Van eigen bodem met Gaby Raaijmakers

Hoi lieve lezers van Bookstamel,

De eerste auteur van eigen bodem voor de maand Juli is Gaby Raaijmakers. Ik leerde Gaby kennen op facebook en van het een kwam het ander. Haar boeken heb ik even in huis en nu mag ik ze eindelijk gaan lezen. Maar goed tijd om je te gaan voorstellen aan Gaby Raaijmakers.

Gaby Raaijmakers

Wil je gaby nog beter leren kennen? Lees dan hier mijn blog over haar boeken. Of koop haar boeken hier.

Gaby Raaijmakers werd geboren op 4 oktober 1985. Ze groeide op in Eindhoven waar ze tot haar 9de woonde met haar ouders Rinus en Betsy. Daarna verhuisde ze naar Overpelt, je ziet het goed dat ligt idd in België. Daar begonnen ze een heel nieuw avontuur. Ze verbouwden een oud hotel uit 1906 tot een bewoonbaar huis en muziekschool.

Er was dan ook meer dan genoeg ruimte en tijd om inspiratie op te doen. Dit was dan ook de plek waar Gaby zich echt op het schrijven stortte. Ze schreef elke dag zo een a twee uur. Daar kwamen vele romans uit, waaronder zelfs een van 1500 pagina’s.

Echter van opsturen naar uitgevers kwam nooit veel terecht, want tegen de tijd dat er een einde aan een boek was, was er alweer een nieuw plan voor het volgende werk, dat toch veel beter zou worden.

Na de middelbare school vond Gaby Raaijmakers het lastig om keuzes te maken in haar vervolgstudie. Ze deed kort de PABO in Eindhoven en daarna een jaar Schrijversvakschool. Daar kwam ze haar huidige vriend Wouter tegen. Met Wouter ging ze samen wonen in Soest.

Vervolgens haalde ze haar propedeuse bij SPH in Utrecht, waarna ze aan muziekwetenschap begon op de universiteit. Dat was echter ook niet wat ze zocht en na een tijdje werken op een speeltuin en in een peuterspeelzaal, besloot ze weer terug te gaan naar de PABO alleen dit keer in Den Bosch. Ze maakte de pabo af in 3 jaar, waardoor er in die jaren weinig tijd was om te schrijven

Het idee van Yo-Kin-Har-Mazumundo zat toen als in haar hoofd, met vele verhalen daarbij. Na de PABO Stond Gaby een paar jaar voor de klas. Daarna kwam ze terecht op een peutspeelzaal in Voordorp en Utrecht. In die tijd ging ze zich ook toeleggen op het schrijven van korte verhalen.

Met deze korte verhalen deed ze ook mee aan Schrijfwedstrijden. Tijdens een van deze schrijfwedstrijden was uitgeverij Zilverbron aanwezig. Ze raakte aan de praat over een Mazumundisch verhaal. De uitgevers waren enthousiast en zo geschiedde het en werden haar boeken uitgeven bij Zilverbron.

Over deze boeken volgende week meer.

Liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Bookstamel is geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Ik ben benieuwd geworden naar boeken! Het lijkt me echt heel gaaf om een keer mee te doen aan een schrijf/dicht wedstrijd

trackback

[…] natuurlijk mee aan de blogs van eigen bodem. Het blog waarin ik haar aan jullie voorstel kun je hier […]

trackback

[…] alleen haar boeken maar ook Gaby Raaijmakers zelf beter gaan leren kennen deze maand. Zo kun je hier het blog lezen waarin ik haar aan jullie […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x