Dit las ik in juni

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Juni is voorbij gevlogen. Tenminste ik heb het idee dat ik heel juni bijna niet gezien heb. Het was zo’n lekker weer en ik was zo druk bezig met afspraken en aan mezelf werken. Maar goed we hebben natuurlijk ook weer super veel leuke boeken gelezen deze maand. Vandaag is het dus weer tijd om jullie mee te nemen langs de boeken die ik deze maand heb gelezen.

Totaal aantal gelezen boeken: 13

Nederlandstalige boeken: 12

Vertaalde boeken: 1

Hoogste Cijfer: 10

Laagste Cijfer: 8

Meest verrassende boek van juni: Deze vond ik erg lastig ik twijfelde tussen De orde van de poortwachters en Ik pleit voor jou! Uiteindelijk heb ik voor de laatste gekozen omdat ik van dit boek echt een lach op me gezicht kreeg.

We beginnen de maand met een prachtige roman van Rian Sevenhuijssen. Tussen licht en donker speelt zich af in het mooie Noorwegen. Het verhaal gaat over Amber.

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: ‘bad ideas make the best memories’. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis. Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen. Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

Mijn recensie van Tussen Licht en donker kun je hier lezen.

Het tweede boek dat ik gelezen heb is een young adult. Het boek Vruchteloos dat geschreven is door Bes Ceyssens. Ik vond dit echt een indrukwekkend en mooi verhaal. Misschien ook omdat het best wel eens echt zou kunnen gebeuren, als je kijkt naar het tempo waarin onze bevolking groeit. Maar goed nu zijn jullie vast benieuwd waar vruchteloos over gaat:

In 2090 bereikt de overbevolking op aarde een hoogtepunt. De overheid is genoodzaakt om een rampzalige maatregel te nemen, die het grootste deel van de bevolking onvruchtbaar maakt. Tachtig jaar later is de aarde een dorre, verlaten plek. De weinige jongeren die wel nog vruchtbaar zijn, worden gedwongen zich voort te planten in Centra. Zij worden de Kinderen van de Toekomst genoemd. Ava groeit op in deze verschroeide wereld. Ze is net zestien wanneer ook zij een vruchtbaarheidstest moet ondergaan. Vanaf dat moment wordt Ava meegezogen in een wereld van manipulatie en misleiding.

 Mijn recensie van Vruchteloos kun je hier lezen.

Het volgende boek dat ik las was weer een heerlijke feelgood van Nederlandstalige auteur Lis Lucassen. Lis heeft een heerlijke luchtige manier van schrijven. Dit boek bracht echt een glimlach op mijn gezicht. Hier gaat het boek over:

‘Misverstand in de middle of nowhere’ van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes

Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen

Het vierde boek is een prachtig fantasy boek. Ik vond dit echt een prachtig verhaal met heel veel fantasy elementen. Dit boek is geschreven door het schrijvers duo Johanna Lime. Hier gaat het boek over

Als het zomercircus van Droam in Tulle komt, speelt Kamilia voor waarzegster, maar wanneer ze haar eigen toekomst probeert te zien, wordt ze meegenomen door avatars en valt door een tijdpoort. Al gauw blijkt dat Kamilia in een ver verleden terecht is gekomen, op Chyndyro, op een zusterplaneet van Laskoro. Ze wordt naar de matriarch gebracht en krijgt in de tempel te horen dat ze door zeven landen moet reizen om zeven punten van een ster te verzamelen. Deze zevenster vormt de sleutel voor de enige tijdpoort die op Laskoro bestaat. Er liggen onmogelijke opdrachten op haar te wachten. Dan krijgt ze ook nog eens te maken met geesten van draken die haar tegen werken. Kamilia wordt in haar zoektocht geholpen door enkele trouwe vrienden en ontdekt dat ze een speciale magische gave bezit. Maar is dat genoeg om de opdrachten te vervullen en naar huis terug te keren?

Mijn recensie van schimmen schuw kun je hier lezen.

Boek 5 is ook weer van een Nederlandstalige auteur. De stijl waarin dit boek geschreven is vind je in Nederland nog niet zo veel en dat vind ik erg leuk. Daarnaast is het een prachtig romantisch verhaal. Bloed Juweel gaat hier over:

Joseon, het vroegere Korea. Haejoo werkt op de rijstvelden en worstelt iedere dag met het feit dat ze in de schaduw van haar mooiere en oudere zus leeft. Daesung is een bastaardprins en moet aanzien hoe zijn oudere broer Kyong, erfgenaam van de troon, langzaam de controle verliest. Haejoo wordt door Kyong gevraagd in het paleis te werken als koninklijke heler. Alles in haar schreeuwt om dit niet te doen, maar de kroonprins belooft haar familie rijkelijk te belonen, dat laat Haejoo geen keuze.
Wanneer het lot Haejoo en Daesung bij elkaar brengt, lijkt het alsof alles hen uit elkaar probeert te drijven. Dan verdwijnt Daesung en blijft Haejoo alleen achter, denkend dat haar jeugdliefde is gestorven.Vier jaar later werkt Haejoo nog steeds in het paleis. Ze heeft een vriendschap opgebouwd met Kyong, de nieuwe koning van Joseon. Kyong heeft zijn zinnen op haar gezet, maar Haejoo kan aan niemand anders denken dan aan Daesung.Wanneer er plotseling een jongeman opduikt die verdacht veel op de verloren bastaardprins lijkt, is Haejoo vastberaden erachter te komen wie hij is en wat zijn motieven zijn. Maar is Haejoo’s liefde sterk genoeg om alles op te offeren wat haar lief is?

Mijn recensie van Bloedjuweel vind je hier 

De saffieren troon van Evi F. Verhasselt is wederom een fantasy boek! Dit keer van een Vlaamse auteur. De saffieren troon is het eerste deel in een serie. Dus binnenkort vind je ook het tweede deel op mijn blog.

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad. De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

Mijn recensie van De saffieren troon vind je hier.

Het zevende boek dat ik deze maand las is wederom een fantasy boek van eigen bodem. Hmm volgens mij ben ik wel van de fantasy boeken deze maand. De orde van de Poortwachters van Oli Veyn vond ik een zeer verrassend verhaal. Dit zou wel eens het boek van deze maand kunnen worden.

Overal in de wereld staan poorten en erebogen. Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?
Wat gaat er schuil achter deze poorten? En is er iemand die de wacht houdt?
Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

Mijn recensie van de Orde van de poortwachters kun je hier lezen.

boek 8 is een Feelgood / Roman waar ik enorm naar uitgekeken heb. Ik heb het dan over ik pleit voor jou van Marijke Vos. Ik wilde al zolang iets lezen van Marijke en nu had ik de kans yes! En wat was ik blij dat ik dit boek kon lezen want het is zo’n ontzettend leuk en grappig verhaal. Ook dit boek zou wel eens de verrassing van de maand kunnen zijn

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Mijn recensie van dit boek vind je hier.

Boek 9 is een jeugd boek van eigen bodem. Magische Redding is het tweede deel in de Heksenzielen serie van Maja Vermeulen. Ik vind dit echt een heel tof boek voor jongeren.

De vrienden Olivia, Leonard en Rosalind hebben een tijdje kunnen wennen aan hun nieuwe leventje… tot een oude, kwaadaardige vijand weer opduikt. Opnieuw verdwijnen ze op een avontuurlijke reis door de tijd. Met drieën gaan ze op weg, maar bij de aankomst in het verleden merken ze meteen een verstekeling op. Wie is deze geheimzinnige jongeman met betoverende groene ogen? Zullen de wegen van de vrienden alweer kruisen met die van hun dodenbezwerende tovenaar?

Mijn recensie van dit boek vind je hier

Boek nummer 10 Oeps sorry dat is alweer een fantasy boek! Nog wel een steen goede ook. Een koninklijk verraad is het tweede deel in een serie die in rap tempo omhoog klimt in mijn favoriete fantasy boeken lijst. Sebastiaan Koen is echt een geweldige schrijver.

Er zijn geen veilige oorden in deze oorlog. Na de vlucht uit Rodean en na Sedrans dood, is er weinig tijd om te rusten voor de gebroeders Staalhart en hun vrienden.
Hun volgende doel is om de koning af te zetten en dat moet zo snel mogelijk gebeuren.
Terwijl Skjald en Elisia daar de eerste stappen voor ondernemen, reizen Edilion en Dorvin naar Vatthar af om meer over hun ouders te weten te komen. Daarbij krijgen ze meer informatie over de veroverde stad Istongyr. Buiten dat komt de gruwelijke achtergrond van Thorgdar boven tafel. De tovenaar Felkon heeft de jacht op de broers en hun vrienden geopend.

Mijn recensie van Een koninklijk Verraad vind je hier.

Boek 11 is een heerlijke roman! Wel een van eigen bodem. Yara is het derde deel in de stadstuin serie van Anne West. Een heerlijke luchtige serie over drie zussen die een stadstuin erven.

‘Yara’ is het laatste deel in de feelgoodtrilogie ‘De Stadstuin’ van Anne West. De stadstuin staat aan de rand van de afgrond en Maud en Britt laten het afweten. Nu komt het op Yara aan om de tuin te redden, maar wie zegt dat zij daar zin in heeft? Ze heeft wel wat anders aan haar hoofd, vooral nu ze smoorverliefd is op investeerder Menno. Als dan ook nog de biologische vader van haar dochter Nova onverwachts contact opneemt, is de chaos compleet. Yara beseft dat de tuin alleen gered kan worden als ze er alle drie voor gaan. En laat samenwerken nou net niet hun sterkste kant zijn.

Mijn recensie van Yara kun je hier lezen.

Het laatste boek van deze maand is een vertaald boek! Intussen heb ik deel 2 ook al uit maar die komt pas volgende maand op mijn blog. Deel 1 Raak me niet is een prachtige en ontroerende roman.

‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Mijn recensie van raak me niet vind je hier.

Al met al was dit dus een prima leesmaand. Met vooral veel Fantasy en Feelgood boeken. Ik ben benieuwd wat komende maand gaat brengen! In elk geval een hoop feest en plezier. Maar hoeveel boeken ik ga lezen daar heb ik echt nog geen idee van.

Liefs. Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Demi Stein
4 jaren geleden

Mooie stapel boeken! Ik heb maar 6 boeken gelezen (waarvan 3 prentenboeken).

VerKlaproos
4 jaren geleden

Wauw wat lees jij veel! Super tof! Het boek van Lis Lucassen lijkt me heel leuk. Klinkt bijna als een nieuwe romcom ☺️
VerKlaproos onlangs geplaatst…Vanaf vandaag volwassenMy Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Dat zijn er weer heel wat! En wat een hoge score een dikke 10.

Daisy de Vos Burchart
4 jaren geleden

Mooie stapel indd!! Zitten wel een paar interessante titels tussen weer!
Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…Physalis Collageen Koffie: mooi van binnenuit!My Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

hmmm de stadstuin!! dat is vast en zeker helemaa mijn boek

rachel
4 jaren geleden

zo mooi man!! je hebt weer aardig wat weg zitten lezen 😀

nicole
4 jaren geleden

Je hebt heel wat boeken gelezen in de maand juni! Ik vind de cover van De Stadstuin enorm vrolijk.
nicole onlangs geplaatst…Huishoudgeld per maand: wat is gemiddeld?My Profile

Wanda
4 jaren geleden

Pff, 13 boeken… ik kom amper tot 2 boeken in een maand. Vroeger las ik wel veel meer, maar laatste jaren gaat het helaas niet meer zo snel. Of eigenlijk gun ik mezelf er minder tijd voor, iets met intrede van de smartphone, vrees ik.

Manon
4 jaren geleden

Misverstand lijkt me echt een leuk boek om te lezen nu.
Manon onlangs geplaatst…Het 20 In 2020 LijstjeMy Profile

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x