Recensie Yara van Anne West

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jaren geleden las ik deel 1 en 2 van de stadstuin van Anne West. Boek 3 lag al even op mij te wachten. Maar door al het ziek zijn achterlopen etc kwam het er maar niet van om deze te gaan lezen. Inmiddels is het dan eindelijk zo ver ik heb Yara het slot in de Stadstuin trilogie van Yara West gelezen. Ik kan alvast verklappen dat ik daar erg blij om ben.

Ben je benieuwd geworden naar de trilogie dan kun je Yara hier kopen.

Titel: De stadstuin 3 Yara – Auteur: Anne West – Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Yara Over:

‘Yara’ is het laatste deel in de feelgoodtrilogie ‘De Stadstuin’ van Anne West. De stadstuin staat aan de rand van de afgrond en Maud en Britt laten het afweten. Nu komt het op Yara aan om de tuin te redden, maar wie zegt dat zij daar zin in heeft? Ze heeft wel wat anders aan haar hoofd, vooral nu ze smoorverliefd is op investeerder Menno. Als dan ook nog de biologische vader van haar dochter Nova onverwachts contact opneemt, is de chaos compleet. Yara beseft dat de tuin alleen gered kan worden als ze er alle drie voor gaan. En laat samenwerken nou net niet hun sterkste kant zijn.

Dit vind ik van Yara:

De covers van de stadstuin en dus ook Yara zijn allemaal in dezelfde stijl gemaakt. Alleen heeft elke zus een andere kleur als achtergrond. Yara heeft dus blauw als achtergrond en daarom zie je dus al die leuke vrolijke doodles. De eerste keer dat ik hem zacht dacht ik even hmm misschien een beetje kinderlijk voor een roman/feelgood. Maar toen ik de serie las dacht ik nee dit is echt perfect. Het past namelijk super goed bij de feeling van het boek lekker vrolijk en speels.

Zoals ik al zei was het al even geleden dat ik Maud en Britt de eerste twee delen van de stadstuin had gelezen. Normaal probeer ik die altijd te herlezen voor ik aan het laatste deel begin maar dit keer dacht ik. Laat ik gewoon deel 3 gaan lezen. Wat me opviel was dat ik eigenlijk al weer heel snel in het verhaal zat en het meteen weer goed kon volgen! Erg fijn vind ik dat altijd. 

Je snapt het al in dit derde deel van de stadstuin volgen we vooral Yara in alles wat ze mee maakt. Maar natuurlijk komen ook de andere zussen weer met enige regelmaat voorbij. Yara is in mijn ogen altijd de stabielste van de zussen geweest. Ze werkte hard voor wat ze wilde bereiken voedt haar dochter alleen op enz. In dit deel zien we eigenlijk in mijn eigen een totaal andere kant van Yara. Alles lijkt juist een beetje mis te gaan en Yara weet juist niet zo goed wat ze wil. 

Deze ontwikkeling in haar personage zorgt voor een beetje humor en avontuur in het boek. Daarnaast is haar dochter in dit deel ook wat meer aanwezig. Natuurlijk draait alles nog steeds om de stadstuin die de drie zussen erfde van hun vader. De tuin loopt momenteel niet zo heel lekker en het is echt er op of er onder voor de drie zussen. Het grootste obstakel is de samenwerking want daar zijn deze zussen nog nooit zo goed in geweest.

Al met al is dit weer een heerlijk luchtig boek. Eentje met een lach een beetje liefde en misschien zelfs wel een traan. Een echte aanrader dus. Daarom krijgt het boek een mooie 8 van mij. 

Heel veel liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] wat geschreven is door Anne West. Eerder las ik van Anne West al de boeken van de Stadstuin waarvan Yara het laatste boek was. Een heerlijke luchtige feelgood serie. Ik was dan ook reuze benieuwd of Anne […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x