ik Branna’s offer van Gaby Raijmakers. Gaby doet deze maand natuurlijk mee aan de blogs van eigen bodem. Het blog waarin ik haar aan jullie voorstel kun je hier lezen.

Maar goed vandaag is het dus tijd om het over Branna’s offer te gaan hebben. Het eerste deel in een serie! Zitten jullie er klaar voor?

Branna

Branna’s offer van Gaby Raaijmakers kun je hier kopen

Titel: Branna’s Offer Auteur: Gaby Raijmakers Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat Branna’s offer over:

Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst, waarmee Yo-To-Mae Tsahinar al vele buurlanden heeft veroverd. Dankzij het strenge kastenstelsel op basis van oogkleur – en onder het toeziend oog van de Goden – is het al lange tijd een groots en welvarend rijk.

Hoe kan ze zich thuis voelen in een keizerrijk waar de kleur van je ogen bepaalt wie je bent? Hoe kan ze leven op een plek waar je hele leven bij geboorte al wordt vastgelegd? Hoe moet ze, naast de vele gevaren die haar prille regime als jonge keizersbruid bedreigen, ook nog een band met haar echtgenoot Memindel opbouwen, van wie ze zo verschilt?

De Mazumundische magiërs zijn evenmin blij met het huwelijk. Ze halen Séman, een jonge magiër, naar de hoofdstad om de prinses in de gaten te houden. De vraag is waar de loyaliteit van Séman uiteindelijk ligt en of zijn eigen bedoelingen met Branna wel zo zuiver zijn.

Uiteindelijk zal Branna offers moeten brengen en keuzes moeten maken, in het belang van haarzelf, haar geliefden en haar volk…

Dit vind ik van Branna’s offer:

Ik begin zoals altijd bij de cover. Deze cover heeft iets mysterieus ik kan er naar blijven kijken. Dat oog trekt me gelijk naar het boek toe. De titel is mooi maar zegt me zo op het eerste oog nog niet zoveel. 

Branna het hoofdpersonage uit het boek is een krachtige jonge vrouw die word uitgehuwelijkt aan de keizerszoon. Vanaf dat moment krijgt Branna veel voor haar kiezen en blijkt dat ze niet alleen sterk is maar ook erg slim en magie bezit. Branna vind ik een erg interessant en goed uitgewerkt personage. In het boek maakt ze de nodige groei door en ik kan echt met haar connecten. 

Helaas kan ik dat niet van alle personages zeggen. Hoewel elk personage wel iets interessants heeft vond ik sommige personages echt teveel op de vlakte blijven. Personages die toch wel belangrijk zijn in het verhaal. Hier had Gaby iets meer aandacht aan kunnen besteden. Maar wie weet leer ik deze personages beter kennen in het vervolg. 

Het verhaal zelf zit prima in elkaar op mijn kanttekening van hier boven na. Het verhaal bezit genoeg spanning en een mooie opbouw. Het verhaal is goed uitgewerkt en door de fijne schrijfstijl van Gaby zit je er al snel midden in. Ik had het boek dan ook binnen no time uit. De magie was aanwezig maar niet te overdadig en de insteek van het verhaal vond ik erg tof. 

Ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg! Die ik ook deze maand ga lezen. 

Liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Gaby2

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
VerKlaproos
3 jaren geleden

Wat beschrijf je zo’n boek toch fijn, krijg helemaal zin om te gaan lezen ❤️🍀☺️
VerKlaproos onlangs geplaatst…Date-leedMy Profile

Laura
Laura
3 jaren geleden
Antwoord aan  VerKlaproos

Ik vind jouw recensies altijd fijn weglezen. Ideaal

Henk
3 jaren geleden

Mooi hoe je steeds weer zo enthousiast over je gelezen boeken weet te schrijven, benieuwd of het tweede deel je ook weer zo weet te boeien!

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik moest lachen toen je zei: ik heb mij boekenkast opnieuw ingericht en wou vragen: op kleur?? Dat deed mijn dochter laatst. Ik wist niet wat ik mee maakte

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Zo’n opruimwoede op zijn tijd is soms wel erg prettig. Ik zit nog op die van mij te wachten 😉

Cynthia
3 jaren geleden

Jammer dat de personages niet veel diepgang hebben. Wie weet in een vervolg wel.
Cynthia onlangs geplaatst…5x Mooie Reisthema Bordspellen voor je StaycationMy Profile

Jo-ann
3 jaren geleden

Wat een fijne omschrijving van het boek! Ben er nu heel benieuwd naar.

Lizette
3 jaren geleden

Het boek is voor mij iets te sci-fi, maar ik vind het leuk om jouw goede recensie erover te lezen en een goed beeld te krijgen.
Lizette onlangs geplaatst…Waar moet je op letten bij aankoop van een chalet of vakantiewoning?My Profile

Neeltje
3 jaren geleden

Het klinkt echt als een mysterieus en interessant boek!

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x